Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš Itālijas čempionāta finālposmā nonāk zaudētāju zarā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš Itālijas čempionāta finālposmā nonāk zaudētāju zarā
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turpina dalību Itālijas pludmales volejbola čempionāta finālposmā. Šodien latvieši uzvarēja vienu no divām spēlēm, pirms pusfināla nokļūstot zaudētāju zarā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc dalības "King of the Court" turnīros saņēma uzaicinājumu piedalīties Itālijas čempionāta finālposmā, ko vakar pārliecinoši sāka ar divām uzvarām. Trešajā kārtā pretī stājās jau zināmāki pretinieki - Jakobs Vindišs un Semjuels Kotafava.

Spēli labāk sāka Itālijas duets, uzvarot pāris garākas izspēles un izvirzoties vadībā ar 4:1 pēc Vindiša eisa. Latviešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pēc Vindiša kļūdas pie tīkla rezultāts kļuva neizšķirts (8:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Vindišs bloķēja Samoilova uzbrukuma sitienu, atjaunojot divu punktu pārsvaru, bet tad bumbu autā raidīja Šmēdiņš (13:10). Līdz pat seta beigām cīņa ritēja līdzīgi, latviešiem nespējot pietuvoties. Atspēlējuši divas setbumbas, trešo neizdevās atspēlēt, zaudējot setā ar 18:21.

Otrajā setā līdzīga cīņa turpinājās, ilgāku laiku nevienam no pāriem nespējot iegūt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika latvieši, bet pēc pretinieku kļūdas pie tīkla rezultāts kļuva 8:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība pieauga arī līdz četriem punktiem (12:8). Pēc pārtraukuma Samoilovs atzīmējās ar bloku, panākot 15:10. Seta turpinājumā Latvijas duets dominēja laukumā, gūstot panākumu ar 21:14.

Trešā seta sākumā Šmēdiņš izcēlās ar eisu, bet Samoilovs labi nospēlēja pie tīkla, kas Latvijas duetam ļāva izvirzīties vadībā ar 3:0. Itāļi uzreiz paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Šmēdiņš atzīmējās ar vēl vienu lielisku servi. Pēc laukuma pušu maiņas arī Kotafava atzīmējās ar eisu, bet Vindišs ar bloku samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (5:6). Garāku izspēli ar bloku noslēdza Šmēdiņš, atjaunojot trīs punktu pārsvaru (9:6). Kotafava ar spēcīgām gremdservēm mēģināja tikt pie kāda ekstra punkta, ko izdevās arī sasniegt, piespiežot latviešus kļūdīties (11:11). Seta galotnē latviešiem izdevās realizēt pirmo setbumbu un uzvarēt spēlē ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:13).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva ceturtajā kārtā, kurā uzvara dotu vietu pusfinālā, bet zaudējums ļautu aizvadīt vēl spēli zaudētāju zarā, lai iekļūtu pusfinālā. Ceturtajā kārtā Latvijas duetam bija priekšā tikšanās ar principiālajiem pretiniekiem, Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri pēdējā tikšanās reizē aizlika latviešiem priekšā kāju cīņā par dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Spēli nedaudz labāk sāka Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 5:3. Itāļi uzreiz spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet brīdi vēlāk turpināja izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 8:6. Pēc tehniskā pārtraukuma Nikolai un Lupo veica izrāvienu, izšķirot pirmā seta likteni. Punkts pēc punkta, un rezultāta starpība jau bija pieaugusi līdz septiņiem (18:11). Samoilovs un Šmēdiņš apturēja izrāvienu, bet tāpat zaudēja setu ar 14:21.

Otro setu daudz labāk sāka Samoilovs un Šmēdiņš, ar labu darbību aizsardzībā panākot 5:2. Turpinājumā pāris blokus uzlika Nikolai, ļaujot Itālijas duetam pārņemt vadību (7:6). Latvieši paņēma pārtraukumu, bet īsi pēc tā Nikolai atzīmējās ar eisu, dodot Itālijas duetam divu punktu pārsvaru (10:8). Pēc tehniskā pārtraukuma labi pie tīkla nospēlēja Samoilovs, bet izlīdzinājumu ar bloku panāca Šmēdiņš (12:12).

Pēc avantūristiska uzbrukuma Samoilova izpildījumā Šmēdiņš ar bloku nepieļāva, ka itāļi atjauno divu punktu pārsvaru. Tad itāļi netika galā ar Šmēdiņa servi, latviešiem pārņemot vadību (16:15). Uzreiz pēc tam ļoti labi uzservēja Nikolai, atjaunojot vadību savam duetam. Nikolai ar sitienu autā deva latviešiem vienu setbumbu, bet tā palika neizmantota. Pēc tam jau itāļi cīnījās par to, lai noslēgtu spēli. Lupo to paveica pēc sekmīgas darbības aizsardzībā, tādējādi Samoilovam un Šmēdiņam zaudējot šo spēli ar 0-2 (14:21, 23:25). Līdz ar to latviešiem svētdien būs jāspēlē zaudētāju zarā, plkst. 10:20 tiekoties ar Aleksu Ranjērī un Marko Viskoviču.

Šajā turnīrā piedalījās arī latvietis ar Itālijas pasi - Dāvis Krūmiņš. Krūmiņš jau vairākus gadus spēlē klasisko volejbolu Itālijā, kā arī to pārstāv pludmales volejbolā, šosezon spēlējot kopā ar Marko Maletti. Abi vakar jau pēc pirmās kārtas nonāca zaudētāju zarā, kurā uzvarēja pirmo spēli, kas šodien ļāva turpināt turnīru ar spēli pret Manuelu Alfjērī un Mauro Sakripanti, kuri izlikti ar augsto septīto numuru. Spēles pirmajā setā dueti cīnījās gana līdzīgi, visam izšķiroties vien tā galotnē, kurā Krūmiņš un Maletti tomēr atzina pretinieku pārākumu ar 21:23. Otrajā setā Alfjērī un Sakripanti apliecināja savu favorītu statusu, Krūmiņam un Maletti atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (21:23, 16:21) un turnīru noslēdzot dalītā 17. vietā.