Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Amerikāņiem vilšanās pasaules čempionātā peldēšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Amerikāņiem vilšanās pasaules čempionātā peldēšanā
ASV izlases līderis Maikls Felpss savā iecienītākajā veidā - tauriņstilā
Scanpix/Reuters

Lai arī ASV peldētāji pasaules čempionātā peldēšanā, kas norisinājās no 26.jūlija līdz 2.augustam Itālijas galvaspilsētā Romā, izcīnīja visvairāk medaļu, tomēr kopumā ņemot, šo čempionātu amerikāņiem par veiksmīgu nevar uzskatīt. Izcīnīto medaļu skaita ziņā tas ir sliktākais čempionāts amerikāņiem pēdējo 15 gadu laikā.

ASV ilgu laiku ir bijusi labākā peldēšanas nācija. Arī šoreiz ASV peldētāji bija pārliecinoši labākie medaļu skaita ziņā. Kopā izcīnītas 22 medaļas – 10 zelta, 6 sudraba un 6 bronzas medaļas. Otrajā vietā ir Austrālija ar 16 medaļām, bet trešajā vietā, pateicoties sieviešu labajam startam, ierindojās Ķīnas peldētāji ar 10 medaļām.

Spēcīgās peldēšanas valstis, kā Austrālija, Vācija, Lielbritānija, Krievija, būtu apmierinātas ar šādu medaļu ražu un ļoti daudzas valstis pat varētu tikai sapņot par to, tomēr tādai peldēšanas lielvalstij kā ASV šāds sasniegums ir „tikai 22 medaļas”, jo tas ir sliktākais pasaules čempionāts amerikāņiem pēdējo 15 gadu laikā. Sliktāks par šo bija 1994.gadā, kad ASV peldētāji ieguva 21 medaļu. Ironiski, bet toreiz pasaules čempionāts arī norisinājās Romā.

Iepriekšējā čempionātā, kas notika 2007.gadā Melburnā (Austrālijā), amerikāņi izcīnīja 36 medaļas, no kurām vairāk kā puse (20) bija zelta.

„Konkurence pasaulē ir kļuvusi lielāka. Tas ir tikai labi peldēšanas sportam, jo spēcīga konkurence ceļ līmeni visiem” uzskata amerikāņu peldējumu uz muguras speciālists Ārons Pīrsols, kas šajā čempionātā izcīnīja 2 zelta medaļas (200m uz muguras un 4x100m kombinētājā stafetē), bet kas brīnumainā kārtā nekvalificējās finālam 100m uz muguras.

Šajā čempionātā vājāk nostartēja ASV sieviešu komanda, kas izcīnīja 8 medaļas, kas ir pat mazāk nekā iepriekšējā čempionātā ASV sieviešu peldētāju izcīnīto zelta medaļu skaits (9 zelta medaļas). Izcilajam Maiklam Felpsam šoreiz 5 zelta medaļas, kas ir par divām mazāk nekā iepriekš. Jāatgādina, ka šajā čempionātā Felpss nestartēja 200m un 400m kompleksajos peldējumos, kuros triumfēja iepriekšējā čempionātā.

  -2 [+] [-]

, 2009-08-03 17:51, pirms 15 gadiem
nokartsies visa taa terpu lieta un viss nostasies sava zinaa, ja nu vienigi kiniesi turpina riit

     [+] [-]

, 2009-08-03 17:58, pirms 15 gadiem
mekto rakstīja: nokartsies visa taa terpu lieta un viss nostasies sava zinaa, ja nu vienigi kiniesi turpina riit
nu lai peldēšanā ķīnieši kaut ko sasniegtu viņiem "jārij" stipri vairāk un kaut kas spēcīgāks..

  +2 [+] [-]

, 2009-08-03 18:00, pirms 15 gadiem
Tiešām spēki sāk izlīdzināties. Aŗi austrāļiem sāk kristies medaļu skaits, vismaz zelta noteikti. Nav jau vairs Torpa, Haketa.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-03 18:04, pirms 15 gadiem
amerikāņu supertērpi šoreiz zaudēja

     [+] [-]

, 2009-08-03 18:12, pirms 15 gadiem
mammal rakstīja: nu lai peldēšanā ķīnieši kaut ko sasniegtu viņiem "jārij" stipri vairāk un kaut kas spēcīgāks..
nu tapatas palukojies kaa sie sasparojusies
protams grutak jau ir ka leksana uz batuta, bet tomer
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-04 02:09, pirms 15 gadiem
Tāds novērojums visa čempionāta laikā. Bija daži raksti ar zemtekstiem "vot kā tur vācietis izbāza felpsu" utt un tad nu zem tiem rakstiem nereti krājās komentāri par tēmu - "Vot redz Felpss nekas nav...tērps tik šo visu laiku vilka, pats bezmazvai peldēt nemāk, vācietis tik ir peldēšanas ģēnijs utt..." Bet kas ir visparadoksālākais - lai nu kā, bet pilnīgais nulle Felpss, kuru tik vienmēr izvelk tērps, nestartējot ar jaunās paaudzes peldkostīmu ar kuriem visi lidināja rekordus, šā vai tā pamanās izcīnīt 5 zeltus Nu laikam tiešām baigais"haļavčiks" viņš