Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Šajā līmenī tā spēlēt nedrīkst..."

Samoilovs: "Šajā līmenī tā spēlēt nedrīkst..."
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Pēc zaudējuma vāciešiem un izstāšanās no olimpiskā turnīra allaž pozitīvi noskaņotie Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sarokins bija acīmredzami sarūgtināti un vīlušies. Attainojumus neviens nemeklēja, kritizējot paši savu sniegumu. Vai pāris paliks kopā pēc sezonas beigām - lēmums vēl nav pieņemts.

"Spēlējam kā pa viļņiem. Esot šādā līmenī - tā nedrīkst! Nedrīkst būt tā, ka vienā mačā apspēlē Top-6 komandu, bet nākamajā - paliec setā uz desmit. Vispār nekādas stabilitātes. Galvenais, ka visu sezonu tik stabili spēlējām, bet tam, kas notika olimpiādē - man nav izskaidrojuma. Vienkārši drausmīgas bedres," neizpratnē par vājo spēli bija Samoilovs. "Cīnījāmies par katru bumbu, taču jau no spēles sākuma nekas nesanāca. Visu laiku kaut kur kaut kas mazliet pietrūka. Pretinieks nospēlēja taktiski gudri, bija izvēlējies pareizu servi - acīmredzot, bija analizēts, kā spēlējām pēdējos divos trīs turnīros, kur mums bija problēmas ar servju uzņemšanu. Tas nostrādāja - netikām ar to galā arī šodien. Šādi spēlējot, uzvarēt nevar," komandas biedram piekrita arī Sorokins.

Sagatavošanās olimpiskajām spēlēm bijusi pietiekami laba, tomēr izšķirošajā brīdī parādīta sliktākā spēle. "Pagājušosezon Ruslanam bija trauma, nokritām pasaules reitingā, un šo sezonu nācās veltīt tam, lai smagi cīnītos vispār par tikšanu uz olimpiskajām spēlēm. Par spīti tam šķita, ka bijām labi gatavi - gan fiziski, gan emocionāli. Arī tehniski viss kārtībā - visas sezonas garumā viss sanāca. Nezinu, kas par vainu. Varbūt par daudz emociju, taču - ar pieredzi, kāda ir mums, tādām bedrēm vienalga nevajadzētu būt," Sašam nebija skaidrojuma notikušajam. "Pretinieks bija viens no ērtākajiem. Taču šodien viņi ļoti labi nospēlēja taktiski. Taču tik un tā - varējām parādīt labāku spēli, galotnē to arī pierādījām, taču nekas nesanāca jau no paša sākuma. Paspēju jau satrakoties pats uz sevi, jo gribējās, lai spēle beidzot aiziet. Bet tas notika bišķiņ par vēlu... Ļoti daudz brāķa."

Turnīra rezumējums atbilst tā noslēgumam - pēdējās divās spēlēs četri pēc kārtas zaudēti seti, turklāt - bez īpašām pretenzijām uz līdzvērtīgu cīņu. "Par Londonā sasniegto esmu ļoti neapmierināts. Drausmīgi... Tādas bedres! Pirmais sets pret poļiem, spēle ar amerikāņiem, tagad arī sets pret vāciešiem. Šogad esam pasaules Top-10 komanda, divus mēnešus rangā bijām septītie - nedrīkstam tā spēlēt. Nevaru būt apmierināts. Labs starts Londonā bija galvenais mērķis jau kopš janvāra, kad Ēģiptē uzsākām trenēties. Gājām uz to, bet neaizgājām," atzina Samoilovs. Pēc iepriekšējās spēlēs izcīnītās 9. vietas Samoilovs un viņa tā laika pārinieks Mārtiņš Pļaviņš nolēma iet dažādus ceļus. Vai pašreizējais duets paliks un turpinās spēlēt kopā - atbildes pagaidām neesot. "Nezinu. Mums ar Ruslanu un treneri bija noruna, ka spēlēsim kopā līdz Londonai, arī sezonas beigas noteikti kopā - pēc divām nedēļām jau nākamais Pasaules kausa posms Polijā, taču pēc tam apsēdīsimies un izrunāsim. Skatīsimies, kādi kuram plāni," apliecināja Samoilovs.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-04 21:47, pirms 12 gadiem
Labi, ka cilvēks ir paškritisks.
Vienalga apsveicu ar sasniegto..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-04 21:52, pirms 12 gadiem
ja džeki ies katrs uz savu pusi, tad lielai daļai jau būs skaidrs, kurš ir "vainīgs"....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-04 21:55, pirms 12 gadiem
9. vieta ir lielisks sasniegums! Vienmer jau var labāk, bet malači.

  +9 [+] [-]

, 2012-08-04 21:58, pirms 12 gadiem
Kas man tiesi iekrita acis-nesaprasanas sava starpa un viena otra neatbalstisana.Tas bija tas,kas pietruka,BET 9.vieta tas tachu ir labi un man prieks,ka Latvijas vards atkal izskaneja un izskan joprojam

  -3 [+] [-]

, 2012-08-04 21:59, pirms 12 gadiem
cerams Ruslans dabūs normālāku partneri un Rio varēs pacīnīties par kaut ko!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-04 22:01, pirms 12 gadiem
Manuprāt šim pārim lielākais mīnuss ir treneris nevis paši puiši. Izskatījās ka viņiem nav variantu, nav sagatavojušies spēlei tik rūpīgi kā to izdara otrs pāris.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-04 22:08, pirms 12 gadiem
viņiem pietrūkst tas mierīgums kas PŠ, Saša pārāk uzvelkās un tad jau veselais saprāts pazūd, vairs neredz laukumu, pāris reizes varēja mierīgi iesist kluso pie tīkla, kad friči bija abi atkāpušies, bet gremde nav stipra, friči paceļ un paņem punktu, jaspēlē viltīgāk, no malas skatoties tā likās, un jāmēģina sava spēle spēlēt uz reiz no sākuma nevis no seta vidus kad jau -5, tad arī sākas nevajadzīgas emocijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-04 22:17, pirms 12 gadiem
Iegūtā vieta nav peļama, un ar tik nelīdzsvarotu spēli neko diži vairāk nevar iespēt. Lai arī volejbolu spēlē ar rokām, viss sākas galvās, un tā šim pārim nebija gatava šim turnīram.
Aicinu katram iet savu ceļu-lai Saša spēlē kopā ar kādu ņipru aizsardzības špīleru, bet Ruslans kopā ar kādu nosvērtāku pārinieku.
Bez pārmetumiem-paldies šim pārim par paveikto!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-04 22:34, pirms 12 gadiem
apsveicu ar iegūto 9. vietu
malači tāpat

  +1 [+] [-]

, 2012-08-04 22:40, pirms 12 gadiem
Tā jau domāju, ka pēc Olimpiādes Samoilovs meklēs jaunu partneri... Bet tāpat neko vairāk nesasniegs, ja kritiskums tiks attiecināts tikai uz partneri.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-04 22:40, pirms 12 gadiem
Man tā vērojot liekas, ka Samoilovs ir cilvēks, kuru grūti izturēt (tāds ar savām tām emocijām -bieži pārspīlētajām) Ikdienā diendienā ar tādu tur ir vāks. Es domāju tāpēc Mārtiņš nolēma mainīt partneri un to pašu izdarīs Ruslans.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-04 23:30, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Samoilov shaja limeni nedriikst 1h pirms speles pavadit pie spogulja un veidot frizuru(no droshiem avotiem)
Iedod tev tāuds matus kā mums (pūkainus, sprogainus un nesavācamus), paskatīsimies cik laiku tu pavadīsi pie spoguļa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-05 01:05, pirms 12 gadiem
KO REJIET. TOP 10 PĀRIS. NAV JAU BALTIJAS CHEMPIONĀTS. MONSTRI!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 01:11, pirms 12 gadiem
treneris ir Samoilova fāterītis, kurš ir vēl 4x nelīdzsvarotāks par Sašu, visu lamā mātes vārdiem un uzskata sevi par krutāko džeku pasaulē. tāds lūk viņiem treneris...

boleks rakstīja: Manuprāt šim pārim lielākais mīnuss ir treneris nevis paši puiši. Izskatījās ka viņiem nav variantu, nav sagatavojušies spēlei tik rūpīgi kā to izdara otrs pāris.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-05 03:09, pirms 12 gadiem
Somuilovs

  -1 [+] [-]

, 2012-08-05 09:02, pirms 12 gadiem
Chirkausis rakstīja: Iedod tev tāuds matus kā mums (pūkainus, sprogainus un nesavācamus), paskatīsimies cik laiku tu pavadīsi pie spoguļa...
Tad lai skuj pliku galvu vai griež ezītī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 10:34, pirms 12 gadiem
Cik stilbi tomēr, ka beach voļuks Latvijā nav tādā līmenī, lai varētu no vairākiem sportistiem sev izvēlēties pārinieku. Es domāju par Sorokinu. Viņam ir vajadzīgs pavisam cits pārinieks. Apbrinoju viņa nervu sistēmu, izturēt tik lēcīgu pārinieku, kuram vienmēr taisnība- nav viegli. Nevienu reizi vien dzirdēta un redzēta vecā Samoilova treniņu metode - teikšu tā, cik arī nebūtu prasīgs treneris, tomēr ņcilvēkam ir jāpaliek. Biju šokā no viņa teiktā , ka S/S nav pelnijuši piedalīties Ol. spēlēs, bet viņš gan Laba attieksme pret savu komandu
Es novēlu Sašam tik pat " ideālu" pārinieku kā viņš pats, bet Ruslanam ātrāk atvadīties no " jaukiem" cilvēkiem

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 17:42, pirms 12 gadiem
manuprāt, viņiem jāmaina treneris...