Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

99. Latvijas čempionātā sacentīsies pašmāju peldētāji un spēcīgi viesi no ārzemēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

99. Latvijas čempionātā sacentīsies pašmāju peldētāji un spēcīgi viesi no ārzemēm
Foto: LPF.

Šonedēļ, no 2.-4.maijam, Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies nu jau 99. Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā (50m), kurā uz starta blokiem kāps vairāk kā 400 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Lielbritānijas. Latvijas čempionātam varēs sekot kanālā TV4 un sportacentrs.com.

Starptautiskās federācijas World Aquatics atzītajās 2024.gada Vasaras olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās startēs olimpietis Daniils Bobrovs, kā arī vairums Latvijas izlases pamatsastāvā iekļauto sportistu, kuriem šī ir pēdējā iespēja izpildīt Latvijas Peldēšanas feederācijas noteiktos atlases kritērijus dalībai gan Eiropas junioru čempionātā, gan Eiropas čempionātā pieaugušajiem.

Starp ārvalstu sportistiem jāizceļ Eiropas un pasaules čempionātu finālists, daudzkārtējs Igaunijas rekordists Daniels Zaitsevs, igauņu olimpiete Marija Romaņuka, kā arī Turciju pārstāvošā sportiste Ekaterina Avramova, kas šajās sacensībās pārstāvēs savu klubu Ealing. Tikmēr Lietuvas klubu rindās redzēsim talantīgos jaunos peldētājus.

Šis ir otrais gads, kad sacensības notiek pēc jaunas programmas, kā arī ir ieviests noteikums, ka 50m, 100m un 200m individuālajās disciplīnās Latvijas čempionāta ieskaitē uzvarētāji un medaļnieki tiks noskaidroti jau rīta sesijā, bet vakara programmā šajās disciplīnās tiks apbalvoti uzvarētāji atklātajā vērtējumā. Savukārt 400m, 800m un 1500m disciplīnās Latvijas čempioni tāpat kā uzvarētāji atklātajā vērtējumā tiks noskaidroti vakara sesijās notiekošajos spēcīgākajos peldējumos.

Šogad par Latvijas čempionāta atbalstītājiem ir kļuvis medikamentu vairumtirdzniecības uzņēmums TAMRO un BENU Aptieka, kas sadarbībā ar nodibinājumu “Peldēšanas sporta atbalsta fonds” nodrošinās ievērojamu balvu fondu sacensību laureātiem.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija