Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Karlivāns: "Rīt jāpaveic brīnums..."

Karlivāns: "Rīt jāpaveic brīnums..."
Jānis Karlivāns
Foto: AFP

Apmierināts ar saviem rezultātiem tikai divās no šīsdienas piecām disciplīnām, Latvijas desmitcīņnieks Jānis Karlivāns atzīst, ka cerētās 8000 punktu robežas sasniegšanai rīt būs vajadzīgs brīnums. "Ja šodien būtu virs četriem tūkstošiem, būtu normāli."

Pēc pirmajām četrām disciplīnām Karlivāna rēķinā ir 3841 punkts, un pats sportists atzīst, ka vajadzēja daudz vairāk. "Maz. Ja būtu virs četriem tūkstošiem, būtu normāli. 4100 - tad jau labi," neapmierināts Latvijas daudzcīņnieks. Kas jāpaveic, lai rīt tomēr aizsniegtu 8000 punktu robežu? "Brīnums... Parasti otrajā dienā punktu sanāk mazāk. Vismaz jāmēģina uzlabot kāds personiskais rekords, jātiek kāda vieta augstāk. Ceru uz disku - tas ir mans spēcīgākais veids, un ar to varētu mēģināt mazliet pakāpties. Kārtī man šogad ir 4,30 - tur jāuzlec labāk, un barjerās - trīs reizes šosezon esmu skrējis 14,99, arī tur gribētu noskriet ātrāk."

Par šodienas startu Karlivāns apmierināts tikai ar 100 metru sprintā un lodes grūšanā sasniegto. "Nesanāca kā vajadzēja. Trīs veidi slikti, divi - priekš manis normāli. Lielākā skāde par augstumu. Ārstējot traumu, nebiju lēkājis, un varbūt tāpēc nejutu latiņu. Augšā tiku daudzmaz labi, taču visu laiku kritu virsū. Varētu lēkt augstāk, taču pats jau vainīgs. Kamēr ārstēju kāju, treniņos mēģināju lēkt ar otru atspēriena kāju - tāpat kādus 1,85-1,86 varēju pārlekt. Bet, nu - ar īsto kāju tomēr labāk lēkt. Pamēģināju šodien, it kā nekādas sāpes nejutu. Nolēmu, ka jāmēģina un jālec ar īsto, jo tie pāris centimetri vairāk man tāpat neko nedotu. Tāllēkšanā - ja būtu trāpījis pirmo uz dēlīša, droši vien rezultāts beigās būtu labāks. Otro ņēmu ar kārtīgu rezervi, bet trešajā, kaut gan paņēmu vēl pēdu atpakaļ, vienalga uzkāpu trīs četrus centimetrus."

Traumētais kreisās kājas papēdis šodien lielas raizes neesot sagādājis. "Mazliet, mazliet jutu, taču dakteri visu izdarīja ļoti labi - nosaitēja, pretsāpju zāles. Tas nebija iemesls, lai nelēktu augstāk. Iemesls bija kaut kur galvā..." Karlivāns cer, ka sinoptiķiem būs taisnība, un rīt lietus būs mitējies. Desmitcīņas programmā vēl atlicis 110 metru barjersprints, diska mešana, kārtslēkšana, šķēpa mešana un 1500 metru skriešana.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-21 17:56, pirms 16 gadiem
.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-08-21 18:08, pirms 16 gadiem
Turies! Mes ar Tevi