Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pirmajā sezonas "Grand Slam" posmā divi Latvijas dueti

Jānis Celmiņš

Pirmajā sezonas "Grand Slam" posmā divi Latvijas dueti
Inese Jursone
Foto: www.eurobeachtour.com

Šonedēļ (6. - 12. jūlijs) Šveices pilsētā Gštādē risināsies sezonas pirmais Grand Slam pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Latviju šajā turnīrā pārstāvēs divi dueti - vīru konkurencē Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins, dāmu turnīrā Inguna Minusa / Inese Jursone.

Pēc pasaules čempionāta atelpa labākajiem pasaules pludmales volejbolistiem būs visai īsa. Jau rīt Šveices pilsētā Gštādē startēs pirmais sezonas Grand Slam pasaules kausa posms. Turnīram Šveicē dalību pieteikuši gan pasaules čempiones dāmu konkurencē Rossa / Kesija (ASV), gan pasaules čempioni starp kungiem - vācieši Brinks / rekermans.

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta, Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs divi dueti. Sieviešu konkurencē Minusa / Jursone sacensības sāks no pamatturnīra, savukārt vīru konkurencē Samoilovs / Sorokins - no kvalifikācijas turnīru. Sākotnēji turnīram dalību bija pieteikuši arī Mārtiņš Pļaviņš un Lauris Iecelnieks, bet īsi pirms sacensībām dalība tika atsaukta.

Izmantotie resursi:
fivb.com

     [+] [-]

, 2009-07-06 16:41, pirms 15 gadiem
Varbūt kāds zin, kāpēc Pļaviņš/Iecelnieks nestartēs?

     [+] [-]

, 2009-07-06 17:03, pirms 15 gadiem
caurkritusais rakstīja: Varbūt kāds zin, kāpēc Pļaviņš/Iecelnieks nestartēs?
reitinga punkti!

  -1 [+] [-]

, 2009-07-06 17:25, pirms 15 gadiem
caurkritusais rakstīja: Varbūt kāds zin, kāpēc Pļaviņš/Iecelnieks nestartēs?
Cik zinu tad tur ir konflikts, bet nu varat to uzskatīt par baumu. Par informācijas drošumu negarantēju

  +1 [+] [-]

, 2009-07-07 08:50, pirms 15 gadiem
neznez rakstīja: Cik zinu tad tur ir konflikts, bet nu varat to uzskatīt par baumu. Par informācijas drošumu negarantēju
pilniigs suuds, ko Tu pateici, nezini, nekladzini kaa vista