Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eiropas fināls medaļu cīņu priekšvakarā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas fināls medaļu cīņu priekšvakarā
Amaija Valdemoro, Spānija

Otrdien sāksies cīņa par medaļam devītajā Olimpiskajā Sieviešu basketbola turnīrā. Īpaši interesanta solās būt Krievijas un Spānijas sacensība jeb 2007. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojums.

Krievietes un spānietes laukumā izies, kad pirmās trīs pusfinālistes jau būs noskaidrotas. Nav īpašu šaubu, ka ceturtdaļfinālu barjeru pārvarēs ASV un Austrālijas komandas, kuras tiksies ar Korejas un Čehijas vienībām, bet dienu ievadīs grūti prognozējamais Ķīnas un Baltkrievijas duelis.

Gan Ķīnas galvenais treneris Toms Mahers, gan Baltkrievijas boss Anatolijs Bujaļskis ir īsti sava amata lietpratēji, tāpēc aizraujoša cīņa gaidāma laukumā un tā malās. Abas vienības iepriekš nav tikušās, taču Ķīna baudīs mājinieces priekšrocības. Tiesa, Baltkrievijai spēlēšana pretinieku nometnē nav jaunums, jo pērn Eiropas čempionātā „Bujaļska meitenes” no tālākas dalības izslēdza laukuma saimnieces itālietes, arī vēlāk izcīnot ne mazums citu negaidītu uzvaru.

Baltkrievijas – Ķīnas divcīņas uzvarētājas ceturtdien pusfinālā spēlēs ar Austrālijas – Čehijas sacensības veiksminiecēm. Otrajā pusfinālā tiksies ASV – Korejas un Krievijas – Spānijas dueļu veiksminieces. Pusfināli notiks 21. augustā, fināls 23. augustā.

Olimpiskā turnīra ¼ fināli. 19. augusts
09:30 Ķīna – Baltkrievija
11:45 Austrālija – Čehija
15:00 ASV – Koreja
17:15 Spānija - Krievija