Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Entry" rangā Graudiņa/Samoilova noslīd uz elites kvalifikācijas līmeni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Entry" rangā Graudiņa/Samoilova noslīd uz elites kvalifikācijas līmeni
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: volleyballworld.com

Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) publiskojusi jaunākos rangus pludmales volejbolā. Pasaules "entry" rangā Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova tagad atrodas 15. vietā, neskaitot izjukušās komandas.

Kā jau ziņots, Ostravas "Beach Pro" elites posmā divkārtējās Eiropas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova vispirms uzvarēja pasaules čempiones, taču pēc tam piedzīvoja divus zaudējumus un neizkļuva no grupas, ierindojoties 13. vietā. Ostravas zeltu ieguva brazīlietes Duda/Ana Patrīsija un norvēģi Anderss Mols/Kristians Serums.

Ostravas turnīrā Graudiņai/Samoilova nopelnīja 460 punktus rangam, taču bija jāaizstāv 1100 punkti. Tādējādi jaunākā "entry" rangā Latvijas dāmas faktiski zaudēja 640 punktus, kuru dēļ noslīdēja no septītās uz 15. vietu, neskaitot izjukušās komandas.

Pasaules rangs šobrīd neko neizšķir, krietni svarīgāks ir "entry" rangs, pēc kura attiecīgais duets uzreiz tiek "Beach Pro" tūres posma pamatturnīrā, sāk ar kvalifikāciju vai gaida rezerves sarakstā.

Latvijas dueta būtiskais kritums nozīmē to, ka nākamajā elites posmā, kas 5.-9. jūlijā risināsies Gštādē, būs jāsāk ar kvalifikāciju, jo pieteikušās visas "top 15" komandas (ja vairāki augstāka ranga dueti atsauks pieteikumus, tad mūsu spēlētājas tiks "top 11" un tādējādi uzreiz varēs spēlēt pamatturnīrā).

Graudiņa/Samoilova ir vienīgā Eiropas sieviešu "top" komanda, kas nav spēlējusi "Beach Pro" elites posma kvalifikācijā (līdz šim vienmēr startēja uzreiz pamatturnīrā vai nepiedalījās), neskaitot 2021. gada beigās "likvidēto" Pasaules tūri.

Sieviešu "entry" rangs

1.Duda/Ana Patrīsija (Brazīlija)3300
2.Klensija/Artačo (Austrālija)3100
3.Hjūza/Čena (ASV)2860
4.Huberli/Brunnere (Šveice)2760
5.Nasa/Klota (ASV)2760
6.Medere/Veržē-Deprē (Šveice)2640
7.Stama/Shona (Nīderlande)2560
... 15.Graudiņa/Samoilova (Latvija)2120

Latvijas vīriešu dueti pēdējā laikā zaudējuši pozīcijas pasaules "entry" rangā un labākajā gadījumā spēlē "Challenge" kvalifikācijā. Pagājušajā sezonā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš divas reizes izcīnīja "Challenge" bronzu, bet patlaban pasaules "entry" rangā viņi ir Latvijas otrais labākais duets (920 punkti) aiz Mārtiņa Pļaviņa/Mihaila Samoilova (1000), kuri savu reitingu uzlaboja 2022. gada beigās un tika līdz 960 punktiem, kad daudzas vadošās komandas jau bija noslēgušas sezonu.

15.-18. jūnijā "Beach Pro" tūrē risināsies Jūrmalas "Challenge" posms, kur Latviju pārstāvēs vismaz seši dueti. Šis turnīrs pasliktinās Graudiņas un Samoilovas situāciju "entry" rangā (Jūrmalā par pirmo vietu pienākas 800 punkti, taču būs jāaizstāv 900).

Izmantotie resursi:
Vīriešu "entry" rangs - fivb.com
Sieviešu "entry" rangs - fivb.com

  -2 [+] [-]

, 2023-06-06 16:22, pirms 11 mēnešiem
..pāris izjuks? ...Graudiņa nespēlēs olimpiādē ar krievietēm, ja šīs tiks....kamēr Samoilova grib startēt. neskatoties uz politiku

  +1 [+] [-]

, 2023-06-06 16:45, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: Graudiņa nespēlēs olimpiādē ar krievietēm, ja šīs tiks....
1. Šobrīd izskatās, ka krievietes nepiedalīsies bīča olimpiskajā atlasē.

2. Graudiņas februāra paziņojuma atruna "pašreizējos apstākļos" ļauj mainīt mainīt nostāju nākotnē.

3. Latvijas sportistiem nav jācieš Krievijas agresijas dēļ.

4. Vairākos sporta veidos agresorvalstu sportisti startē kā neitrālie un dažos varbūt startēs arī Parīzē.

     [+] [-]

, 2023-06-06 17:12, pirms 11 mēnešiem
točka rakstīja: 4. Vairākos sporta veidos agresorvalstu sportisti startē kā neitrālie un dažos varbūt startēs arī Parīzē.

...klausoties tenisa French open no Parīzes, tad krievu komentetāji gandrīz nekad nesaka, ka krievi un baltkrievi ir neitrālie...nu, vienīgi pirmajā brīdī, kad tiek iepazīstināti spēlētāji...visas spēlēs laikā runā par "rossijskij" vai "naš" ..un tas notiek ar eurosport, ok - tā ir krievu studija, bet eurosport ir oficiālā politika, kura jāievēro - bet šie uzspļauj un neievēro...jāsaka neitrālais sportists, bet viņi saka "rossiskij" utt