Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas U15 ūdenspolo izlase gūst vēsturisku uzvaru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas U15 ūdenspolo izlase gūst vēsturisku uzvaru
Latvijas U15 izlase. Foto: Latvijas Ūdenspolo federācija.

Novembra beigās Somijā notika Ziemeļvalstu čempionāts, kurā Latvijas U15 ūdenspolo izlase guva uzvaru pār Igaunijas izlasi, kopvērtējumā izcīnot augsto 5. vietu. Šī ir pirmā uzvarētā spēle Latvijas ūdenspolo izlašu vēsturē.

Kuopi pilsētā, Somijā notikušais 2021.gada Ziemeļvalstu čempionāts pulcēja divu vecuma kategoriju komandas – U15 un U17. Latvijas U15 izlase tika izlozēta B apakšgrupā līdz ar Lietuvas un Dānijas valstsvienībām.

Svarīgākais pretinieks grupas etapā mūsu komandai bija Dānijas izlase. Līdz pat ceturtajam periodam spēles iznākumu bija grūti prognozēt. Abas komandas uzrādīja līdzīgu cīņu, noslēdzot trešo periodu ar neizšķirtu 9:9.

"Spēlē ar Dāniju mums pietrūka pieredzes un izturības pēdējam periodam. Lielu robu šajos elementos, protams, ieviesa vispārējie ceļošanas ierobežojumi. Tie neļāva uzkrāt tik nepieciešamo sacensību pieredzi un psiholoģiski norūdīties šāda mēroga sacensībām,'' ar saviem komentāriem dalījās Latvijas izlases treneris Sandu Gisca.

Tomēr ceturtajā spēles periodā Dānijas izlase izrāvās vadībā, kas izšķīra spēles iznākumu, spēli noslēdzot ar rezultātu 10:15.

“Tomēr jāatceras, ka Dānijā ūdenspolo kā sporta veids pastāv jau vairāk kā gadsimtu. Ņemot vērā Latvijas astoņu gadu periodu pēc sporta veida atjaunošanas burtiski no nulles, var teikt, ka esam spēles aizvadījuši godam. Noteikti pie šī rezultāta neapstāsimies un turpināsim gatavoties nākamajiem izaicinājumiem, kā arī attīstīt šo skaisto olimpisko sporta spēli Latvijā,'' rezumē Sandu Gisca.

Savukārt otrajā spēlē Latvijas komandai bija jātiekas ar mūsu dienvidu kaimiņvalsts komandu – Lietuvu, kas ir labi pazīstama Latvijas sportistiem un treneriem. Spēles pret Lietuvas komandām vienmēr ir bijis nopietns izaicinājums Latvijas sportistiem un arī šī reize nebija izņēmums. Mūsu puiši bija spiesti piekāpties kaimiņiem ar rezultātu 7:24, tādējādi spēlē par 5. vietu izraugoties Igaunijas komandu sev par pretinieku.

Nākamais mačs bija kā atspulgs Latvijas spēlei pret Lietuvu. Neskatoties uz daudzām neprecizitātēm tiesnešu darbā, izrādās, ka mūsu valstsvienības vieglākais pretinieks šajā turnīrā bija Igaunijas izlase.
Noslēdzot maču ar rezultātu 20:5 savā labā, puiši nodrošināja Latvijas U15 ūdenspolo izlasei – 5. vietu kopvērtējumā, pāršķirot jaunu lappusi Latvijas ūdenspolo attīstībā. Šī ir pirmā uzvarētā spēle Latvijas ūdenspolo izlašu vēsturē.

A apakšgrupā savu pārākumu pierādīja Zviedrijas komanda, kura finālspēlē guva uzvaru pār Lietuvas U15 izlasi 11:7. Savukārt, turnīra saimniece Somija ierindojās 4. vietā, piekāpjoties Dānijas valstsvienībai par 3 punktiem (rezultāts – 9:12).

Latvijas komandas labā vārtus guvuši: Nikita Jegorovs – 12, Nikita Paško – 12, Marks Švecs – 10, Juris Adukonis – 1, Valerijs Ļevšuks – 1, Deniss Griņevs – 1.

Jāatgādina, ka Ziemeļvalstu čempionāts bija šī gada otrais nopietnais starts Latvijas U15 izlasei. Smagāko šī gada pārbaudījumu komanda piedzīvoja Eiropas Čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas notika maijā. Šajā turnīrā visi mūsu apakšgrupas pretinieki – Krievijas, Polijas, Ukrainas un Baltkrievijas izlase izrādījās pārāki par Latvijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija

     [+] [-]

, 2021-12-05 15:59, pirms 2 gadiem
Izskataas, ka dazhi no vinjiem tiiri dabiski turaas virs uudens un negrimst ...