Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs, spītējot nemieriem, turpina trenēties Ēģiptē

Jānis Celmiņš

Samoilovs, spītējot nemieriem, turpina trenēties Ēģiptē
Aleksandrs Samoilovs
Foto: www.fivb.com

"Atrodos Ēģiptē, kur jau devīto dienu valda nemieri. Galvenie nemieri notiek Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, bet pie mums Hurgadā viss ir daudz maz mierīgi," savā blogā samoilovs.lv raksta viens no Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, kurš turpina gatavoties jaunajai pludmales volejbola sezonai.

Neskatoties uz nemieriem, kas valda Ēģiptē Aleksandrs joprojām ir tur un turpina gatavoties jaunajai sezonai. "Mēs ar treneri pagaidām nekur neplānojam doties un visi treniņi mums notiek pēc plāna. Mājās plānojam braukt 26. martā. Aizvakar sazinājos ar Latvijas vēstniecību Ēģiptē un atstāju visas koordinātes, lai evakuācijas gadījumā ar mums varētu ātri sazināties."

Dzīvošana Hurgadā gan brīžiem esot pietiekami ekstrēma. "Kaut arī kopumā viss ir mierīgi, tomēr ir jūtams, ka valsti notiek nemieri. Ap visu Hurgadu stāv bruņoto spēku tehnika un pilsēta ir pilna ar policistiem. Tanki aizsargā arī lidostu un viens tanks ar nelielu armijnieku grupējumu stāv aptuveni 500 metrus no mūsu mājas. Jau pirmajā demonstrāciju dienā, visā valstī atslēdza internetu. Dažu dienu laikā, cilvēki panikā iztukšoja visus bankomātus un nekur pilsētā nebija iespējams papildināt telefona kredītu. Degvielas uzpildes stacijas ir slēgtas jau no piektdienas. Arī veikalos jau ir jūtams piena, maizes, dārzeņu un gaļas trūkums un pēcpusdienā šos produktus ir grūti atrast. Pagājušajā piektdienā demonstrācijas visā valstī parauga vandalismā. Pa Hurgadu sāka klīst baumas, ka divi lieli cilvēku grupējumi braukā pa pilsētu ar autobusiem un izdemolē juvelieru veikalus, kā arī uzbrūk pilsētas turīgajiem rajoniem. Tūkstošiem cilvēku izgāja uz ielām ar koka nūjām, nažiem un dzelzs stekiem, lai aizsargātu savu īpašumu. Mūsu dzīvojamā kompleksā ir ap 140 dzīvokļiem un visi iedzīvotāji izgāja ar „ieročiem” aizsargāt māju. Mobilizēja visu kompleksa apsardzi un izsauca visus darbiniekus, pat tos, kam bija brīvdienas. Vārtus aizveram un pie ieejas pievedām mašīnas. Pieslēdzām visas ugunsdzēšanas šļūtenes, izslēdzām visā mājā gaismu, lai no ielas nepievērstu uzmanību, un dežurējām pa perimetru līdz pašam rītam. Mēs ar treneri un vēl ap 6-7 kaimiņiem dežurējām uz jumta. Par laimi agresīvie demonstranti līdz mūsu mājai tā arī netika. Šodien Hurgadā notika mierīga demonstrācija, kurā cilvēki atbalstīja Ēģiptes prezidentu Hosni Mubaraku," raksta Samoilovs.

Izmantotie resursi:
Samoilovs.Lv | Jaunumi

  +5 [+] [-]

, 2011-02-02 23:07, pirms 14 gadiem
Kāds gan tur treniņprocess, ja naktīs jāvaktē jumts...

  -1 [+] [-]

, 2011-02-02 23:18, pirms 14 gadiem
Man draudzenei viņas interešu forumā ir viena latviete, kas ieprecējusies Ēģiptē. Tā raksta, ka tur vīri kurinot naktīs ugunskurus, jo marodieru bandas klejo apkārt. Gaisā kara helikopteri, uz zemes tanki, mobilie sakari neesot un nets uzrodas pāris diennaktīs pa reizei... Amerika un Krievija izved no valsts ne vien savus tūristus, bet arī visu diplomātu bloku - bet mūsējiem taču nekas traks vēl neesot noticis. Superīga mums valsts. Pie p.akaļas gan par valsts sektorā strādājošiem, gan civilajiem!

  -1 [+] [-]

, 2011-02-02 23:28, pirms 14 gadiem
henrijz rakstīja: Man draudzenei viņas interešu forumā ir viena latviete, kas ieprecējusies Ēģiptē. Tā raksta, ka tur vīri kurinot naktīs ugunskurus, jo marodieru bandas klejo apkārt. Gaisā kara helikopteri, uz zemes tanki, mobilie sakari neesot un nets uzrodas pāris diennaktīs pa reizei... Amerika un Krievija izved no valsts ne vien savus tūristus, bet arī visu diplomātu bloku - bet mūsējiem taču nekas traks vēl neesot noticis. Superīga mums valsts. Pie p.akaļas gan par valsts sektorā strādājošiem, gan civilajiem!
Latviesiem pilniigi vienalga vai par paaris simtiem cilveeku vairaak vai mazaak kaut mirstiiba ir 2x lielaaka kaa dzimstiiba!tur tie 600 cilveeki kas atrodas Ēģiptee viniem neinteresee!naw kaa lietuviessi jau aizsuutiijussi tuksas lidmassinas lai vareetu savus pilsonnus atvest atpakal!Museejiem kaa vairaak naudu tik ietaupiit un iebaazt pakall*!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-03 01:31, pirms 14 gadiem
Šampetjē de Ribs rakstīja: Kāds gan tur treniņprocess, ja naktīs jāvaktē jumts...
Tu jau nezini, kam viņš trenējas...........

  +1 [+] [-]

, 2011-02-03 14:51, pirms 14 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Cik lasīju, tad tie tūristi nav izrādījuši ne mazākās pazīmes, ka vispār gribētu doties mājās.
Tas nav svarīgi, galvenais ir atkal pabļaustīties par slikto valsti. Piedrāzt, ka jābļaustās sporta forumā.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-03 16:14, pirms 14 gadiem
sašku neziniet? Viņam taču Po, kas tur notiek. Galvenais, atkal viņš tiek piemeinēts presē - UN TAS IR SVARĪGI!

  -1 [+] [-]

, 2011-02-03 16:55, pirms 14 gadiem
1."Atrodos Ēģiptē, kur jau devīto dienu valda nemieri. Galvenie nemieri notiek Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, bet pie mums Hurgadā viss ir daudz maz mierīgi," savā blogā samoilovs.lv raksta viens no Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, kurš turpina gatavoties jaunajai pludmales volejbola sezonai."

2."Jau pirmajā demonstrāciju dienā, visā valstī atslēdza internetu. "

Neko nesaprotu!
Kas matainajam savs superinternets?