Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Miķelsons PK turpina pārsteigt un personīgo rekordu labo par vairākām sekundēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Peldētājs Miķelsons PK turpina pārsteigt un personīgo rekordu labo par vairākām sekundēm
Kristaps Miļelsons. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Berlīnē notiekošajā FINA Pasaules kausa pirmajā posmā peldēšanā 25m baseinā lielisku sniegumu turpina demonstrēt Kristaps Miķelsons. Sacensību noslēdzošajā dienā sportists, uzlabojot savu personīgo rekordu teju par astoņām sekundēm, nodrošinājis sev beigās 10.vietu 400m kompleksā peldējumā.

Miķelsons 400m kompleksā finišu sasniedza pēc četrām minūtēm un 15.90 sekundēm (4:15.90), nopelnot 772 FINA punktus un tādejādi nodrošinot uz to brīdi sev vismaz 11.vietu šajā disciplīnā. Atšķirībā no īsākām distancēm, 400m kompleksā uzvarētājs tiek noskaidorts pēc viena starta principa un līdz ar to vakara programmā fināla vietā norisinājās spēcīgākais peldējums, kurā arī tika sadalītas medaļas, kā arī izšķirās Kristapa pozīcija kopvērtējumā.

Vakarā viens no spēcīgākā peldējuma dalībniekiem - spāņu peldētājs - bija trīs sekundes lēnāks par valmierieti, līdz ar to Miķelsonam izdevās iegūt 10.vietu. Uzvarēja 19 gadus vecais Dienvidāfrikas pārstāvis Metjū Seits ar rezultātu 4:02,95.

Jāuzsver, ka valmierieša sasniegtais rezultāts šajā distancē ir otrs visu laiku labākais finiša laiks starp Latvijas sportistiem un salīdzinoši pavisam nedaudz atpaliek no citam valmierietim, olimpisko spēļu dalībniekam Uvim Kalniņam, piederošā nacionālā rekorda, kas ir 4:15.24. Tāpat sasniegtais laiks atbilst arī FINA pasaules čempionāta B normatīvam.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija