Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņam un Solovejam pirmajā dienā divas neveiksmes

Jānis Pārums

Pļaviņam un Solovejam pirmajā dienā divas neveiksmes
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

Ceturtdien Šveices pilsētā Gštādē notiekošajā "Grand Slam" pludmales volejbola turnīrā Q grupā sacensības ar divām neveiksmēm sāka Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, vispirms trijos setos piekāpjoties ar astoto numuru izsētajam Vācijas duetam, bet otrajā dienas spēlē ar 0-2 atzīstot šveiciešu pārākumu.

Jau ziņots, ka savainojuma dēļ Pļaviņam nevar palīdzēt viņa ierastais partneris Jānis Šmēdiņš, tāpēc Gštādē viņu aizvieto Aleksandrs Solovejs.

Ar 25.numuru izsētais Latvijas duets Q grupas pirmo spēli pret vāciešiem Džonatanu Erdmanu un Kaju Matišiku iesāka sekmīgi un pirmajā setā tika galā ar 21:17. Diemžēl labam sākumam nesekoja tikpat labs turpinājums – latvieši piekāpās otrajā setā ar 18:21, bet izšķirošajā, trešajā, setā pārliecinoši atzina pretinieku pārākumu (7:15), visā spēlē zaudējot ar 1-2.

Otrajā grupas spēlē Pļaviņš un Solovejs tikās ar 9. numuru izsētajiem šveiciešiem Sebastianu Ševeljē / Sašu Heijeru un pēc līdzīga pirmā seta (19:21) otrajā tomēr salūza ātrāk (16:21). Zaudējums arī visā mačā ar 0:2 un pirms pēdējās grupas spēles, kas paredzēta rīt pret šveiciešiem Lacigu / Veingartu, mūsējie ir pēdējie grupā.

Par "Grand Slam"

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

  +1 [+] [-]

, 2012-07-05 14:21, pirms 12 gadiem
Buusim reaali - domaaju, ka buus briinums, ja kaads macs buus vinneets...

     [+] [-]

, 2012-07-05 16:31, pirms 12 gadiem
Rēcīgi - Saša Grand slam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-05 18:49, pirms 12 gadiem
Diemžēl mūsējie no grupas vairs nevar izkļūt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-05 23:04, pirms 12 gadiem
turpmāk pie katra ''grand slam'' raksta iekopēšu vienu un to pašu komentāru solidarizējoties ar autoriem
p.s. kopija..
..''man liekas ka visiem jau ir skaidrs kā notiek izspēle un to beidzamo sadaļu- Par "Grand Slam", varētu vairs nelikt, jo zb jau.. lasa jau tie kas zin pa lielam ap ko lieta grozās, tie kas nezin, tiem tāpat po..uj. a ja autors grib garāku rakstu pastiept, moš sāc katram rakstam par bīču piemest noteikumus? gan jau daudzi nezin kas tas pa zvēru, derētu atkārtot.. ''..

     [+] [-]

, 2012-07-06 00:27, pirms 12 gadiem
huidimdirdim rakstīja: Ilgi nesapratīšu, kapēc Pļaviņš par pārinieku izvēlējās Soloveju.....
Da ne jau brāļus Celmiņus. :d
Bet varbūt apakšā ir arī kādi finansiāli apstākļi.

     [+] [-]

, 2012-07-06 06:45, pirms 12 gadiem
davishs rakstīja: Da ne jau brāļus Celmiņus. :d
Bet varbūt apakšā ir arī kādi finansiāli apstākļi.
jā labi finansiāli apstākļi. Soloveja tētis apmaksā puikām viesnīcu