Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ledekija un Sjestrēma pagarina savu uzvaru sēriju pasaules čempionātos

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ledekija un Sjestrēma pagarina savu uzvaru sēriju pasaules čempionātos
Keitija Ledekija. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA--AFP. ASV peldētāja Keitija Ledekija un zviedriete Sara Sjestrēma piektdien Budapeštā pasaules čempionātā ūdenssporta veidos turpināja uzvaru gājienu.

Ledekija izcīnīja piekto pasaules čempiones titulu pēc kārtas 800 metru distancē brīvā stila peldēšanā, kas vēl nevienai konkurentei iepriekš nebija izdevies, bet nedaudz vairāk nekā stundu pirms tam Sjestrēma bija izcīnījusi ceturto uzvaru pēc kārtas 50 metros tauriņstilā.

25 gadus vecā Ledekija bija vadībā visus 800 metrus, izcīnot savu 22. pasaules čempionātu medaļu, kas ir rekords sieviešu konkurencē.

Viņa finišēja pēc astoņām minūtēm un 8,04 sekundēm, pārspējot austrālieti Kiju Melvertonu par 10,73 sekundēm un itālieti Simonu Kvadarellu par 10,96 sekundēm.

Sjestrēma uzvarēja ar laiku 24,95 sekundes, pārspējot francūzieti Melanī Eniku par 0,36 sekundēm, bet ķīnieti Džanu Jufei - par 0,37 sekundēm.

"Jutu lielu spiedienu savu pagātnes panākumu dēļ," sacīja Sjestrēma.

Viņai tagad ir 19 pasaules čempionātu medaļas, par trim atpaliekot no Ledekijas. Amerikānietei ir sešas medaļas stafetē, kamēr zviedrietei - tikai viena. Savukārt Ledekijai ir 19 zelta godalgas pret Sjestrēmas deviņiem.

Sjestrēma arī kāro sasniegt amerikāņa Maikla Felpsa rekordu - desmit pasaules čempionāta medaļas tauriņstila disciplīnās, kas izcīnītas laikā no 2001. līdz 2011.gadam. Viņas kontā ir deviņas.

"Jā, es to varu," viņa apstiprināja. "Jūtos nereāli, ka esmu bijusi šajā līmenī tik ilgi. Savu pirmo titulu izcīnīju 2009.gadā. Felpss tajā laikā vēl peldēja, un es tiešām uz viņu skatījos no apakšas."

Sjestrēma 2021.gada februārī Zviedrijā uz ledus krita un salauza elkoni, tomēr pagājušā gada jūlijā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu.

Mājinieks Krištofs Milaks Budapeštas "Duna Arena" izcīnīja zelta medaļu 100 metros tauriņstilā, uzvarot otro reizi šonedēļ.

Viņš distancē pavadīja 50,14 sekundes, par 0,80 sekundēm apsteidzot japāni Naoki Mizunumu, bet trešajā vietā ierindojās kanādietis Džošua Liendo, kurš atpalika vēl par trim sekundes simtdaļām.

Austrālijas jauktā komanda svinēja panākumu 100 metru brīvā stila peldēšanā, sasniedzot pasaules rekordu. Šī disciplīna pasaules čempionātu programmu papildināja tikai 2015.gadā.

Austrāliešu sasniegtais rezultāts trīs minūtes un 19,38 sekundes par 0,02 sekundēm pārspēja rekordu, ko ASV sasniedza pagājušajā pasaules čempionātā 2019.gadā. Otrā fi9nišēja Kanāda, bet trešā - ASV.

Bens Prauds ieguva pirmo zeltu čempionātā Lielbritānijai, izcīnot uzvaru 50 metros brīvajā stilā ar laiku 21,32 sekundes.

Otrais bija amerikānis Maikls Endrjū ar 21,41 sekundēm, trešais - francūzis Maksims Grosē.

Austrāliete Keilija Makjūena pēc trim olimpiskajām zelta medaļām izcīnīja pirmo pasaules čempiones titulu 200 metros uz muguras (2:05,08).

Izmantotie resursi:
LETA