Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam un Šmēdiņam izdodas sasniegt astotdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam un Šmēdiņam izdodas sasniegt astotdaļfinālu
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Kankunā četru zvaigžņu turnīru ar uzvaru turpina Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 pieveica austriešus Kristofu Dresleru un Aleksandru Hūberu.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru sāka ar grūtu uzvaru pār čīliešiem Marko un Estebanu Grimaltiem, bet pēc tam nespēja atrast variantus, kā apspēlēt brazīliešus Alisonu Seruti un Alvaru Filju. Tādējādi izslēgšanas turnīru vajadzēja sākt no pirmās kārtas, kurā pretī stājās kvalifikāciju pārvarējušie austrieši Kristofs Dreslers un Aleksandrs Hūbers.

Spēle sākās ar cīņu punkts punktā, bet ātri vien Šmēdiņš atzīmējās ar bloku, latviešiem pirmo reizi izvirzoties vadībā (4:3). Brīdi vēlāk ar bloku atzīmējās arī Samoilovs, bet Šmēdiņš tika pie eisa, iegūstot trīs punktu pārsvaru (7:4). Nākamos divus punktus paņēma austrieši, bet pēc tam kļūdas iegūto arī atņēma (11:7). Seta otrajā pusē Samoilovs un Šmēdiņš bez lielām grūtībām noturēja iegūto pārsvaru. Abi dueti pa reizei kļūdījās uzbrukumā, bet intriga setā tā arī neatnāca - 21:16.

Otro setu labāk sāka Austrijas duets, Dresleram atzīmējoties ar bloku. Nākamajās izspēlēs divreiz kļūdījās latvieši, pretiniekiem izvirzoties vadībā ar 5:2. Hubram bija iespēja palielināt pārsvaru arī līdz četriem punktiem, bet raidīja bumbu autā. Latvieši sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet vēl viena neveiksmīga izspēle atmeta atpakaļ (6:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs neizmantoja iespēju sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pāris izspēles vēlāk to paveica Šmēdiņš. Uzreiz pēc tam Samoilovs atzīmējās ar eisu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (13:13).

Austrieši atdeva vadību pēc paņemtā pārtraukuma, bet Dreslers ar bloku un eisu to atguva (16:14). Latvieši bija spēlē līdz pat seta galotnei, kad sagaidīja Dreslera kļūdu pie otrās setbumbas izspēles (20:20). Nākamajā izspēlē austriešus no vēl viena punkta zaudējuma glāba Hūbers. Drīz vien latviešus par neatlaidību atalgoja arī veiksme, kas beidzās ar divām Dreslera kļūdām uzbrukumā. Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja spēlē ar 2-0 (21:16, 23:21).

Latvijas pludmales volejbolistus astotdaļfinālā jau gaida savā grupā uzvarējušie poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks, kuriem izslēgšanas turnīra pirmā kārta bija brīva. Spēle par vietu ceturtdaļfinālā paredzēta plkst. 6:00.