Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ozoliņa un Skrastiņa nepārvar kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu Gštādē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ozoliņa un Skrastiņa nepārvar kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu Gštādē
Luīze Skrastiņa un Marta Ozoliņa. Foto: CEV

Šveices pilsētā Gštādē sācies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Tā pamatsacensībās centās iekļūt Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa, bet kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā piekāpās Norvēģijas duetam.

Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa pēdējo turnīru aizvadīja Kontinentālā kausa otrās kārtas ietvaros, bet aizvadītajā nedēļas nogalē nespēlēja Latvijas čempionāta "Ergo Open" pirmajā posmā. Latvijas pludmales volejbolistes tā vietā ieradušās Šveicē, lai cīnītos par vietu Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra pamatsacensībās. Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā latvietēm pretī stājās norvēģietes Suniva Helanda-Hansena un Ane Hjortlanda, kuras šosezon nespēja pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu ne Kankunā, ne Sočos. Kontinentālajā kausā abi dueti tikās Latvijas un Norvēģijas dueļa ietvaros, kurā latvietes zaudēja ar 0-2 (21:23, 11:21).

Spēli ar atspēlētu bumbu aizsardzībā un spēcīgu uzbrukuma sitienu sāka Ozoliņa, bet pēc brīža Hjortlanda sekmīgi nospēlēja pie tīkla, pārņemot vadību Norvēģijas duetam (3:2). Pēc pašu kļūdas norvēģietes uz brīdi zaudēja vadību, bet tad veica četru punktu izrāvienu, iegūstot trīs punktu pārsvaru (8:5). Skrastiņai ik pa brīdim neizdevās apspēlēt Hjortlandas bloku, kas norvēģietēm ļāva atrauties (12:8). Pēc tehniskā pārtraukuma nepārliecinoši uzbrukumā nospēlēja norvēģietes, kas ļāva sadeldēt deficītu uz pusi. Tas tā ilgi nepalika, jo Helanda-Hansena kārtējo reizi pacēla bumbu aizsardzībā. Deficīts varēja būt vēl lielāks, ja Ozoliņa negūtu punktus nestandarta situācijās. Latvietēm neizdevās lauzt cīņas gaitu, zaudējot setu ar 17:21.

Otrā seta sākumā ar Hjortlandas servi netika galā Skrastiņa, latvietēm uzreiz nonākot iedzinējos ar 0:2. Tiesa brīdi vēlāk Hjortlanda kļūdījās uzbrukumā, bet Helanda-Hansena piespēlē. Četru punktu izrāvienu ar eisu noformēja Skrastiņa, bet ar eisu atbildēja arī Helanda-Hansena (4:4). Latvietēm atkal sākās problēmas ar uzbrukumu realizāciju, bet Skrastiņa ar spēli blokā nepieļāva nonākšanu iedzinējos ar divu punktu deficītu. Brīdi vēlāk viņa ieservēja vēl vienu eisu, kā arī pieķēra bumbu blokā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 10:8.

Norvēģietes paņēma pārtraukumu, bet arī pēc tā netika galā ar labu ritmu uzņēmušo Skrastiņu, kura palielināja Latvijas dueta pārsvaru līdz četriem punktiem (12:8). Skrastiņas arsenālam pietrūka spēcīga uzbrukuma sitiena, kas pretiniecēm atviegloja spēli aizsardzībā. Pēc Hjortlandas eisa un bloka Latvijas dueta pārsvars izdzisa, bet tad Helenda-Hansena atspēlēja bumbu aizsardzībā, ļaujot Norvēģijas duetam pārņemt vadību (16:15). Latvietes paņēma pārtraukumu, pēc kura Ozoliņa nerealizēja pāris uzbrukumus, kas pretiniecēm deva izšķirošo pārsvaru. Tādējādi Ozoliņa un Skrastiņa zaudēja spēlē ar 0-2 (17:21, 18:21), un noslēdza kvalifikācijas turnīru pēc vienas aizvadītas spēles un iegūtas 41. vietas.

Tādējādi pamatturnīrā spēlēs trīs Latvijas dueti, Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Latvijas vadošie pludmales volejbolisti savus pretiniekus uzzinās pēc kvalifikācijas turnīra beigām, bet pamatturnīru sāks trešdien.