Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusai un Jursonei zaudējums brazīlietēm

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Minusai un Jursonei zaudējums brazīlietēm
Inese Jursone un Inguna Minusa
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone šodien cietušas zaudējumu Polijas pilsētas Stare Jablonki FIVB pasaules kausa posma 1. kārtas spēlē. Trijos setos viņas piekāpās brazīlietēm Vivjena un Vieira (15:21, 21:19, 11:15) un cīņu turnīrā turpinās pa zaudētāju zaru.

Latvijas vadošajam sieviešu volejbola duetam Ingunai Minusai un Inesei Jursonei pēdējā laikā nebija sekmējies – „Grand Slam” posmos tā arī netika gūta ne uzvara, bet Polijā neveiksmju sērija bija jālauž. Sacensības mūsu sportistes varēja sākt no pamatturnīra, kurā viņas tika izliktas ar 22. numuru. Pirmajā cīņā pretinieces gan bija spēcīgas, ar 11. numuru izliktās brazīlietes Vivjena Daniela de Konseisao Kunja un Anžela Vieira (komandas vārds Vivjena / Vieira).

Jau pašā spēles sākumā brazīlietes ieguva divu punktu pārsvaru, ko vēlāk palielināja līdz pieciem punktiem (10:5). Latvijas dueta pieprasītais minūtes pārtraukums īpašu labumu nedeva, un līdz tehniskajam pārtraukumam pārsvars palika nemainīgs – 13:8. Arī seta otrā puse nekādi pavērsieni cīņā nenotika, un brazīlietes droši noveda setu līdz uzvarai – 21:15.

Arī otrā seta sākumā brazīlietes ieguva nelielu pārsvaru, tomēr atšķirībā no pirmā seta to nespēja palielināt. Dodoties tehniskajā pārtraukumā, Vivjenai un Vieirai bija tikai punkta pārsvars (11:10), bet pēc tā latvietes guva trīs punktus pēc kārtas. Pārsvaru ilgi gan neizdevās noturēt – pēc trīs zaudētiem punktiem (15:16) minūtes pārtraukumu jau ņēma mūsējās. Seta izskaņā Latvijas duets atkal spēja saņemties un iegūt divas setbumbas, no kurām otrā tika izmantota – 21:19.

Izšķirošajā setā cīņa ritēja punkts punktā, līdz brazīlietes tomēr prata iegūt divu punktu pārsvaru – 9:7. Minusa un Jursone uzreiz paņēma minūtes pārtraukumu, bet atgūt zaudēto īsti neiznāca. Seta izskaņu brazīlietes aizvadīja pietiekami pārliecinoši, lai uzvaru no rokām neizlaistu – 15:11.

Nākamajā kārtā zaudētāju zarā mūsu sportistes tiksies ar šveicietēm Murielu Graesli / Tanju Gueru Ariasu-Šmokeri. Šīs mačs plānots šodien 18:10.

Izmantotie resursi:
fivb.com

     [+] [-]

, 2009-08-05 15:28, pirms 15 gadiem
Laikam šogad vairs uzvaru nebūs!