Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Jelgavas peldētājiem bronza 4x50m kompleksā stafetē Eiropas Master čempionātā un LR

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jelgavas peldētājiem bronza 4x50m kompleksā stafetē Eiropas Master čempionātā un LR
Bronzu izcīnījušie "Mitau Swim" peldētāji uz pjedestāla trešā pakāpiena. Foto: "Mitau Swim".

Vakar Belgradā notiekošajā Eiropas Masters čempionātā peldēšanā lieliski nostartējuši jelgavnieki no "Mitau Swim" - Andrejs Dūda, Nauris Pundors, Dmitrijs Pupkovs un Oļegs Jagovdiks, kuri izcīnījuši bronzu 4x50m kombinētajā jeb kompleksajā stafetē. Jelgavnieki uzstādija arī jaunu Latvijas rekordu vecuma grupā ar rezultātu - 1:54.00.

Pēc Latvijas čempionāta 25m baseinā, kas norisinājās pirms Līgo svētkiem un kur veterāns Nauris Pundors iekļuva finālā, Nauris kopā savu treneri - olimpieti un Latvijas rekordistu vairākās distancēs Andreju Dūdu, Dmitriju Pupkovu, Oļegu Jagovdiku un vēl dažiem citiem, devās uz Serbijas galvspilsētu, lai piedalītos Eiropas Master čempionātā.

Latvijas peldētājiem sanāca sekmīgs starts panākumu 4x50m kompleksajā stafetē, kur Jelgavas kvartes izcīnīja medaļu, piekāpjoties tikai Austrijas un Itālijas peldētājiem.

Andrejs Dūda uz muguras nopeldējā 29,34 sekundēs, kas aiz itāļa bija otrs labākais laiks no visiem. Jāņem vērā, ka Andrejs, kurš joprojām dziedē pleca traumu, sākotnēji nebija plānojis startēt, bet brauca līdzi kā treneris, bet, tā kā vienam no komandas pēdējā brīdī nācās atcelt lidojumu, tad Andrejs steidza palīgā komandai stafetē.

Pēc tam Nauris Pundors brasā 50m veica 29.14, uzrādot visātrāko laiku, tad Dmitrijs Pupkovs tauriņstilā uzrādīja 29.6, bet beigās Oļegs Jagovdiks brīvajā stilā bija ātrāks par 26 sekundēm - 25.88.

Jāatzīmē, ka Andrejs Dūda, peldot stafetes pirmo etapu 50m uz muguras, ir uzstādījis jaunu Latvijas 40-44 vecuma grupas rekordu - 29.34