Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Eiropas junioru čempionātā peldēšanā Latviju pārstāvēs rekordliels sportistu skaits

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas junioru čempionātā peldēšanā Latviju pārstāvēs rekordliels sportistu skaits
Latvijas izlases juniori un treneri. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

European Aquatics Eiropas junioru čempionātā peldēšanā, kas no 2.-7. jūlijam norisināsies Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, piedalīsies piecpadsmit Latvijas peldētāji, tādējādi nodrošinot rekordlielu Latvijas pārstāvniecību kontinentālajā čempionātā. Latvijas peldētāji kopumā startēs 43 individuālajās disciplīnās, kā arī piecās stafetēs.

Latvijas junioru izlasi šajā čempionātā pārstāvēs: Nikolass Deičmans, Kristians Brenčs, Kristaps Čilipāns, Ārons Roderts, Elijs Aleksejevs, Anabella Veržbicka, Emīlija Strazdiņa, Petra Aleksandra Baumane, Emīls Krampe, Evelīna Šidlovska, Jegors Korobkovs, Jegors Muho, Kirils Pozņaks, Lauris Raičonoks un Timurs Kirgizovs, savuklārt treneru korpusā uz Lietuvu ir devusies Astra Ozoliņa, Inga Arnīte un Pāvels Murāns.

No piecpadsmit Latvijas pārstāvjiem trijiem šis būs jau otrais junioru čempionāts. Iepriekš šāda mēroga sacensībās startēja jelgavnieki Kristians Brenčs, Nikolass Deičmans un Elijs Aleksejevs. Pārējiem sportistiem tā būs debija šāda mēroga sacensībās.

Pēc pieteiktajiem rezultātiem visaugstāk no latviešiem atrodas Nikolass Deičmans, kura pieteikuma rezultāts 200m uz muguras ir starp 12 labākajiem. Tāpat Nikolass Viļņā startēs 50m un 100m uz muguras, kā arī 200m kompleksa peldējumā, kurā viņam arī ir iespēja pacīnīties par pusfinālu. Kristians Brenčs 50m uz muguras startēs ar četrpadsmito labāko pieteikuma laiku, līdz ar to arī var cīnīties par vietu pusfinālā. Papildus sprnta distancei Kristians Viļņā startēs arī 100m uz muguras un 50m brīvajā stilā. Tikmēr Kristapam Čilipānam, kurš startēs visās trīs brasa distancēs, sprintā pieteiktais laiks ir soli no labākā sešpadsmitnieka.

Ārons Roderts startēs 50m brīvajā stilā un 50m uz muguras, Elijs Aleksejevs startēs visās tauriņstila distancēs, Emīlija Strazdiņa kāps uz starta 50m, 100m un 200m brīvajā stilā, kā arī 200m kompleksā, Anabella Veržbicka veiks 200m un 400m brīvajā stilā, bet Petra Aleksandra Baumane dosies uz startu 50m un 100m brīvā stila priekšsacīkstēs. Laurim Raičonokam debijas čempionātā paredzēti starti 50m un 100m tauriņstilā, kā arī 50m brīvajā stilā, Jegoram Korobkovam 50m un 100m brīvajā stilā, bet Jegoram Muho 50m brīvajā stilā, 50m tauriņstilā, kā arī 50m un 100m brasā. Emīls Krampe Viļņā peldēs 50m brīvajā stilā un 50m un 100m tauriņstilā. Kirils Pozņaks startēs 100m brasā, bet Evelīna Šidlovska 50m un 100m brīvajā stilā, kā arī 50m brasā. Visbeidzot Timurs Kirgizovs peldēs 100m, 400m, 800m brīvajā stilā.

Pirmais starts sportistiem paredzēts jau 2. jūlijā, kad rīta sesijā priekšsacīkstēs 50m uz muguras startēs Kristians Brenčs, Nikolass Deičmans un Ārons Roderts, 200m brīvajā stilā uz starta blokiem kāpes Anabella Veržbicka un Emīlija Strazdiņa, bet 50m brasā – Kristaps Čilipāns un Jegors Muho, kā arī Evelīna Šidlovska. Starts 200m tauriņstilā paredzēts Elijam Aleksejevam, bet sesijas noslēgumā 4x100m brīvā stila stafeti veiks zēnu kvartets.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija