Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ceļošanas ierobežojumu dēļ Karambula dusmīgs par netaisnību olimpiskajā atlasē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ceļošanas ierobežojumu dēļ Karambula dusmīgs par netaisnību olimpiskajā atlasē
Adrians Karambula. Foto: volleyball.it

Itālijas pludmales volejbola duets Adrians Karambula/Enriko Rosi vēlējās piedalīties Pasaules tūres 9.-13. marta Kataras 3* posmā Dohā, taču marta sākumā šī valsts ieviesa ieceļošanas ierobežojumus, kas šiem sportistiem izrādījās nepārvarami.

Kā jau ziņots, koronavīrusa izplatīšanās dēļ Katara pieņēma lēmumu, ka tie, kuri pēdējo divu nedēļu laikā bijuši noteiktajās valstīs un ierodas Katarā, tur tiek ievietoti divu nedēļu karantīnā. Šajā sarakstā ir saslimšanas gadījumu līderes Ķīna, Dienvidkoreja, Itālija un Irāna, turklāt kaut kādu apsvērumu dēļ iekļauta arī krietni "veselīgākā" Ēģipte (līdz šodienai bija tikai trīs saslimšanas gadījumi).

Olimpisko kvotu izcīnījušie Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Plaviņš un Edgars Točs tādējādi bija spiesti atteikties no brauciena uz Dohas turnīru, kaut gan čemodāni jau bija sakravāti. Vēl februāra beigās viņi trenējās Ēģiptē, kas Kataras uzliktā ierobežojuma dēļ izrādījās latviešu klupšanas akmens.

Dohas turnīrā vēlējās piedalīties arī trenera Marko Solustri audzēkņi Adrians Karambula/Enriko Rosi, kuri pēdējās nedēļās trenējās Itālijā. Taču viņiem nebija iespējas izpildīt marta sākumā Kataras uzliktos ieceļošanas ierobežojumus. Parādījās baumas, ka Dohā varētu attiekties no olimpiskās atlases punktu dalīšanas, taču beach-inside.de portālam FIVB apstiprināja, ka punkti būs.

"FIVB atļauj turnīru ar olimpiskās kvalifikācijas punktiem Katarā, kurā dažām komandām/valstīm ir ieceļošanas ierobežojumi?!? Kādā pasaulē mēs dzīvojam? Man kauns par tiem spēlētājiem, kuri par ko tādu nobalsoja," sašutis ir Adrians Karambula. Šie itāļi kotējas kā reāli pretendenti uz Tokijas spēlēm, bet viņiem ļoti vajadzīgi punkti, lai olimpiskajā atlasē paceltos virs svītras.

Sava paziņojuma beigās šis itālis pievienoja trīs aizvainojoša rakstura "emoji", kas, domājams, veltīti FIVB un tiem, kuri nobalsoja par atsevišķu duetu netaisnīgu nostādīšanu neizdevīgākā situācijā, salīdzinot ar citiem olimpiskās kvalifikācijas dalībniekiem. Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs šajās dienās tostarp norādīja: "SOK turpina smagi strādāt, (...) lai šajos apstākļos nodrošinātu godīgu olimpisko kvalifikāciju."

Ar efektīgo "skyball" servi slavenais Adrians Karambula izpelnījās iepriekšējās sezonas Pasaules tūres izklaidējošākā spēlētāja balvu. Adrians Karambula/Enriko Rosi vakar ieradās Apvienoto Arābu Emirātu metropolē Dubaijā, lai dotos uz Austrāliju, kur 17. datumā sāksies 3* posms.

Itāļu trenera Marko Solustri audzēkņi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vēl februārī trenējās Itālijas galvaspilsētā Romā. Pagājušā mēneša izskaņā ieradās Dubaijā, lai turpinātu gatavoties galvenā trenera asistenta Riharda Finstera uzraudzībā. Dohas turnīra dalībnieku sarakstā no Latvijas patlaban figurē Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs.

Izmantotie resursi:
instagram.com/adrian_carambula
worldtour.2020.fivb.com