Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: Krūmiņš vērtē mūsu pludmales volejbolistu sniegumu apakšgrupu cīņās

Jānis Celmiņš

Eksperta viedoklis: Krūmiņš vērtē mūsu pludmales volejbolistu sniegumu apakšgrupu cīņās
Andris Krūmiņš
Foto: www.beachvolley.lv

Latvijas dueti Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš noslēguši cīņas Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra apakšgrupās. Viedoklis par mūsējo sniegumu grupu cīņās ir Andrim Krūmiņam, kurš savulaik pats spēlējis bīču augstā līmenī, bet šobrīd darbojas kā pludmales volejbola treneris pludmales sporta centrā „Brazīlija”.

Par Samoilovu un Sorokinu

Pirmā spēle pret poļiem mūsējiem nebija tā labākā, taču arī tas nebija šķērslis, lai viņi svinētu panākumu, uzskata Krūmiņš. „Polijas duets pēc pirmā vieglā seta cerēja, ka uzvara atnāks pati, taču nedaudz atlaida paši un Saša ar Ruslanu to sajuta. Tobrīd jau neapturami bija mūsējie un šādos brīžos mainīt cīņas gaitu vēlreiz ir ļoti grūti,” uz pirmo spēli pret Polijas duetu atskatījās Krūmiņš.

Otro spēli Krūmiņš nevēlējās komentēt sīkāk, jo šajā cīņā mūsu vīri parādījuši savu favorītu statusu un pieveikuši Dienvidāfrikas duetu ļoti pārliecinoši. „Par šo spēli man nav daudz ko teikt. Lai gan Dienvidāfrikas sportisti pēdējā spēlē pret poļiem parādīja, ka māk spēlēt un epizodiski pat ļoti labi, cīņā pret mūsējiem viņiem nebija nekādu variantu. Mūsējie savu darbu šajā mačā paveica lieliski un 30 minūšu laikā uzvarēja ļoti pārliecinoši,” pauda Krūmiņš.

„Sašam ar Ruslanu ir novērojama viena tendence – katrā turnīrā viņiem ir viena ļoti slikta spēle. Arī savstarpēji šajās cīņās viņi īsti netiek galā ar emocijām un seko bezierunu zaudējumi. Tā šoreiz bija arī ar maču pret amerikāņiem. Labā ziņa ir tā, ka viņi ir tie vīri, kuri pēc sliktām cīņām spēj saņemties un vēlāk pēc lieliem kritumiem svin arī lielas uzvaras. Zinot, ka viņiem tagad pretī nāks ļoti spēcīgi pretinieki, es domāju, ka viņiem ir pa spēkam tos novākt. Skaidrs, ka ar divām uzvarām palikt trešajiem nav patīkami, taču jāsaprot, ka gan poļi, gan amerikāņi uz Londonu ir braukuši pēc zelta medaļām. No šīm divām komandām viena uzvara tika dabūta un es to uzskatu par lielu sasniegumu. Jā, pēdējā spēle kopējo skatu nedaudz pabojāja, taču kopumā mūsējie spēlē pietiekami veiksmīgi,” uzskata bijušais spēlētājs, bet nu jau treneris.

Par Pļaviņu un Šmēdiņu

„Par Mārtiņu un Jāni man pagaidām nav iemesla pateikt nevienu sliktu vārdu. Jā, pirmajā spēlē pret vāciešiem bija jūtams neliels drudzītis, bet tas neraisīja nekādas tālākas sekas un viņiem izdevās uzvarēt. Manuprāt, Vācijas pāris nav īsti trāpījis ar fizisko kondīciju un to parādīja mačs pret Šuilu un Numerdoru, kur viņi tika sarauti gabalos. Nevar teikt, ka mūsējie šo maču spēlēja labi, taču parādīja raksturu un otrā seta galotnē un uzvarēja, malači,” uz Pļaviņa un Šmēdiņa pirmo spēli atskatījās Krūmiņš.

„Otrajā spēlē Mārtiņš ar Kreili (Jāņa iesauka) nospēlēja ļoti labi, stabili un bez lieliem kritumiem. Iespējams, labi, ka Venecuēlas duets pirmo spēli bija aizvadījuši labi un mūsējie laukumā nedevās kā uzvarētāji. Bija pareizi noskaņojušies un uzvarēja pelnīti. Arī trešo spēli mūsējie sāka ļoti labi un šķiet, ka spēlei bija krietni labāk noskaņojušies. Te var vilkt paralēles ar Giba / Rozentāla un Samoilova / Sorokina maču, kurā vienam pārim spēle gāja, otram nē. Šādos brīžos var izstiepties vai sarauties, bet nekas nesanāk. Savu spēles stilu gan ir jāmāk uzspiest un Mārtiņš ar Kreili to izdarīja jau ar pašu mača sākumu. Jā, otrā seta vidū Kreilis dažus punktiņus atdeva, bet nav viegli, ja neesi aiztikts servju uzņemšanā gandrīz trīs pilnas spēles un tad tevi pārbauda… Nav viegli! Mārtiņš tobrīd ļoti labi spēja palīdzēt un viss beidzās labi. Pirmā vieta grupā – tas ir mežonīgs sasniegums,” uzskata Krūmiņš.

Abu pāru plusi un mīnusi

Vaicāts par mūsējo plusiem un mīnusiem, Krūmiņš neiztirzāja katru spēli atsevišķi, taču uzmanību pievērsa katram no spēlētājiem individuāli. „Fiziski Saša un Ruslans izskatās ļoti labi, tā nav apspriežama tēma. Ruslans varētu nedaudz drošāk servēt, viņam ir labākā serve no šī četrinieka, nešaubīgi. Tāpat viņš ļoti pielicis blokā, Saša savukārt krietni veiksmīgāk spēlē aizsardzībā, ņemot augšā daudz pretinieku spēka sitienu. Mīnusu viņiem nav daudz, taču tie ir ļoti izteikti. Viena no lietām ir otrā piespēle, kur kļūdu ir ļoti daudz. Pat pie labas servju uzņemšanas piespēle staigā ievērojami. Man prasītos arī nedaudz daudzveidīgāks uzbrukums,” tā Krūmiņš.

Viņam ir viedoklis arī par Pļaviņa un Šmēdiņa plusiem un mīnusiem līdzšinējās spēlēs „Mārtiņš ir lielisks aizsardzībā un to parāda arī statistika. Viņš šobrīd statistika rādītājos ir starp līderiem un tam ir pamats. Tāpat svarīgi ir tas, ka daudz pacelto bumbu aizsardzībā viņš pēcāk spēj pārvērst punktos. Ko dod, ja tu nospēlē aizsardzībā, bet nespēj atsist? Neko… Mārtiņš šobrīd to dara ļoti labi. Jānis blokā nekad nav bijis tas, kurš bloķētu un gūtu punktus, bet tajā pat laikā viņš savu darbu padara. Savu zonu notur un uz tā pamata arī Mārtiņš spēj dabūt daudz bumbu aizsardzībā. Daudzi to neredz, bet viņš rokas blokā nemētā, bet spēlē kā iepriekš sarunāts - noturot savu zonu. Kreilis pagaidām nav uzservējis un viņš to māk. Nezinu, kas tam par iemeslu – tas ir viens no mīnusiem, kur ir zināma rezerve. Pretvējā viņam serve ir ļoti laba, arī pa vējam viņš var servēt spēcīgāk. Ja par Mārtiņu, tad ceturtā zona tomēr nav īsti viņa zona. Viņš uzbrukumā tur ir diezgan vienveidīgs, ko gan nevar teikt par otro zonu, kur viņš savukārt ir ļoti spēcīgs. Pret garākiem bloķētājiem viņam no otrās zonas varētu iet nedaudz grūtāk, lai gan no otras puses, nekāds mazais puisis nav arī Šuils,” Krūmiņš paanalizēja arī Pļaviņa un Šmēdiņa sniegumu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-08-02 19:09, pirms 12 gadiem
slimiesclietotaji rakstīja: Neko jaunu čits nepateica. baigais jau zin experts
Bet man bija interesanti izlasīt, jo viņš patiešām ir cilvēks, kurš saprot pludmales volejbolu un prot savas domas arī sakarīgi izteikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-02 21:08, pirms 12 gadiem
Lai vai cik dīvaini neizklausītos, bet no šī četrnieka visnelietderīgākais manā skatījumā ir universālais Samoilovs!
Intresanti būtu apskatīties kopā Pļaviņu ar Sorokinu!
Bet nu...Lai veicas abiem pāriem,turam īkšķus

     [+] [-]

, 2012-08-03 08:56, pirms 12 gadiem
Zel ka nav opcijas " izmest no portala uz visiem laikiem"! Tad te vienucenzets , kurs ir apvainojis pilnigi visus lietotajus un ari redakciju, varetu deletet viena raviena.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-03 10:09, pirms 12 gadiem
īpatnis rakstīja: Zel ka nav opcijas " izmest no portala uz visiem laikiem"! Tad te vienucenzets , kurs ir apvainojis pilnigi visus lietotajus un ari redakciju, varetu deletet viena raviena.
to kuram tas slimais niks vai to kas no tvaika ielas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja