Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots/Auziņš triumfē finālā un kļūst par Eiropas U18 čempioniem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Fokerots/Auziņš triumfē finālā un kļūst par Eiropas U18 čempioniem
Gustavs Auziņš, Kristians Fokerots, treneris Lauris Iecelnieks. Foto: Hellenic Volleyball Federation

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš, nezaudējot ne spēli, aizcīnījās līdz Eiropas U18 čempionāta finālam, kurā ar 2-0 pārspēja dāņus Andreasu Brinku un Hjalmeru Madsenu, kļūstot par Eiropas čempioniem.

• Eiropas U18 čempionāta finālā spēkiem mērojās pāri, kuri tā arī neizjuta zaudējuma rūgtumu visa turnīra garumā. Kristiana Fokerota un Gustava Auziņa pretinieki finālā bija Andreas Brinks un Hjalmers Madsens, kuri turnīra gaitā atšķirībā no latviešiem zaudēja divos setos, no kuriem vienu pusfinālā.

• Pirmos divus punktus spēlē guva dāņi, bet Fokerots atbildēja ar eisu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Fokerotam bija nelielas problēmas serves uzņemšanā, kas agri vai vēlu beidzās ar kļūdām, kas dāņiem ļāva izvirzīties vadībā ar 6:3. Latvieši ātri veica atbildes izrāvienu, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (8:8). Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duets jau ieguva minimālu vadību (11:10).

• Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši tika pie divu punktu pārsvara, bet uz pretinieku kļūdu rēķina to vēl vairāk palielināja. Fokerots un Auziņš spēja pilnībā salauzt pretiniekus ar darbībām aizsardzībā, tiekot pie sešām setbumbām. Pirmo dāņi ar grūtībām atspēlēja, bet tad Auziņš ar spēcīgu sitienu lika punktu setam - 21:15.

• Otrajā setā cīņa ritēja līdzvērtīgi. Lai arī latvieši spēja pieķert bumbas aizsardzībā, kliboja uzbrukumu sekmīgs noslēgums. Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duetam izdevās noturēt vismaz minimālu vadību (11:10). Latvieši sagaidīja dāņu kļūdu saspēlē, ko pie tīkla izmantoja Fokerots, panākot 16:14. Dāņi paņēma pārtraukumu, pēc kura Latvijas duets nostiprināja vadību (18:15). Fokerots un Auziņš tika pie trim mačbumbām, Fokerotam liekot punktu spēlei ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:18) un ļaujot latviešiem svinēt triumfu Eiropas čempionātā.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-04 18:55, pirms 2 gadiem
Diezgan skaisti. Latvijai būtu jāinvestē talantos, mums nauda ir tik daudz kā nekad , tad nākotne būs spoža

  +2 [+] [-]

, 2022-09-04 19:14, pirms 2 gadiem
Super malači!!

     [+] [-]

, 2022-09-04 20:45, pirms 2 gadiem
Nash rakstīja: Diezgan skaisti. Latvijai būtu jāinvestē talantos, mums nauda ir tik daudz kā nekad , tad nākotne būs spoža
Talantiem ir jainvestē Latvijā !

     [+] [-]

, 2022-09-04 21:25, pirms 2 gadiem
Vai šie jaunieši pēc 5 vai 6 gadiem spēs ielauzties Pasaules tūres posmu pamatturnīros? Kādi viedokļi? Ko saka eksperti?

     [+] [-]

, 2022-09-04 21:27, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Vai šie jaunieši pēc 5 vai 6 gadiem spēs ielauzties Pasaules tūres posmu pamatturnīros? Kādi viedokļi? Ko saka eksperti?
Fokerots nav tālu no tā līmeņa. Ticu, ka šajā olimpiskajā ciklā ar Toču nostabilizēsies Pasaules tūrē.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 22:30, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Vai šie jaunieši pēc 5 vai 6 gadiem spēs ielauzties Pasaules tūres posmu pamatturnīros? Kādi viedokļi? Ko saka eksperti?
Dīvains jautājums. Protams, ka gan puiši, gan meitenes spēlēs Pasaules tūrē un ātrāk kā pēc 5 gadiem. Vispār Fokerots jau tagad tur ir.

     [+] [-]

, 2022-09-04 23:12, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Dīvains jautājums. Protams, ka gan puiši, gan meitenes spēlēs Pasaules tūrē un ātrāk kā pēc 5 gadiem. Vispār Fokerots jau tagad tur ir.
Laikam jau par Elite 16 bija domāts un Challenge turnīriem. Uz PK kādu zemākas raudzes PK turnīru arī es varētu aizbraukt kopā ar kādu čomu uzspēlēt. Tur baigo māku nevajag!

Es teikšu tā - neatlaidība, darba spējas, raksturs un veselība. Viss šis ļaus Fokerotam būt TUR - pašā augšā. Ja tas viss būs, kaut kas var sanākt, citādi - nekā!