Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam/Točam otro nedēļu pēc kārtas zaudējums krieviem un turnīrs Ostravā galā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam otro nedēļu pēc kārtas zaudējums krieviem un turnīrs Ostravā galā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Jau pēc divām spēlēm Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Čehijas pilsētā Ostravā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši otro nedēļu pēc kārtas piekāpās krieviem Konstantīnam Semjonovam un Iļjam Ļešukovam, nespējot iekļūt izslēgšanas spēlēs un ierindojoties 25. vietā.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīru sāka ar zaudējumu nīderlandiešiem Aleksandram Brauveram un Robertam Mēvsenam, kas lika cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Negaidīti par pretiniekiem kļuva ar sesto numuru izliktie krievi Konstantīns Semjonovs un Iļja Ļešukovs, kuri pirmajā spēlē negaidīti piekāpās kanādiešiem Sekstonam un O'Gormanam. Abi dueti savā starpā tikās pirms nedēļas Sočos, kur izslēgšanas turnīra pirmajā kārā Pļaviņš un Točs zaudēja ar 0-2 (7:21, 14:21).

Šī spēle sākās līdzīgi kā Sočos. Semjonovs ar eisu nokārtoja trīs punktu vadību, bet pēc tam Pļaviņš nerealizēja pāris uzbrukumus, ļaujot Krievijas duetam būt vadībā ar 6:1. Krievi turpināja spēlēt pārliecinoši, tehniskajā pārtraukumā dodoties ar septiņu punktu pārsvaru (14:7). Seta turpinājumā Pļaviņam un Točam neizdevās veikt kādu pavērsienu spēlē. Semjonova spēcīgās serves un darbības pie tīkla radīja problēmas, bet aizsardzībā neizdevās tikt galā ar Ļešukova uzbrukumiem. Tādējādi pirmais sets tika zaudēts ar rezultātu 12:21.

Otrā seta sākumā Točam izdevās pieķert pāris bumbas blokā, kas ļāva izvirzīties minimālā vadībā (4:2). Ilgi gan tas tā nepalika, Ļešukovam ne vien atjaunojot līdzsvaru uz tablo, bet arī noformējot divu punktu vadību (7:5). Turpinājumā latviešiem spēle atkal pajuka, kas pretiniekiem ļāva viegli iegūt piecu punktu pārsvaru (12:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Pļaviņam izdevās pacelt bumbu aizsardzībā un samazināt deficītu, bet brīdi vēlāk Semjonovs raidīja bumbu pa Toča seju, latviešiem tiekot pie punkta (13:15). Nākamajā izspēlē Točam izdevās pieķert vēl vienu bumbu, kas jau ļāva atgriezties cīņā. Svarīgā brīdī ar eisu atzīmējās Semjonovs, bet tad bumbu autā raidīja Pļaviņš, dodot Krievijas duetam četras mačbumbas. Semjonovs ar bloku nokārtoja jau pirmo, sagādājot Latvijas duetam zaudējumu ar 0-2 (12:21, 16:21).

Tādējādi Pļaviņš un Točs nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, turnīru noslēdzot 25. vietā. Nu latviešiem būs mēnesis laika, lai sagatavotos četru zvaigžņu turnīram Šveices pilsētā Gštādē, kas būs pēdējais lielais turnīrs pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-04 13:07, pirms 3 gadiem
Mārtiņš izskatās ļoti nožēlojami, uzbrukums pilnīgi nekāds, aizsardzība ar nekāda.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-04 14:40, pirms 3 gadiem
Olimpiskie Tūristi😔

  -1 [+] [-]

, 2021-06-04 15:27, pirms 3 gadiem
Olimpisko ceļazīmi izcīnīja un atslāba

  +1 [+] [-]

, 2021-06-04 18:32, pirms 3 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Olimpisko ceļazīmi izcīnīja un atslāba
Ok, viņi varbūt tagad neuzlabo savu pozīciju kopvērtējumā un līdz ar to OS apakšgrupā būs jācīnās pret stirprākajiem pretiniekiem, bet par to kā viņi tagad izskatās - tīri normāli (spriežot pēc spēles pret Brouwer/Meeuwsen piemēram). Viņiem savā top formā ir jābūt pēc 1.5 mēneša - tad arī skatīsimies, kurš pareizāk un labāk ir gatavojies sezonas galvenajam startam

     [+] [-]

, 2021-06-04 20:52, pirms 3 gadiem
Pie tam Plaviņs ir pārslimojis ar Covid. Tas diezgan ietekmē fizisko formu viņa vecumā.

     [+] [-]

, 2021-06-04 21:45, pirms 3 gadiem
vaaks. Cerams uz Samoilova pāri rīt