Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Otrajā dienā EČ peldēšanā Maļuka un Sisojeva ap piecdesmitnieku

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Otrajā dienā EČ peldēšanā Maļuka un Sisojeva ap piecdesmitnieku
Ieva Maļuka. Foto: Sportland magazine.

Eiropas čempionātā peldēšanā, kas norisinās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, sievietēm 100m brasā 60 dalībnieču konkurencē rīdziniece Arina Sisojeva ieguva 52.vietu, par nedaudz vairāk nekā sekundi atpaliekot no sava pirms mēneša uzstādītā personiskā rekorda, bet Ieva Maļuka sev neierastajā distancē 50m uz muguras apsteidza astoņas konkurentes un ierindojās 46.vietā.

Otrajā čempionāta dienā rīta sesijā startēja divas Latvijas pārstāves – Arina Sisojeva un Ieva Maļuka. Latvijas rekordiste Sisojeva ar aprīļa beigās Brestā (Baltkrievija) sasniegto mūsu valsts labāko rezultātu 1:09,72 60 dalībnieču vidū pēc reitinga bija 48.vietā. Līdz ar to iekļūšana piecdesmitniekā tiktu vērtēta kā labs rezultāts. 19 gadus vecajai Arinai diemžēl neizdevās pietuvoties savam rezultātam, neizpeldot no 1:10 – 1:10,91,kas savā peldējumā deva 8.vietu, bet kopējā ieskaitē – 52.vietu. Ar sava rekorda atkārtošanu Sisojeva ieņemtu 41.vietu, bet iekļūšanai pusfinālā bija nepieciešams rezultāts ātrāks par 1:08.

Tikmēr pirms pieciem mēnešiem 14.dzimšanas dienu nosvinējusī visjaunākā dalībniece – igauņu tīnīte Eneli Jefimova, kaut arī atpalika sekundi no sava labākā rezultāta, tomēr kvalificējās pusfinālam jeb labāko sešpadsmitniekam, uzrādot 14.laiku (1:07,75). Jefimovai pusfinālā pievienojās arī Lietuvas peldētāja Kotrina Teterevkova, kura pārpeldēšanā ar Igaunijas pārstāvi Mariju Romaņuku bija nedaudz ātrāka. Ātrāko laiku priekšpeldējumos uzrādīja itāliete Arianna Kastiljoni (1:05,98), kura vienīgā nopeldēja ātrāk par 1:06.

Ieva Maļuka 50m uz muguras veica precīzi pusminūtē un iekļuva piecdesmitniekā, jo rezultāts 30 sekundes 54 dalībnieču vidū 18 gadus vecajai rīdziniecei deva 46.rezultātu. Bez Maļukas no Baltijas valstīm startēja tikai lietuviete Ugne Mazutaitīte, kura bija gandrīz par sekundi ātrāka par Ievu un ar atkārtotu Latvijas rekordu 29,05, kas pieder Kristīnei Šteins, ieņēma apaļo 30.vietu. Pusfinālā varēja iekļūt ar rezultātu 28,40. Ātrāko laiku uzrādīja britu peldētāja Keitlīna Dovsone (27,29), kas par 0,19 sekundēm atpaliek no Eiropas rekorda.