Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Silovs: "Parasti ar trim punktiem pietiek. Es reāli aplauzos"

Silovs: "Parasti ar trim punktiem pietiek. Es reāli aplauzos"
Haralds Silovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs pēc neveiksmes Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta pusfinālā izteicās, ka šīs olimpiskās spēles tomēr vērtē kā izdevušās, turklāt uzskata, ka viņš ātrslidošanā vēl var cīnīties par augstām vietām arī nākotnē.

Silovs tieši masu startā cerēja uz savu labāko sniegumu olimpiskajās spēlēs, kurās viņš 1500 metru distancē izcīnīja ceturto vietu. "Esmu mazliet vīlies par savu slidojumu," neslēpa sportists. "Domāju, ka ar saviem trim punktiem tikšu tālāk, taču netiku. Sākumā biju diezgan pārliecināts, ka ar trim punktiem vajadzētu pietikt, tomēr beigās sanāca tā, ka punktos ieskrēja diezgan daudz slidotāju."

"Ejot uz finišu, zināju, ka man "jānokož" francūzis, taču vairs nespēju, jo otrajā sprintā lieki biju iztērējis enerģiju. Tur varēju tā nedarīt. Slidoju līdzi ar domu, ja varēšu, tad paņemšu. Šķita, ka ar trim punktiem pietiks, slidošu droši. Bet izrādījās, ka varbūt vajadzēja maksimāli taupīties līdz beigām un tad kaut ko izdarīt."

"Finālā iekļūst astoņi sportisti. Lai tur tiktu, ir jākrāj punkti starpfinišos. Parasti ar trim punktiem pietiek, taču šis nebija standarta variants. Es reāli "aplauzos", ko vēl lai saka. Parasti pirmajā starpfinišā paņēmu vismaz trīs punktus, bet turpinājumā varēju atpūsties. Taču šoreiz pietrūka vēl viena punkta. Otrs variants bija riskēt un atstāt visu uz pēdējiem apļiem, taču tādās sacensībās, kādas ir olimpiskās spēles, to darīt negribējās. Varēju taupīties līdz beigām un tad ņemt lielo finišu. Tas ir risks, kas šoreiz, iespējams, būtu attaisnojies."

"Vērtējot olimpiskās spēles kopumā, man tomēr ir liels prieks par ceturto vietu 1500 metros, kas ir viena no prestižākajām distancēm ātrslidošanā. To es tiešām noslidoju godam," uzsver Haralds. "Vakardienas kļūdas es zinu, tās ir vairāk tehniskas. Nenoslidoju tā, kā vajadzēja, jo slidojums ievērojami atšķīrās no 1500 metriem. Bet šodien vajadzēja tikt finālā. Vajadzēja. Taču pats nošāvu greizi, un sakrita arī apstākļi, jo daudzi ieslidoja punktos."

Šosezon Silovs trenējās kopā ar Norvēģijas izlasi, taču par savu nākotni ātrslidošanā viņam šobrīd nav skaidrības. "Pagaidām nav ievadītas nekādas sarunas. Redzēsim, vai priekšā četri, divi vai viens gads. Tagad vienkārši vajag atiet no visa. Bet domāju, ka man viss labākais vēl ir priekšā. Tikai šogad atradu sev treniņu formulu, kas man strādā. Domāju, ka vēl varu daudz ko sasniegt. Sajūtas par sezonu ir pozitīvas, bet žēl, ka noslēgums ir uz šādas nots. Vēlos arī pateikt lielu paldies daudzajiem apsveicējiem no Latvijas, es to ļoti novērtēju."

Slēpts komentārs: Tipisks Latvietis

  -3 [+] [-]

, 2018-02-24 14:54, pirms 6 gadiem
Ну сегодня у тебя будут не daudzi apsveicēji no Latvijas а многие dirseeji...

 +14 [+] [-]

, 2018-02-24 14:54, pirms 6 gadiem
Viss būs labi Harald! Ņemot vērā visas problēmas, lielo konkurenci utt. - starts OS noteikti vērtējams ar + zīmi!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-24 15:12, pirms 6 gadiem
Jebkurā gadījumā arī akmens sacensību organizētāju lauciņā.
Kāpēc pusfinālus un finālu netaisīt dažādās dienās? Vai tiešām labāk nebūtu pusfināli, kur visi sacenstos uz 100%, nevis šādas parodijas par sacensībām, kurās visi ko rēķina un taupās?
Slēpts komentārs: finkelstains

  -1 [+] [-]

, 2018-02-24 15:18, pirms 6 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: esmu vairāk lepns par Bikšes 57. vietu 50 kilometros nekā par Silova 17.
dalbajob ej N.A.H.U.J
Slēpts komentārs: Rauliits

     [+] [-]

, 2018-02-24 15:40, pirms 6 gadiem
KristsT rakstīja: Jebkurā gadījumā arī akmens sacensību organizētāju lauciņā.
Kāpēc pusfinālus un finālu netaisīt dažādās dienās? Vai tiešām labāk nebūtu pusfināli, kur visi sacenstos uz 100%, nevis šādas parodijas par sacensībām, kurās visi ko rēķina un taupās?
es vispār pēc laikiem skatītos vienmēr, ato 80% slidojumos viņi slidinās kā tantes uz gumijniekiem, uzvari ar sliktu laiku un netiec nekur, zaudē bet ar labu un tiec, tad visi par laiku kapātu nevis debīliem ptiem vai slēpotu brīžiem

  +2 [+] [-]

, 2018-02-24 16:17, pirms 6 gadiem
Rauliits rakstīja: Es reJali aBdirsos
Par to nav nekādu šaubu

  +1 [+] [-]

, 2018-02-24 17:33, pirms 6 gadiem
Kā var paļauties tikt ar 3 p, ja 3 starpfinišos 3 uzvarētāji ir ar 5 p, lielajā finišā vēl 3 finālisti un jāpaliek starp 3 3punktiniekiem vismaz otrajam.
Tas ir minumums jau viens liekais un varbūtība 66%. Ja vēl kāds no 3punktiniekiem paņem 1p, tad paliek 1no2 vai pat 1 liekais automātiski.

Tā kā kaut kas sajucis matenē Harim :/

     [+] [-]

, 2018-02-24 17:37, pirms 6 gadiem
Cita lieta ir ar 5p

 +10 [+] [-]

, 2018-02-24 17:40, pirms 6 gadiem
Malacis, ka godīgi atzina, kas notika. Visu cieņu. Pozitīvākais šajā intervijā ir teksts: "Bet domāju, ka man viss labākais vēl ir priekšā." Lai Haraldam izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-24 18:13, pirms 6 gadiem
Man gan šķiet ,ja tā rēķina,tad gluži vienkārši nebija Silovs gatavs finālam.Tiesa,tās manas subjektīvas domas.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-24 19:47, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kā var paļauties tikt ar 3 p, ja 3 starpfinišos 3 uzvarētāji ir ar 5 p, lielajā finišā vēl 3 finālisti un jāpaliek starp 3 3punktiniekiem vismaz otrajam.
Tas ir minumums jau viens liekais un varbūtība 66%. Ja vēl kāds no 3punktiniekiem paņem 1p, tad paliek 1no2 vai pat 1 liekais automātiski.

Tā kā kaut kas sajucis matenē Harim :/
Trijos no chetriem pusfinaliem pietika ar 3 punktiem tad nu padoma velreiz par savu matematiku. Rekjinot varbutibas njem vera ari tadu niansi, ka tie kuri vienreiz finishe punktos, tie pashi ari nakamaja sprinta var finishet punktos. Kada ir varbutiba ar 0 punktiem tikt finala finishejot ar astoto rezultatu?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-24 19:52, pirms 6 gadiem
Ne jau Silovs izdomāja šādu rēķināšanu, gan jau tāda pastāv ne tikai ātrslidošanā, kad sportists izvērtē, kur sevi pietaupīt, kur pielikt spēkus, tikai tiešām šoreiz sanāca pārrēķināšanās, vai tāpēc nu Haralds būtu jānoliek. Ātri mēs aizmirstam savus varoņus - te dziedam slavas dziesmas par 4. vietu, te lejam samazgas virsū.

     [+] [-]

, 2018-02-24 19:56, pirms 6 gadiem
Formaats nav piemerots sacensibam, var tiri pec rezultata panjemt top 4 no katra pusfinala un parejos astonjus pec rezultata pielasit. tad varetu ari rekordu atzit shada disciplina nevis atslidot distanci pec pirmajiem chetriem apliem ja esi uzvarejis pirmo sprintu

  +1 [+] [-]

, 2018-02-25 01:47, pirms 6 gadiem
Hari!Neņem vērā tos lielos d.....ējus,gan jau tādi ir.Malacis tu esi...,nu piekkrītu,teorija nenostrādāja🙂,taču jebkkurā variantā,paldies Tev,ka spēji uzturēt intrigu un just līdzi Tev.Paldies,,,,je jē,man patīk Latviešu sports🙂