Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Samoilovs un Samoilova/Graudiņa ar mainīgām sekmēm startē Filipīnās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs/Samoilovs un Samoilova/Graudiņa ar mainīgām sekmēm startē Filipīnās
Anastasija Samoilova. Foto: volleyballworld.com

Filipīnās sācies "Challenge" turnīrs, kas ir "Beach Pro" tūres pēdējais posms regulārajā sezonā. Aizvadītajā naktī Latvijas pludmales volejbola dueti Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova un Mihails Samoilovs/Aleksandrs Samoilovs nospēlēja ar mainīgām sekmēm.

Pamatturnīrā ar piekto numuru izliktās Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova vispirms satrieca (21:12, 21:10) kvalifikāciju pārvarējušās japānietes Akiko Hasegavu/Miki Isī (#20) un tādējādi iekļuva izslēgšanas spēlēs. Pirmajā setā mūsējās noformēja piecu punktu sēriju (16:10) un finišēja ar četriem punktiem pēc kārtas. Otrajā setā Latvijas duets nopelnīja pat septiņus punktus pēc kārtas (16:7) un uzvarēja vēl pārliecinošāk.

Cīnoties par pirmo vietu E grupā, plkst. 11.00 Latvijas tandēmam pretī stāsies Francijas pārstāves Lezāna Plaseta/Aleksija Rišāra (#8).

Atgādinām, ka olimpiskās atlases rangā Graudiņa/Samoilova atrodas krietni virs svītras, turklāt mūsu dāmas saņēmušas īpašo ielūgumu uz "Beach Pro" sezonas finālturnīru.

Filipīnās šorīt risinājās brāļu derbijs - ar 20. numuru izsētie Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās (21:23, 26:24, 10:15) angļu dvīņiem Havjeram Bello/Hoakinam Bello (#5). Mača sākumā Samoilovi nonāca iedzinējos (6:10, 12:17) un nopelnīja piecus punktus pēc kārtas (18:18), taču galotnē briti izrādījās mazliet pārāki. Pirmā seta gaitā nopietnu lomu spēlēja mača tiesnese, kura vispirms piešķīra apšaubāmu dzelteno kartīti Aleksandram Samoilovam, bet beigās "Karalis Lauva" tika pie vēl viena "plākstera" - sarkana, kas tobrīd ļāva britiem noslēgt setu - 23:21. Pēc seta beigām Saša protestēja, uz otro laukumu uzaicinot turnīra galveno organizatoru. Pēc ilgākas pauzes cīņa turpinājās...

Otrajā setā Samoilovi izcēlās ar četru punktu sēriju (8:3), turpinājumā arī Bello sarūpēja četrus punktus pēc kārtas, bet beigās Latvijas tandēms atspēlēja trīs mačbumbas un izrāva uzvaru. Trešajā setā gan nācās piekāpties.

Kā jau ziņots, šis brāļu derbijs pirmoreiz risinājās 3. novembrī, arī toreiz mūsējie zaudēja - 16:21, 21:18, 10:15. Bello dvīņi šovasar uzvarēja Saulkrastu "DEPO Open" un rudenī ieguva "Challenge" bronzu.

Cīnoties par izkļūšanu no E grupas, plkst. 14.00 Latvijas duets spēlēs pret kanādiešiem Danielu Dīringu/Semjuelu Šahteru (#8), kuri šorīt atzina portugāļu pārākumu.

Izmantotie resursi:
Women - fivb.12ndr.at
Men - fivb.12ndr.at