Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš trīs setu cīņā pieveic Ereru un Gaviru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš trīs setu cīņā pieveic Ereru un Gaviru
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Ar uzvaru Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Čehijas pilsētas Ostravā sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar 2-1 pārspēja spāņus Pablo Ereru un Adrianu Gaviru, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam Ostravas turnīrā jāsasniedz vismaz ceturtdaļfināls, lai pēc ranga kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šī uzdevuma izpildi vajadzēja sākt ar spēli pret spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru, kuri šosezon nav spējuši parādīt labāko sniegumu.

Spēli nedaudz labāk sāka spāņi, Gaviram paceļot bumbu aizsardzībā, bet Ereram atzīmējoties ar bloku (4:2). Latvijas duets uzreiz spēja panākt izlīdzinājumu, bet ne pārņemt vadību. Pirms tehniskā pārtraukuma Gavira ar diviem blokiem ieguva Spānijas duetam trīs punktu pārsvaru, bet tad latvieši atspēlēja bumbu aizsardzībā, dodoties atpūtā pie rezultāta 10:11. Seta otrajā pusē dueti ilgu laiku spēlēja punkts punktā, kad latvieši netika galā ar pretinieku servi, ievilka garāku izspēli, ko beigās arī zaudēja (14:17). Pēc paņemtā pārtraukuma sekoja vēl pāris nepārliecinošas darbības latviešu izpildījumā, kas noveda pie zaudēta seta ar 17:21.

Otrajā setā pirmais kļūdījās Gavira, skarot tīklu un dodot Latvijas duetam divu punktu pārsvaru (5:3). Brīdi vēlāk Samoilovs ar spēcīgu uzbrukumu raidīja bumbu autā, bet reabilitējās ar sekmīgu spēli blokā (7:5). Spāņiem ātri vien izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet pēc tam Latvijas duetam bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, jo kaut kas bija atgadījies ar Samoilovu. Par laimi viņš varēja turpināt spēli, bet uzreiz tika zaudēti vēl divi punkti. Šmēdiņš atjaunoja līdzsvaru uz tablo ar eisu, bet latvieši tehniskajā pārtraukumā devās iedzinēju lomā - 10:11.

Pēc pārtraukuma latviešiem vajadzēja gana ilgu laiku, lai pārņemtu kaut minimālu vadību (17:16). Lai arī spāņi uzreiz varēja situāciju mainīt, Šmēdiņš nodzēsa ugunsgrēku ar sekmīgu bloku, bet jau nākamajā izspēlē sekmīga darbība aizsardzībā Latvijas duetam deva vajadzīgo divu punktu pārsvaru (19:17). Spānijas duets paņēma pārtraukumu, pēc kura Erera atspēlēja bumbu aizsardzībā (19:19). Latvieši atbildi parādā nepalika, Samoilovam bloķējot Ereras uzbrukumu - 21:19.

Trešā seta sākumā latviešiem uzreiz izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet vēl vienu punktu neļāva paņemt spāņu sekmīgā spēle aizsardzībā. Spānijas duets ir izslavēts ar savu neatlaidīgo spēli katrā izspēlē, kas ļāva atspēlēties arī šoreiz (4:4). Tomēr spāņi neiztika bez kļūdām uzbrukumā, kas Latvijas duetu atkal izvirzīja vadībā ar divu punktu pārsvaru. Tā noturēšana nebija viegls uzdevums, bet latvieši nospēlēja gana stabili. Pēc Gaviras kļūdas uzbrukumā rezultāts bija 12:8. Spāņi paņēma pārtraukumu, bet pēc tā izglābties nespēja. Latvijas pludmales volejbolisti sekmīgi noslēdza spēli ar uzvaru - 2-1 (17:21, 21:19, 15:11).

Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš garantēja vietu izslēgšanas spēlēs, bet par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā piektdien spēlēs pret mājiniekiem, Ondžeju Perušiču un Dāvidu Švaineru, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:13, 27:25) pārspēja Spānijas otro duetu - lehandro Huertu un Cēzaru Menendesu.

     [+] [-]

, 2021-06-03 18:52, pirms 3 gadiem
Smagi, smagi!

  -4 [+] [-]

, 2021-06-03 19:14, pirms 3 gadiem
Ceru ka karalis lauva pakiks mājās un olimpiādi skatīsies pa TV

     [+] [-]

, 2021-06-03 21:06, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Ceru ka karalis lauva pakiks mājās un olimpiādi skatīsies pa TV
Ceru ka noķersi covid, un savu pedējo os jau būsi redzējis.

     [+] [-]

, 2021-06-03 22:43, pirms 3 gadiem
sāļā_zebiekste rakstīja: Ceru ka noķersi covid, un savu pedējo os jau būsi redzējis.
Pēc Tava foto spriežot Tu jau to esi atrāvis