Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ķīpsalā risināsies Baltijas čempionāts peldēšanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ķīpsalā risināsies Baltijas čempionāts peldēšanā
Baltijas čempionāts peldēšanā
Foto: Jevgeņijs Šilovs, swimming.lv

Šajā nedēļas nogalē, 7. un 8. martā, RTU Ķīpsalas peldbaseinā (50m) pulcēsies labākie peldētāji no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, lai cīnītos par Baltijas valstu čempiona titulu individuālajā vērtējumā, kā arī komandu ieskaitē, informē sacensību organizatori.

Šogad dalībai čempionātā un paralēli notiekošajās Baltijas jauniešu meistarsacīkstēs (meitenes – 2000.-2001. dz.g.; zēni - 1998.-1999. dz.g.) nacionālās izlases ir pieteikušas teju 300 sportistus, kas divu dienu garumā cīnīsies par Baltijas valstu čempiona un Baltijas jauniešu meistarsacīkšu uzvarētāja titulu 15 individuālajās distancēs, kā arī 2 stafešu peldējumos gan sieviešu, gan vīriešu grupās. Latviju šajā čempionātā pārstāvēs 61 sportists no visas valsts.

Sacensības ir iekļautas FINA un LEN kalendāros un tajās ir iespējams izpildīt kvalifikācijas normatīvus dalībai 2. pasaules jaunatnes olimpiskajām spēlēm, kas 2014.gada augustā norisināsies Naņdzjinā (Ķīnā).

Baltijas valstu čempionāts ir ikgadējas sacensības, kurās pulcējas labākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas peldētāji. Par sacensību organizēšanu katru gadu rūpējas viena no trīs Baltijas valstīm, un 2014. gadā tā ir Latvija.

Sacensības tiek rīkotas ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Sacensību programma:
7. marts – sākums plkst. 15.00
8. marts – sākums plkst. 13.30

Ieeja bez maksas.

Izmantotie resursi:
www.swimming.lv