Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pēc pārliecinoša sākuma Točs/Fokerots zaudē un noslēdz Dohas turnīru 19. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pēc pārliecinoša sākuma Točs/Fokerots zaudē un noslēdz Dohas turnīru 19. vietā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Vēl vienu zaudējumu Dohā notiekošajā "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots. Latvieši cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs ar 0-2 piekāpās nīderlandiešiem Leonam Luini un Rubenam Peningam, ieņemot 19. vietu.

vien spraigā trīs setu cīņā piekāpjoties mājiniekiem un galvenajiem turnīra favorītiem, Čerifam un Ahmedam. Tādējādi šovakar vajadzēja cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs.

• Latviešu pretinieki bija Leons Luini un Rubens Peninga no Nīderlandes, kuri pirmajā spēlē negaidīti pārliecinošo ar 0-2 (11:21, 11:21) piekāpās spāņiem Pablo Ereram un Adrianam Gaviram. Jāatzīmē, ka nīderlandieši izcīnīja trešo vietu "Challenge" turnīrā Brazīlijā, startējot no kvalifikācijas. Arī Dohā nīderlandiešiem izdevās pārvarēt kvalifikāciju.

• Spēles sākumā abi dueti apmainījās ar nesekmīgiem uzbrukumim, bet pirmie pie lielāka pārsvara tika Latvijas pludmales volejbolisti, kad ar diviem eisiem atzīmējās Točs (8:4). Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā lieliski aizsardzībā nospēlēja Fokerots, vēl palielinot latviešu pārsvaru. Rezultāta starpība pieauga arī līdz sešiem punktiem, bet tad nīderlandiešiem izdevās lauzt cīņas gaitu un sadeldēt deficītu uz pusi (8:11).

• Seta otrajā pusē arī ar savu daļu veiksmes nīderlandieši pietuvojās minimālā atstatumā, bet pirms seta galotnes rezultāts uz tablo bija neizšķirts (17:17). Pirmo setbumbu ar eisu ieguva Peninga, bet tā palika nerealizēta. Ar otro piegājienu nīderlandieši savu panāca, latviešiem zaudējot setu ar 20:22.

• Otrā seta sākumā ar diviem blokiem atzīmējās Točs, bet tas latviešiem ļāva iegūt vien minimālu 3:2 vadību. Arī Peningam izdevās divreiz bloķēt Fokerotu, bet pēc Toča kļūdas uzbrukumā rezultāts kļuva Latvijas duetam nelabvēlīgs 4:7. Pēc paņemtā pārtraukuma latvieši labi pacīnījās aizsardzībā, spējot atjaunot līdzsvaru uz tablo.

• Pēc tehniskā pārtraukuma Točs bloķēja Luini uzbrukuma sitienu, dodot savam duetam divu punktu pārsvaru, bet to ar spēcīgām servēm likvidēja Peninga. Brīdi vēlāk viņš vēlreiz bloķēja Fokerota uzbrukuma sitienu, panākot 15:13. Līdz spēles galotnei nīderlandieši vēl vairāk nostiprināja savu pārsvaru, Latvijas duetam atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (20:22, 17:21).

• Līdz ar to Točam un Fokerotam neizdevās izkļūt no grupas un iekļūt izslēgšanas spēlēs, latviešiem noslēdzot turnīru dalītā 19. vietā, par to saņemot 1000 ASV dolāru lielu naudas balvu, kā arī 300 reitinga punktus.

• Nākamajā nedēļā Edgars Točs un Kristians Fokerots, kā arī Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis spēlēs "Future" līmeņa pamatturnīrā Madridē, bet tad dosies uz Turciju, lai piedalītos "Challenge" turnīra kvalifikācijā, kura pamatturnīra dalībnieku sastāvā ir Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-06 23:38, pirms 2 gadiem
Tā jau likās man. Ar švaku rezultātu tālu netiksi. Slavēt varētu meitenes pludmales volejbolā. Patiesībā pludmales volejbols Latvijā ir zems līmenis. Latvijā tuvojas liels pasākums pludmales volejbolā, bet kuriem patīk skatīties, kā mūsējie zaudēs.

     [+] [-]

, 2022-05-07 10:52, pirms 2 gadiem
Džons 2 rakstīja: Tā jau likās man. Ar švaku rezultātu tālu netiksi. Slavēt varētu meitenes pludmales volejbolā. Patiesībā pludmales volejbols Latvijā ir zems līmenis. Latvijā tuvojas liels pasākums pludmales volejbolā, bet kuriem patīk skatīties, kā mūsējie zaudēs.
domāju, ka te vajag nedaudz apbruņoties ar pacietību. Točs ar Fokerotu tomēr tikai pirmo sezonu aizvadīs. Cik zinu, tad Točam arī pa ziemu bija nelielas veselības problēmas. Kā arī šī ir pēcolimpiskā sezona (+Pļaviņa operācija), bet rezultāti OS noteikti nebija zemā līmenī (gan dāmām, gan kungiem).

     [+] [-]

, 2022-05-07 20:48, pirms 2 gadiem
Viss jau bija labi , tikai dažas Toča nevajadzīgas kļūdas neļāva uzvarēt. Bet Fokerots spēlē aizsardzībā atzīstami , es teiktu , labāk par Šmēdiņu.Potenciāls pārim ir noteikti