Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs/Šmēdiņš Vācijā izcīna otro vietu "King of the Court" turnīrā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Točs/Šmēdiņš Vācijā izcīna otro vietu "King of the Court" turnīrā
Edgars Točs un Jānis Šmēdiņš. Foto: @smedinsjanis

LETA. Latvijas pludmales volejbola duets Edgars Točs/Jānis Šmēdiņš svētdien Hamburgā ieņēma otro vietu "King of the Court" turnīrā.

A pusfināla pirmajā kārtā Točs/Šmēdiņš ar 13 punktiem piecu duetu vidū bija pirmie, otrajā kārtā ar septiņiem punktiem - otrie, piekāpjoties brazīliešiem Žeoržem Vanderlejam un Andrē Steinam, kuri sakrāja 15 punktus, bet trešajā kārtā ar vienu punktu palika trešie.

C pusfinālā latvieši pirmajā kārtā ar trim punktiem apsteidza vien amerikāni Troju Fīldu un itāli Danieli Lupo, taču ar to bija pietiekami, lai sasniegtu otro kārtu, kurā Latvijas duets ar 15 punktiem uzvarēja, iekļūstot finālā.

Finālu latvieši sāka ar ceturto vietu, sakrājot divus punktus. Tikpat sakrāja arī piekto vietu ieguvušie amerikāņi Mailzs Pārteins un Endijs Benešs, taču otrajai kārtai kvalificējās Točs ar Šmēdiņu.

Otrajā kārtā latvieši ar sešiem punktiem aiz sevis atstāja vāciešus Svenu Vinteru un Lukasu Pfrecšneru, kuri izcīnīja trīs punktus, bet finālā ar 13 punktiem ieņēma otro vietu aiz mājiniekiem Nilsa Ēlersa un Klemensa Viklera, kuri finišēja ar 15 punktiem.

Nevienu punktu trešajā kārtā neizcīnīja un trešie palika Vanderlejs un Steins.

"Queen and King of the Court" turnīros pretinieki spēlē 15 minūšu maču. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielas priekšrocības. Laukumu pamet izspēli zaudējušie, viņu vietā stājoties nākamajam pārim. "Karaļa" pusē duets turpina spēlēt, līdz zaudē izspēli. Pēc katra 15 minūšu raunda viens vai vairāki dueti ar mazāko punktu skaitu izstājas no turpmākajām sacensībām.

Izmantotie resursi:
LETA