Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Nīderlande un ASV iekļūst ūdenspolo finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Nīderlande un ASV iekļūst ūdenspolo finālā
ASV spēlētājas svin uzvaru
Foto: AFP

Šodien tika aizvadīti Pekinas olimpisko spēļu pusfināli ūdenspolo sievietēm. Par pamatīgu pārsteigumu parūpējās Nīderlandes spēlētājas, kuras pamanījās uzveikt favorītes ungārietes – 8:7.

Ungārija un Nīderlande savā starpā bija tikušās jau grupu turnīrā, kurā daudz pārliecinošāk nospēlēja Ungārija, savstarpējā spēlē tika izcīnīta uzvara ar 11:9. Šodien viss mainījās kājām gaisā. Ungārija labāk uzsāka šo spēli, taču holandietes lieliski realizēja vairākumus, kopumā šādā stilā gūstot piecus vārtus, kas arī izšķīra šī mača iznākumu – 8:7 Nīderlande uzvar un iekļūst finālā.

Otrajā pusfināla pārī tikās Austrālijas un ASV ūdenspolo spēlētājas. Abas komandas laukumā izskatījās viena otras cienīgas, taču visu ižšķīra trešā ceturtdaļa, kurā ar 4:1 pārākas bija amerikānietes. Lai arī pēdējā ceturtdaļā austrālietes divus vārtus atguva, ar to bija par maz – 9:8 ASV labā.

Finālspēle un mačs par trešo vietu tiks aizvadīts ceturtdien. Rīt izslēgšanas spēles uzsāks vīriešu ūdenspolo komandas.

Pusfinālu rezultāti:

ASV – Austrālija 9:8
Nīderlande – Ungārija 8:7

Spēle par 5. – 6. vietu
Ķīna – Itālija 10:7

Izmantotie resursi:
beijing2008.cn