Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Batirovs uzvar brīvajā cīņā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Batirovs uzvar brīvajā cīņā
Maksims Batirovs tiek galā ar kubieti
Foto: AP

Pekinas olimpiskajās spēlēs sadalīts arī otrs medaļu komplekts brīvajā cīņā vīriešiem. Svara kategorijā līdz 60 kilogramiem triumfējis Krievijas cīkstonis Maksims Batirovs.

BatIrovs ceļā uz triumfu uzvarēja Azerbaidžānas, Kubas, Maķedonijas, Irānas un finālā arī Ukrainas sportistu Vasilu Fedorišinu. Interesanti, ka Atēnās Batirovs izcīnīja zeltu citā svara kategorijā (vieglākajā, līdz 55 kilogramiem), tātad krievu cīkstonis jau kļuvis par divkārtējo olimpisko čempionu, pie tam dažādās svara kategorijās.

Tāpat interesanti, ka vēl Atēnu spēlēs katrā disciplīnā tika noteikts tikai viens bronzas medaļas īpašnieks un toreiz Fedorišins bija spiests samierināties ar ceturto vietu. Šeit Pekinā ukrainis izcīnījis sudrabu, bet bronzas tika iedalītas jau divas - tās tika japānim Keniši Jumoto un irānim Moradam Mohammadi.

Tādējādi Krievijai Pekinā devītā zelta medaļa, un veselas četras no tām cīņas sporta veidos (pirms tam trīs grieķu - romiešu cīņā).

Pekinas olimpiskās spēles

Brīvā cīņa vīriešiem svara kategorijā līdz 60 kilogramiem

VietaSportistsValsts
1. M.Batirovs Krievija
2. V.Fedorišins Ukraina
3. K.Jumoto Japāna
3. M.Mohammadi Irāna