Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Ergo Open" Ventspils posma finālā Pļaviņš/Točs pārspēj Samoilovu/Šmēdiņu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ergo Open" Ventspils posma finālā Pļaviņš/Točs pārspēj Samoilovu/Šmēdiņu
"Ergo Open" Ventspils posma pjedestāls. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas pludmales volejbola čempionāta "Ergo Open" otro posmu Ventspilī izdevies uzvarēt Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam. Latvijas spēcīgāko duetu duelī viņiem izdevās ar 2-1 pārspēt Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

"Ergo Open" pusfinālā noskaidrojās, ka par posma uzvarētāju titulu cīnīsies abi Latvijas labākie pāri. Ar pirmo numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pusfinālā pārliecinoši ar 2-0 (21:11, 21:18) pārspēja labākos Lietuvas pludmales volejbolistus Patriku Stankeviču un Audriusu Knašu, bet ar otro numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš tikpat viegli tika galā ar saviem Kontinentālā kausa komandas biedriem, Artūru Rinkeviču un Ardi Danielu Bedrīti - 2-0 (21:14, 21:17).

Spēli nedaudz labāk sāka Samoilovs un Šmēdiņš, izvirzoties vadībā ar 3:1. Pļaviņs un Točs atbildēja ar izrāvienu, pārņemot vadību (5:3). Pēc Šmēdiņa slikti uzņemtās serves Točs sagādāja vēl vienu punktu, bet drīz vien sekoja vēl divas kļūdas, Pļaviņam un Točam iegūstot piecu punktu pārsvaru (11:6). Pēc pārtraukuma Točs un Pļaviņš nerealizēja pa uzbrukumam, rezultāta starpībai sadilstot līdz diviem punktiem. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9.

Pēc pārtraukuma Točs kļūdījās pie tīkla, pārsvaram sadilstot līdz minimumam. Panākt izlīdzinājumu Samoilovam un Šmēdiņam neizdevās, jo Šmēdiņš atkal kļūdījās serves uzņemšanā (15:12). Brīdi vēlāk Šmēdiņš reabilitējās ar servi pa Pļaviņu, kurš to nespēja kvalitatīvi uzņemt. Dueti turpinājās apmainīties ar sekmīgām un nesekmīgām izspēlēm, līdz Šmēdiņš ar bloku panāca izlīdzinājumu (17:17). Pateicoties Toča blokam un Pļaviņa spēlei aizsardzībā, viņiem izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, bet galu galā izcīnīt arī panākumu setā ar 21:17.

Otro setu ar sekmīgu bloku sāka Samoilovs, izvirzot savu pāri vadībā ar 2:0. Točs uzreiz atbildēja ar to pašu, panākot izlīdzinājumu. Pēc tam Samoilovs atzīmējās ar eisu, vēlreiz iegūstot divu punktu pārsvaru. Nesekmīga saspēle Pļaviņa un Toča izpildījumā pretiniekiem ļāva turpināt izrāvienu (7:3). Situāciju uzlaboja Točs, ar veiksmes palīdzību gūstot punktu pie pretinieku serves, bet pēc tam arī divreiz nospēlējot pie tīkla (8:9). Samoilovs un Šmēdiņš pirms tehniskā pārtraukuma atguva zaudēto, dodoties atpūtā pie rezultāta 12:9.

Pēc pārtraukuma Pļaviņš un Točs atzīstami cīnījās aizsardzībā, bet Samoilovs un Šmēdiņš ar lielisku izspēli tomēr guva punktu. Pēc Šmēdiņa kļūdas uzbrukumā četru punktu pārsvars sadila uz pusi, bet kļūdu pieļāva arī Točs, Samoilovam un Šmēdiņam esot vadībā ar 17:13. Komandas apmainījās ar nesekmīgām servēm, kas pietuvoja Samoilovu un Šmēdiņu uzvarai setā. Tas nekur neizpalika - 21:16.

Trešo setu labāk sāka Samoilovs un Šmēdiņš, kuri izmantoja Pļaviņa un Toča nesekmīgo saspēli (3:1). Samoilovam pēc darbības aizsardzībā radās iespēja palielināt pārsvaru, bet Točs atzīmējās ar pārliecinošu spēli blokā. Brīdi vēlāk Pļaviņš trīs reizes atspēlēja bumbu aizsardzībā, pārņemot vadību setā (7:6). Šmēdiņš atbildēja ar eisu, veicot vadības maiņu (9:8). Tas gan tā bija tikai uz brīdi, jo Samoilovs divreiz kļūdījās serves uzņemšanā, ko pretinieki izmantoja (12:10). Nākamajā izspēlē Pļaviņš lieliski nospēlēja aizsardzībā, iegūstot trīs punktu pārsvaru. Samoilovs reabilitējās ar bloku, bet Pļaviņš un Točs tika pie divām mačbumbām. Pirmā palika nerealizēta, bet tad Točs lika punktu setam un spēlei, ļaujot savam duetam izcīnīt otro uzvaru šajā Latvijas čempionāta sezonā - 2-1 (21:17, 16:21, 15:13).

Cīņā par trešo vietu Stankevičus un Kanšs bez variantiem apspēlēja Rinkeviču un Bedrīti, abos setos kopā ļaujot latviešiem tikt vien pie 20 punktiem - 2-0 (21:12, 21:8).

Latvijas labākie dueti nākamajā nedēļā spēlēs Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Gštādē, bet nākamais "Ergo Open" posms risināsies no 16. līdz 18. jūlijam Cēsīs.

Slēpts komentārs: zaxx

  +1 [+] [-]

, 2021-07-04 20:19, pirms 3 gadiem
Jautājums par labāko mūsu pāri lieks. Tokijā viņi protams nespēlēs pirmo vijoli , bet nebūs tūristu lomā , ja brauktu Sam/Šme !

  +3 [+] [-]

, 2021-07-04 20:27, pirms 3 gadiem
Pļaviņš ar Toču ieskrienas, viņiem šobrīd tikai viss sākas...
Bet Sam/Šmē, klasiski, tie čaļi nekad nav mācējuši spēlēt zem spriedzes, pašu emocionālā nestabilitāte vislielākais pretinieks.
Arī, protams, kā izskatās vēlaizvien nav pieņēmuši savu karjeras lejupslīdi, laukumā viena spēlē, galvā un valodā cita

  -2 [+] [-]

, 2021-07-04 20:28, pirms 3 gadiem
nitup rakstīja: Jautājums par labāko mūsu pāri lieks. Tokijā viņi protams nespēlēs pirmo vijoli , bet nebūs tūristu lomā , ja brauktu Sam/Šme !
Tā bija viena spēle. Pie tam šī bija pirmā uzvara ERGO open ietvaros savstarpējā spēlē ārpus Saulkrastu kokteiļa turnīra. Īstais rādītājs būs Gštādes turnīrs, kurā startēs abi pāri un Pļaviņš ar Toču ārpus Latvijas šogad neko jēdzīgu nav parādījuši.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-04 20:53, pirms 3 gadiem
Tāds jautājums par loģisko domāšanu daudziem komentētājiem. Ja 28. maijā (pēdējā savstarpējā spēlē) Samoilovs ar Šmēdiņu uzvarēja Molu un Sorumu, tad var teikt, ka viņi ir labāka komanda par norvēģiem?

  -2 [+] [-]

, 2021-07-04 21:33, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Pļaviņš ar Toču ieskrienas, viņiem šobrīd tikai viss sākas...
Bet Sam/Šmē, klasiski, tie čaļi nekad nav mācējuši spēlēt zem spriedzes, pašu emocionālā nestabilitāte vislielākais pretinieks.
Arī, protams, kā izskatās vēlaizvien nav pieņēmuši savu karjeras lejupslīdi, laukumā viena spēlē, galvā un valodā cita
Neticu ka Samoilovs/Šmēdņš NEKAD nav mācējuši spēlēt zem spiediena. Laikam 3 gadus bija pasaules ranga līderi. Ja 3 gadus esi nevis viens no labākajiem bet paši labākie pasaulē, jo pasaules tūre ir tieši stabilitātes rādītājs, tad nav iespējams būt labākajiem , ja neprot spēlēt zem spiediena.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-04 23:06, pirms 3 gadiem
Loģisks rezultāts, uzvarēja mūsu labākais duets

  -1 [+] [-]

, 2021-07-04 23:55, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Neticu ka Samoilovs/Šmēdņš NEKAD nav mācējuši spēlēt zem spiediena. Laikam 3 gadus bija pasaules ranga līderi. Ja 3 gadus esi nevis viens no labākajiem bet paši labākie pasaulē, jo pasaules tūre ir tieši stabilitātes rādītājs, tad nav iespējams būt labākajiem , ja neprot spēlēt zem spiediena.
Reāls kvalitātes un spiediena rādītājs bija Rio olimpiāde, kad viņi bija ranga līderi un nespēja pat no grupas iziet. Viņu laiks ir pagājis.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 01:49, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Reāls kvalitātes un spiediena rādītājs bija Rio olimpiāde, kad viņi bija ranga līderi un nespēja pat no grupas iziet. Viņu laiks ir pagājis.
Viens turnīrs nav spiediena rādītājs. Karjera kopumā parāda kas ir kas. Samoilovs/Šmēdiņš jau sevi ir pierādījuši un bijuši labākie pasaulē 3 gadus.
Tādu piemēru kā minēji varētu atrast 95% pasaules sportistiem, kuri ir bijuši ranga līderi.

     [+] [-]

, 2021-07-05 03:04, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Viens turnīrs nav spiediena rādītājs. Karjera kopumā parāda kas ir kas. Samoilovs/Šmēdiņš jau sevi ir pierādījuši un bijuši labākie pasaulē 3 gadus.
Tādu piemēru kā minēji varētu atrast 95% pasaules sportistiem, kuri ir bijuši ranga līderi.
Tas varbūt arī bija visas karjeras svarīgākais turnīrs nevis vienkārši "viens turnīrs"! Ja esi konkrētajā brīdī karjeras pīķī un netiec galā ar savu psiholoģiju vai vēl ko tur, pilnībā izgāzies svarīgākajā karjeras turnīrā, tad lietas radikāli jāmaina vai... jābeidz. Bet, nu, to olimpiādi jau visa LV izlase izgāza, tā bija totāla katastrofa visos līmeņos un sportos...