Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Elite 16" ievadā Namiķe/Ēbere atzīstamā cīņā piekāpjas amerikānietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Jūrmalas "Elite 16" ievadā Namiķe/Ēbere atzīstamā cīņā piekāpjas amerikānietēm
Līva Ēbere un Anete Namiķe. Foto: volleyballworld.com

Jūrmalā sācies "Beach Pro" tūres "Elite 16" turnīrs pludmales volejbolā. Sieviešu turnīra kvalifikācijas pirmā kārta sākās ar Anetes Namiķes un Līvas Ēberes zaudējumu ASV pludmales volejbolistēm Sārai Sponsilai un Terēzei Kenonai.

• Jūrmalas "Elite 16" turnīrs sākās ar kvalifikācijas pirmās kārtas spēlēm sieviešu duetiem. Pirmās no latvietēm laukumā devās Anete Namiķe un Līva Ēbere, kurām pretī stājās galvenās pretendentes uz iekļūšanu pamatturnīrā - Sāra Sponsila un Terēze Kenona no ASV, kuras pagājušajā nedēļā caur kvalifikāciju iekļuva Ostravas "Elite 16" turnīrā, ierindojoties 13. vietā.

• Spēles ievadā ameikānietes taustījās, meklējot Latvijas dueta vājās veitas. Pāris Sponsilas agresīvākas serves un Kenonas sniegums blokā ļāva ASV duetam izvirzīties vadībā ar 7:2. Namiķe un Ēbere darīja daudz, lai atspēlētu kādu bumbu aizsardzībā, bet tas nebija viegls uzdevums. Pretinieces parādīja, ka ir meistarīgākas, pamazām audzējot savu pārsvaru. Pirmajā setā iepriecināja Ēberes spēle, kas spēja tikt pie eisa un arī pieķēra bumbas blokā. Tas gan neļāva latvietēm izvairīties no zaudējuma setā ar 13:21.

• Otrā seta sākumā ar eisu un labu spēli aizsardzībā atzīmējās Namiķe, dotot Latvijas duetam pirmo reizi divu punktu pārsvaru (4:2). Sponsila uzreiz spēja atbildēt ar atspēlētu bumbu un ar servi pa tīkla malu noformēja četru punktu izrāvienu (6:4). Ēberei izdevās uzvarēt cīņu pie tīkla ar Sponsilu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Seta turpinājumā latvietēm piezagās neprecizitātes, ko ASV duets nepiedeva, iekrājot četru punktu pārsvaru (12:8).

• Pēc tehniskā pārtraukuma latvietes sagaidīja pretinieču kļūdu uzbrukumā, rezultāta starpībai sadilstot līdz diviem punktiem (13:15). Pāris epizodēs latvietēm talkā nāca arī veiksme, ļaujot turēties salīdzinoši līdzās. Seta galotnē sīvāka cīņa neizvērtās, jo jau pirms tam ar eisu atzīmējās Kenona. Četru punktu deficīts bija pārāk liels, Namiķei un Ēberei atzīstamā cīņā piekāpjoties ar 0-2 (13:21, 16:21).

• Tādējādi latvietes šajā turnīrā ierindojās 21. vietā, nespējot iekļūt kvalifikācijas otrajā kārtā, kurā astoņi dueti cīnīsies par četrām vietām pamatturnīrā. Tomēr tika nopelnīti svarīgi 340 reitinga punkti. Tie, kuriem nav iespējas apmeklēt spēles klātienē, tās var vērot Viaplay platformā.

Jūrmalas "Elite 16" turnīrs, Latvijas duetu spēles kvalifikācijā, 1. jūnijs

LaiksSpēleRezultāts
9:00Namiķe/Ēbere (LAT) - Sponsila/Kenona (USA)0-2 (13:21; 16:21)
9:50Brailko/Konstantinova (LAT) - Nasa/Klota (USA)0-2 (14:21; 9:21)
12:20Rinkevičs/Bedrītis (LAT) - Ēlers/Viklers (GER)
13:10Točs/Fokerots (LAT) - Borns/Krebs (USA)
14:00Stankevičs/Puskundzis (LAT) - Nikolai/Kotafava (ITA)
15:00Teteris/Bulgačs (LAT) - Zaidls/Volers (AUT)