Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ceturtdien Valmierā sāksies cīņas par Latvijas čempionāta medaļām peldēšanā 25m baseinā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ceturtdien Valmierā sāksies cīņas par Latvijas čempionāta medaļām peldēšanā 25m baseinā
Foto: LPF.

Ceturtdien Valmieras Olimpiskajā centrā sāksies un līdz 22. jūnijam norisināsies Latvijas čempionāts 25m peldbaseinā, kurā līdzās vairumam pašmāju labāko atlētu startēs arī viesi no Igaunijas, Lietuvas un Gruzijas. Čempionātam varēs sekot TV4 kanālā un sportacentrs.com.

Valmierā, kas jau tradicionāli uzņem Latvijas čempionātu 25m peldbaseinā, šovasar pulcēsies teju 300 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Gruzijas. Lai gan vairums Latvijas vadošo sportistu šajā čempionātā nepiedalīsies, jo startēt paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā vai Ievas Maļukas gadījumā – gatavojas Parīzes olimpiskajām spēlēm, sacensībās noteikti neizpaliks augstvērtīgi rezultāti un mūsu labākajiem junioriem tās būs svarīgas kontrolsacensības pirms jūlija sākumā ieplānotā Eiropas junioru čempionāta.

Valmieras peldbaseina zilajos celiņos redzēsim gan mūsu rekordistu Nikolasu Deičmanu un pārējos junioru izlases sastāvā iekļautos sportistus, gan arī Eiropas čempionāta dalībniekus – Redu Rulli, Matīsu Kaktiņu, Jegoru Mihailovu un Staņislavu Šakelu, kuri Valmierā ieradīsies pa tiešo no Serbijas.

Trīs dieu garumā sportisti, startējot priekšsacīkstēs un finālos, cīnīsies par Latvijas čempionu titulu 32 individuālajās disciplīnās, kā arī septiņās stafešu disciplīnās.

Čempionāts Valmieras peldbaseinā sāksies 20.jūnija rītā plkst. 10:00 ar priekšsacīkstēm 50m br./st., 100m brasā, 200m uz muguras, 100m tauriņstilā, 400m brīvajā stilā un 100m kompleksā. Savukārt čempionāta pirmās dienas vakara programmā plkst. 17:00 tiks sadalīti pirmie čempionāta medaļu komplekti šajās disciplīnās.

Arī turpmākajās divās dienās, 21 un 22. jūnijā, čempionāta dalībnieki startēs pēc tās pašas sistēmas – no rīta cīnoties par vietu labāko astotniekā, bet vakarpusē jau par čempionāta medaļām.

Vienlaikus trešo gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta programmā ir iekļauts arī būtisks jauninājums – sacensību otrās dienas finālsesijas ievadā uz starta blokiem kāps jaunie peldētāji, kas iepriekš, startējot savos reģionos, uzrādījuši labākos rezultātus 200m distancēs un kvalificējušies MT3 grupu vecuma sacensību finālam. Vecuma grupā 9-10 gadi jaunajiem peldētājiem būs jāpeld 200m brīvā stila distance, tai skaitā 50m uz muguras, bet 11 un 12 gadus sasniegušie dalībnieki sacentīsies 200m kompleksajā peldējumā.