Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ribakova un Ņikitina turpina labot Latvijas rekordus peldēšanā

Andrejs Siliņš

Ribakova un Ņikitina turpina labot Latvijas rekordus peldēšanā
Aļona Ribakova un Gabriela Ņikitina
Foto: J.Šišlovs

Kārtējo reizi Latvijas rekordus turpina labot Latvijas peldēšanas izlases dalībnieces Aļona Ribakova un Gabriela Ņikitina, kuras arī šajā nedēļas nogalē ir spējušas vairot Latvijas peldētāju sasniegumus starptautiskās sacensībās.

Ar trim jauniem Latvijas rekordiem īsajā (25m) baseinā ir noslēdzies 6.-7. maijā notiekošais starptautiskais sprinta festivāls „Anyksciai-2011” , kurā par uzvarām cīnījās sportisti no četrām valstīm.

Festivāla pirmajā dienā ar jaunu nacionālo rekordu 100m kompleksā uzvaru izcīnīja rīdziniece Aļona Ribakova, veicot distanci vienā minūtē un 4.14 sekundēs (1:04.14). Savukārt sacensību otrajā dienā Ribakova atkārtoti uzstādīja Latvijas rekordu savā pamatdistancē – 100m brasā, veicot šo distanci vienā minūtē un 10.23 sekundēs (1:10.23). Diemžēl ar jaunuzstādīto rezultātu nepietika, lai uzvarētu 100m brasa fināla un Ribakova ierindojās 2.vietā.

Festivāla otrā diena veiksmīga izdevās arī Gabrielai Ņikitinai, kura vairāk nekā par sekundi laboja pirms pieciem gadiem uzstādīto Jūlijas Putniņas rekordu 50m tauriņstilā. G. Ņikitina 50m tauriņstilā veica 27.92 sekundēs un fināla peldējumā izcīnīja otro vietu. Ņikitinai pieder rekordi arī

Starptautiskais sprinta festivāls „Anyksciai-2011”, ir ikgadējs peldēšanas pasākums, kurš pulcē sportistus no Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas un Latvijas. Šogad Latviju šajā festivālā pārstāv 124 sportisti no desmit dažādiem peldēšanas klubiem un sporta skolām.