Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijas bīčisti pieveic Šveici un finālā tiksies ar Krieviju

Jānis Pārums

Latvijas bīčisti pieveic Šveici un finālā tiksies ar Krieviju
Foto: cev.lu

Kazaņā (Krievija) notiekošajā Kontinentālā kausa izcīņā pludmales volejbolā A grupā otrajā sacensību kārtā Lavijas pludmales volejbolisti - Mārtiņš Pļaviņš ar Jāni Šmēdiņu un Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar 3-1 apspēlēja Šveici un rīt tiksies ar Krieviju.

Latvijas un Šveices dueļa spēkošanos sāka Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri tikās ar Patriku Heušeru un Džefersonu Bellaguardu. Pēc pirmā seta, ko Latvijas duets zaudēja ar 16:21, otrajā mūsējie pārņēma iniciatīvu un revanšējās ar tādu pašu rezultātu, pa setiem panākot 1-1. Arī izšķirošajā trešajā setā Samoilovs/Sorokins demonstrēja pārliecinošu sniegumu, uzvarot setā ar 15:10 un spēlē ar 2-1, tādejādi izvirzot Latviju mačā ar Šveici vadībā.

Otrajā cīņā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš itin viegli tika galā ar Filipu Gabatuleru un Janu Šnideru. Spēle ilga tikai 36 minūtes - pirmo setu latvieši uzvarēja ar 21:16, bet otrajā bija vēl pārliecinošāki - 21:14. Tādejādi Latvija šobrīd ir vadībā pret Šveici ar 2-0.

Pievakarē pāri mainījās vietām, mūsējiem uzvaru guva Samoilovs ar Sorokinu, kuri ar 2:0 (21:17, 21:16) pieveica Gabatuleru un Šnideru, bet Pļaviņš ar Šmēdiņu piekāpās Heušeram ar Bellaguardu – 0:2 (18:21, 18:21). Tādējādi mūsējie mačā bija pārāki ar 3-1 un rīt finālā sacentīsies ar Krieviju, kas ar 3-0 pieveica Lielbritāniju.

Kas ir Kontinentālais kauss?

Kā vīru tā dāmu sacensībās cīņas par ceļazīmēm uz Londonas olimpiskajām spēlēm turpina pa 24 komandām, kuras sadalītas četrās grupās. Katras grupas uzvarētāji nodrošinās vietu kausa izcīņas fināla posmā, kas risināsies no 2012. gada vasarā no 18. – 24. jūnijam. Otrās līdz piektās vietas ieguvēji katrā no grupām būs tiesīgi piedalīties fināla posma papildu kvalifikācijas sacensībās. Fināla posmā startēs astoņas labākās Eiropas valstu izlases. Šajā turnīrā tiek izspēlēta viena ceļazīme uz Londonas olimpiskajām spēlēm. To iegūst Nacionālā volejbola federācija, kura tad tālāk lemj, kuram no pāriem to piešķirt.

Kontinentālā kausa izcīņa ir viena no iespējām kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm. Sacensības notiek pēc Deivisa kausa sistēmas. Katru valsti turnīrā pārstāv divi pāri, kas izspēlē katrs ar katru, pret diviem citas izlases duetiem. Ja rezultāts pa spēlēm ir neizšķirts 2:2, tad tiek spēlēts tā sauktais „zelta sets” līdz 15 punktiem, pie tam izlases treneris, uz šo setu, var izveidot pāri no četriem konkrētajam turnīram pieteiktajiem spēlētajiem.