Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas olimpisko televīziju

Kristaps Zālītis

Par Latvijas olimpisko televīziju
LTV7

Visi olimpiskajām spēlēm vairāk vai mazāk esam sekojuši ar LTV7 starpniecību, tādēļ katram ir radies viedoklis par šīs raidorganizācijas darbu. Padalos savās pārdomās, aicinu tā darīt arī jūs, iespējams, mūsu viedoklis palīdzēs nākotnē uzlabot LTV7 darba kvalitāti.

Pozitīvais

- Plašais LTV žurnālistu skaits Pekinā ļauj veidot kvalitatīvas reportāžas par katru Latvijas sportista startu, ieskaitot pēcstarta intervijas. Man tiešām patīk.

- Olimpiāde 24 stundas diennaktī.

- Atbrīvotā gaisotne olimpiskajā sporta studijā. Kādam var krist uz nerviem, man patīk. Arī progress šo dienu laikā ir manāms un samākslotu atbrīvotību pamazām nomaina dabiska nepiespiesta gaisotne.

- Ziņu kopsavilkumi. Iespēja redzēt galvenos notikumus (ņemot vērā, ka rezultātus ikviens puslīdz olimpiādei sekojošs cilvēks jau zina) vairākas reizes dienā.

- Madars Bergmanis. Klasiska Latvijas sporta TV vērtība labā formā ir arī olimpiādē. Paraugs latviešu sporta komentētājam.

Negatīvais

- Pārāk liela pieķeršanās izstrādātajai TV programmai. Domāju, ka nekas briesmīgs nenotiku, ja tiktu pārtraukta tobrīd ejošā pārraide, lai pieslēgtos sacensībām tieši Latvijas sportistu starta brīdī. Visi laiki ir iepriekš zināmi, tādēļ to bija iespējams izplānot. Latvijā tiešraidē neredzēja Ievu Zundu, džudistus, daļu airētāju startu, Afanasiju Kuzminu un vēl dažus. Manuprāt, veltīgi.

- Man neizprotama programmas sastādīšana. Peldēšanu bijām spiesti vērot gandrīz pilnā apjomā, tāpat vingrošanu. Nesapratu, kādēļ tā – Latvijā šo sporta veidu popularitāte ir zema (tiesa, TV reitingus neesmu redzējis), turklāt peldēšana ir arī ļoti neskatāms sports. Daudz labprātāk šajā laikā vērotu kādas sporta spēļu sacensības. Vislabprātāk, basketbolu, bet saprotu arī LTV – šī tomēr ir olimpiāde nevis basketbola čempionāts. Tieši tādēļ man nav pieņemams lielais handbola un volejbola īpatsvars. Vienīgā priekšrocība – tā kā par šiem sporta veidiem neinteresējos, tad vakaros varēju spēles skatīties arī atkārtojumos, jo iznākums man nebija zināms. Taču olimpisko noskaņu man vairāk radītu lielāka sporta veidu dažādība. Labprāt noskatītos kādu lauka hokeja pārraidi, pa reizei uzmestu aci badmintonam, varbūt pat softbolam. Tas man tiešām radītu pasaules lielākā sporta foruma sajūtu, bet šobrīd dažbrīd šķita, ka pēc LTV domām latviešiem visaistošākās ir sieviešu volejbola sacensības (bloga lasītājiem minikonkursa jautājums – cik šobrīd aktīvas latviešu volejbolistes jūs variet nosaukt?).

- Komentētāju nepietiekamā gatavība stāstīt par sev mazāk zināmiem sportiem. Spilgtākais piemērs – Māris Rīmenis sev neierastajās BMX sacensībās. Skaidrs, ka vismaz 95% Latvijas iedzīvotāju BMX mačus skatījās pirmo reizi mūžā, tādēļ attiecīgi bija jārīkojās arī komentētājam. Rīmeņa kungam vajadzēja intensīvi izskaidrot sacensību gaitu, nolikumu, būtu interesanti uzzināt arī par sporta veida niansēm. Diemžēl translācijas laikā bija pārāk skaidrs, ka arī LTV lielākais tenisa speciālists ir starp 95%, kuriem šī bija iepazīšanās ar sporta veidu. Par tenisa pārraidēm gan paldies - tajās Māris Rīmenis bija līmenī.

- Normunds Melderis... Mamma mia, kā spēj tracināt šis žurnālists. Obanāāā, cik labi būtu, ja šim sporta speciālistam ļautu atgriezties pie Latvijas sieviešu handbola sacensību reportāžu gatavošanas.

1 2 3 4 5 149 komentāri

 +39 [+] [-]

, 2008-08-20 14:15, pirms 16 gadiem
LTV 7 labākie!!!!

 +18 [+] [-]

, 2008-08-20 14:15, pirms 16 gadiem
Nav ko gausties par Melderi, labāk lai komentē vingrošanu nevis basi vai tienjbraukshanu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2008-08-20 14:18, pirms 16 gadiem
zinu tikai 2 pludmales volejbolistes no LV

 +16 [+] [-]

, 2008-08-20 14:18, pirms 16 gadiem
vēl melderim bija - nu moins! bet tā manuprāt ir normāli!
Slēpts komentārs: jomojo

 +19 [+] [-]

, 2008-08-20 14:19, pirms 16 gadiem
nepatīk ko rāda - pārslēdz kanālu...

un peldēšana bija vnk super

  +4 [+] [-]

, 2008-08-20 14:19, pirms 16 gadiem
Kas ta nu ? Ja nau par ko rakstīt jāraksta par LTV7 obligāti ?
Pie tam Mamma mia vēl tā,bet nu Obanāāā izmantošana tekstā...
Atvainojos,ka tā piesienos,bet slikta diena šodien...

 +25 [+] [-]

, 2008-08-20 14:19, pirms 16 gadiem
Man patika vakar Melderis, kad vingrotaaja uz balkja megjinaaja notureet lidzsvaru, bet tomer nokrita. "Turies, turies turies "

  -2 [+] [-]

, 2008-08-20 14:20, pirms 16 gadiem
Ļoti līdzīgas pārdomas arī man - piekrišanas procents 93. BMX nebija tik traki

 +16 [+] [-]

, 2008-08-20 14:20, pirms 16 gadiem
Pilnībā piekrītu par sporta veidu dažādību, es arī daļu vingrošanas un peldēšanas raidlaiku, aizdotu citiem sporta veidiem, īpaši tādiem nepārāk populāriem - badmintons, galda teniss (tiešām inčīgi pastīties kā tie ķīnieši lēkā ap to galdu) , u.c.

 +14 [+] [-]

, 2008-08-20 14:20, pirms 16 gadiem
Diezgan daudz mulkjiibu esi saraxtiijis.

 -10 [+] [-]

, 2008-08-20 14:20, pirms 16 gadiem
par Melderi 100% piekrītu...
Slēpts komentārs: polārlācēns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-08-20 14:21, pirms 16 gadiem
jomojo rakstīja: USA-AUS raadiis?

nee

ARG-GREECE

  +3 [+] [-]

, 2008-08-20 14:21, pirms 16 gadiem
Nav arī īsti skaidrs, kāpēc šī olimpiāde LTV7 pasludināta bezmaz par sieviešu olimpiādi - varbūt skatos nepareizajos laikos, bet sieviešu sportu redzu DAUDZ vairāk nekā vīriešu.

Absolūti jāpiekrīt par dīvaino sporta veidu izvēli.

Arī atkārtojumu pārāk daudz. 3 reizes vienas dienas laikā rādīt Latvijas sieviešu basketbola izlases spēles ir pārāk daudz.

  +7 [+] [-]

, 2008-08-20 14:22, pirms 16 gadiem
N. Melderis vnk nav piemeerots darbam tieshajaa eeteraa, vinja iistaa vieta ir veidot sadalju ,,Paardomas'' Sporta studijas nedeeljas kopsavilkuma beigu faazee, tur vinjsh ir izcils

  +6 [+] [-]

, 2008-08-20 14:23, pirms 16 gadiem
Šis ir tāds diskutējams temats, bet vairāk vai mazāk piekrītu uzrakstītajam!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-08-20 14:23, pirms 16 gadiem
pichux rakstīja: nepatīk ko rāda - pārslēdz kanālu...

un peldēšana bija vnk super


Domāju, ka Latvijas televīzijai būtu jārūpējas par pretējo - nepatīk, ka rāda tik daudz latviešus, pārslēdz kanālu, bet pašreiz ir tā, ka mums jāmeklē citu valstu kanālus, lai letiņus ieraudzītu.

  +8 [+] [-]

, 2008-08-20 14:23, pirms 16 gadiem
Par to vienveidiibu!
Manupraat LTV vienkarshi ir taada nokomplekteeta komanda, kas shajos sporta veidos zina ko staastiit
Valdovskis - Peldēšana, Melderis un Irbe - Vingrošana, Rīmenis - Teniss un riteņi (par cik vasaras bobslejs nav), Timmermanis - Volejbols, Toļiks - Handbols, Bergmanis - Basketbols, Vieglatlētikā - Toļiks un Peders

Paareejos sporta veidos truukst kompetentu cilveeku, tamdeelj LTV muus saudzee no "Obanāāā" lauka hokejaa, softbolaa vai boksaa

 +42 [+] [-]

, 2008-08-20 14:24, pirms 16 gadiem
"Normunds Melderis... Mamma mia, kā spēj tracināt šis žurnālists. Obanāāā, cik labi būtu, ja šim sporta speciālistam ļautu atgriezties pie Latvijas sieviešu handbola sacensību reportāžu gatavošanas."

Labi, blogot jau var, bet kaut kādu cieņu pret kolēģiem jau nu gan tomēr vajadzētu izrādīt!!! Tomēr, neesam jau vairs bērnudārzs...

Piemēram, tajā pašā LTV7 Olimpiskajā sporta studijā sāktu runāt, vot, kāds Āzis ir Kristaps Zālītis. Kā viņs vispār raksta, neko nerubī no sporta, kauns visai LV ir Zālīša kungs utt. Nu, vai tad patiktu?

Domāju, ka AUtoram ir viela pārdomām...

  +5 [+] [-]

, 2008-08-20 14:24, pirms 16 gadiem
Nu man arīpatīk, ka pa LTV rāda tās Olimpiskās Ziņas, jo ja kaut kas palaists garām var pa visu uzzināt 10min laikā...Pret peldēšanu man nekāi iebildumi nav - tieši otrādi. Man vienīgi nepatīk, ka tik daudz tiek rādīta vingrošana. Manuprāt tajā laikā tieši ir viszemākie reitingi. Piekrītu, ka vajadzeu radīt arī citus sporta veidus, kuri nav vispār parādīti. Ja godīgi - pirms neapskatījos sporta veidu sarakstu nemaz nezināju, ka piem. lauka hokejs ir iekļauts olimpiādē jo tas vienkārši netika rādīts...Ieteiktu LTV rādīt vairāk sporta veidus nevis ieciklēties uz dažiem un noteikti nelaist garām mūsējo startus un parslēgties uzreiz kad mūsējie startē !

  -4 [+] [-]

, 2008-08-20 14:25, pirms 16 gadiem
Mani visvairāk kaitina Jura Valdovska nespēja izrunāt lielāko daļu sportistu vārdu kaut daudzmaz pareizi. Pat tad, kad viņš improvizē (lai gan kaut kādai iespējai būtu bijis jābūt noskaidrot, kā uz pareizo pusi—pat ar latviešu valodā pastāvošajiem ārzemju personvārdu kropļošanas likumiem—izrunāt, piemēram, angliskos personvārdus; piemēram, var paklausīties, kā sportisti tiek pieteikti pirms starta pa skaļruņiem), viņš nespēj tos savus variantus arī konsekventi pielietot atkārtoti... Kā komentētājs viņš nav slikts, tikai jūtama tāda panaiva nespēja atbilstoši atsaukties uz sacensību galvenajiem aktieriem. Tagad man par "sportu" ir kļuvis minēt, tieši ar kādu kļūdu J.V. izvēlēsies piesaukt kādu nākamo atlētu.

"Toļiks" Kreipāns gan tā pamatīgi izgaršo visādus slāvu un austrumeiropiešu vārdus, ka reizēm ir pat diezgan izklaidējoši. Toties ar savu rasismu reizi pa reizei gan varētu piebremzēt. Labi, ka vieglatlētikā kā tāds cenzors/ugunsdzēsējs viņam piepalīdzēja Peders...

Rīmenis—OK, bet Melderi gan kaut kur malā, lūdzu...

Tādi, lūk, mani divi santīmi/centi/feniņi/kapeikas!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-20 14:26, pirms 16 gadiem
Principā es piekrītu šim viedoklim. Protams, pie pozitīvā var pieminēt arī Kreipānu, kurš, izņemot dažus sīkumus kā Ļu Sjana vietā konstanti saukt viņu par Sjanu Lī, visumā ir pats labākais komentētājs. Par mīnusiem - ja nezinātu, ka Pekinā spēlē futbolu, skatoties tikai LTV7 par to arī neuzzinātu, manuprāt par maz tika atspoguļots, tai pat laikā atkārtot riteņbraukšanu jau nu toč nevajadzēja. Saprotu, ka LTV7 mums piedāvā "lētāko preci", bet tad labāk rādītu dārgāku un 10-15h diennaktī nevis peldēšanu un vingrošanu skatīties pusdiennakti.
Slēpts komentārs: kino
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-20 14:28, pirms 16 gadiem
- "Normunds Melderis... Mamma mia, kā spēj tracināt šis žurnālists. Obanāāā, cik labi būtu, ja šim sporta speciālistam ļautu atgriezties pie Latvijas sieviešu handbola sacensību reportāžu gatavošanas."

Tiešām nepieklājīgs cilvēks!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-08-20 14:28, pirms 16 gadiem
kapec taa ignoreee futbolu, nevienu reizi neesmu uzkeris.... Fui Fui FUi!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-20 14:28, pirms 16 gadiem
Tieshi peldeeshana ir skataama
Nekad jau visi nebuus apmierinaati.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-20 14:29, pirms 16 gadiem
--------Daudz labprātāk šajā laikā vērotu kādas sporta spēļu sacensības. Vislabprātāk, basketbolu, bet saprotu arī LTV – šī tomēr ir olimpiāde nevis basketbola čempionāts. Tieši tādēļ man nav pieņemams lielais handbola un volejbola īpatsvars.-------

Basketbolu, kurš iet tādā pašā apjomā kā Handbols un Volejbols vajag, redz, vairāk, bet pārējos sporta spēļu veidus, kuri Tev neinteresē mazāk... Man varbūt patīk futbols, ko tagad man iesākt?! Tikpat labi nākamo rakstu ar saviem mīnusiem te varētu ielikt kāds no "daudzskaitlīgajiem" ūdenspolo faniem!
P.S. No tā ka Tv7 sāktu rādīt pilnīgu rosolu, un apmuļļātu visus sporta veidus būtu tikai sliktāk, - tā kā ir tagad vismaz var izsekot līdzi dažiem sportaveidiem no grupu turnīra līdz finālam.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-20 14:30, pirms 16 gadiem
ithacatins rakstīja: Mani visvairāk kaitina Jura Valdovska nespēja izrunāt lielāko daļu sportistu vārdu kaut daudzmaz pareizi. Pat tad, kad viņš improvizē (lai gan kaut kādai iespējai būtu bijis jābūt noskaidrot, kā uz pareizo pusi—pat ar latviešu valodā pastāvošajiem ārzemju personvārdu kropļošanas likumiem—izrunāt, piemēram, angliskos personvārdus; piemēram, var paklausīties, kā sportisti tiek pieteikti pirms starta pa skaļruņiem), viņš nespēj tos savus variantus arī konsekventi pielietot atkārtoti... Kā komentētājs viņš nav slikts, tikai jūtama tāda panaiva nespēja atbilstoši atsaukties uz sacensību galvenajiem aktieriem. Tagad man par "sportu" ir kļuvis minēt, tieši ar kādu kļūdu J.V. izvēlēsies piesaukt kādu nākamo atlētu.

"Toļiks" Kreipāns gan tā pamatīgi izgaršo visādus slāvu un austrumeiropiešu vārdus, ka reizēm ir pat diezgan izklaidējoši. Toties ar savu rasismu reizi pa reizei gan varētu piebremzēt. Labi, ka vieglatlētikā kā tāds cenzors/ugunsdzēsējs viņam piepalīdzēja Peders...

Rīmenis—OK, bet Melderi gan kaut kur malā, lūdzu...

Tādi, lūk, mani divi santīmi/centi/feniņi/kapeikas!


Es par uzvārdiem piem. satraucos vismazāk

  +1 [+] [-]

, 2008-08-20 14:31, pirms 16 gadiem
pilnigi piekritu autoram. pilnigi idiotiski man liekas, ka LTV7 radija praktiski visas peldesanas sacensibas un vingrosanu. manuprat sie divi sporta veidi ir domati atseviskai cilveku dalai kuri tur ir ierakusies lidz ausim un jusmo pa to, betman ka parastam sporta fanam nav nemazakas intereses skatities ka peldetaji peld no viena gala uz otru. piemeram es neredzu nekadu starpibu izpilidijuma, atruma peldot kadam afrikamnim pirmaja peldejuma un felpsam 9 peldejuma laigan starpiba starp viniem ir 7 sek. tapat vingrosana visi vingrotaji ir vienadi un vinu izpildijumi ari ir vienadi, vieniga atskiriba ir nianses un domaja tada parasta tauta ka es par tadam niansem neko nezin. ari treka ritenbrauksana tiesi tas pats. visi tik minas un minas pa apli. visi pilnigi vienadi un bezjebkadas cinas viens aiz otra min pedalaus. pedeja apli sak uznemt tempu. vaitad ir interesanti desmi minutes skatities ka ritenbrauceji veic vienu pec otra apla un tikai pasas beigas desmit sekundes dara kautko interesantu. olimpiskajas speles ir neskaitami sporta veidi, bet LTV7 aprobezojas ar mazumina no tiem un turklat tas mazumis ir mazumins ari no vissneiteresantakajiem sporta veidiem
es ari labak gribetu redzet softbolu, futbolu, badmintonu vai kadu citu latvijai eksotisku un atraktivu sporta veidu.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-20 14:33, pirms 16 gadiem
Muļķības.
Softbols, lauka hokejs un pārējie ''underground'' sporta veidi tikai samazinātu tv reitingus. Kā jau ''ūdensmelone'' teica, kaut vai, ja rādītu softbolu, kas tad to komentētu? Lab, varētu piemēram Toļiku pielaust, bet šaubos vai viņš varētu kaut ko tur izspiest...

P.S Autor, lauka nevis lauku hokejs.

  -3 [+] [-]

, 2008-08-20 14:35, pirms 16 gadiem
LOL хоккей сельский
1 2 3 4 5 149 komentāri