Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Otrajā dienā peldēšanā labākos rezultātus rīta seansā uzrādījušas Embrekte ar Ozolu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Otrajā dienā peldēšanā labākos rezultātus rīta seansā uzrādījušas Embrekte ar Ozolu
Zane Embrekte. Foto: LNSF.

Šodien Ķīpsalas peldbaseinā otrajā dienā Latvijas kvalifikācijas sacensībās peldēšanā Olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionātam rīta sesijā netika uzrādīti tik augstvērtīgi rezultāti kā vakar, jo iztrūka pāris mūsu vadošo peldētāju, kas šodien dodas uz Eiropas čempionātu. Labākos rezultātus mūsējo vidū uzrādīja Zane Embrekte un Elizabete Paula Ozola, bet vīriešiem FINA punktu izteiksmē labākie no Latvijas peldētājiem bija Kirils Panfjorovs, Jegors Mihailos un Rihards Kahanovičs.

Starptautiskās sacensības ar Latvijas, Igaunijas, Polijas un Senegālas sportistu dalību turpinājās otrajā un tajā pašā laikā noslēdzošajā dienā. Zane Embrekte (Rīgas Ķīpsalas PK) bija ātrākā 24 dalībnieču vidū 200m brīvajā stilā (2:08,61) un ar nopelnītajiem 677 FINA punktiem bija labākā mūsu peldētāju vidū no visām distancēm. Līdzvērtīgu rezultātu (670 FINA punkti) 24 gadus vecā Zane uzrādīja četras reizes īsākā distancē (27,05), kur viņa aiz divām igaunietēm bija trešā vairāk nekā 30 dalībnieču vidū, bet vīriešiem šādu pašu punktu summu īsākajā distancē uz muguras (50m) nopelnīja 2004.gadā dzimušais SK “Delfīns” pārstāvis Kirils Panfjorovs (27,42), kurš apsteidza visus pārējos 20 konkurentus un tieši aiz sevis atstājot divus igauņus.

Tikmēr sievietēm 50m distancē uz muguras “RBJSS Rīdzene 1” pārstāve Elizabete Paula Ozola 22 dalībnieču vidū aiz igaunietes bija otra ātrākā (30,95). 200m brīvajā stilā visātrāk no 24 dalībniekiem nopeldēja Jegors Mihailovs no “RBJSS Rīdzene 2” – 1:57,39, nopelnot par to 656 FINA punktus. Gandrīz tādu pašu rezultātu, tikai par 2 punktiem mazāk, 100m brasā sasniedza Rihards Kahanovičs (RBJSS Ridzene-Ziepniekkalns), kurš blīvajos rezultātos aiz četriem igauņiem ar 5.laiku (1:05,51) bija ātrākais no latviešiem 24 sportistu konkurencē.

Jāņem vērā, ka dažu ne pašu īsāko distanču veicēji, varēja neizlikties uz maksimumu, pataupot spēkus vakara seansam, kas sāksies plkst.17.00 un kur viņi uzrādīs labākus rezultātus.