Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Notiks starptautiskās sacensības peldēšanā "Riga Sprint 2013"

Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē, 8. un 9.novembrī, Daugavas Sporta namā risināsies starptautiskās sacensības peldēšanā „Riga Sprint 2013”. Par medaļām cīnīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Baltkrievijas, Krievijas un Turcijas. „Riga Sprint 2013” piedalīsies arī divu olimpisko spēļu dalībnieks un 2009.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, lietuvietis Giedrus Titenis.

„Riga Sprint” ir jauna formāta sacensības, kas ir veidojušās, apvienojot Latvijas sprinta čempionāta un kaimiņvalstu peldēšanas festivālu tradīcijas, ar mērķi radīt Latvijā kvalitatīvas un dzīvotspējīgas starptautiska mēroga sacensības, kas spētu piesaistīt Eiropas un arī pasaules līmeņa peldēšanas zvaigznes. Rīgai ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar citu valstu galvaspilsētām, kuras rīko līdzīga veida festivālus, un es esmu pārliecināts, ka, turpinot sadarbību ar Rīgas domi, mēs jau nākamgad spēsim dubultot dalībvalstu skaitu”, norāda Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone.

Starptautiskais sprinta festivāls „Riga Sprint 2013” vienlaikus ir arī kvalifikācijas sacensības Eiropas čempionāta 25 metru distancē. Festivāla programma ir sadalīta sacensību kvalifikācijas mačos, kas risināsies rīta sesijā, un finālos, kur par medaļām cīnīsies seši spēcīgākie sportisti. Stafešu peldējumos labākās komandas tiks noskaidrotas vakara programmas ietvaros. Tiek plānots, ka divu dienu garumā par Latvijas sprinta čempionāta 28 medaļu komplektiem individuālajās distancēs cīnīsies vairāk nekā 300 sportistu.

Latvijas Peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu nākt un atbalstīt savus favorītus šajās sacensībās, taču sacensības būs iespēja vērot arī tiešraidē interneta Sportacentrs.com, kā arī LPF mājas lapā Peldēšana | Latvijas Peldēšanas federācija Tiešraides sākums katru dienu plkst. 9.30 priekšsacīkstēm un plkst.18.00 finālpeldējumiem.

Sacensības „Riga Sprint 2013” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīko Latvijas Peldēšanas federācija.

Informāciju sagatavoja
Edgars Gaross
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta
sabiedrisko attiecību nodaļas praktikants