Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Zaļupe: "Mērķis - airēt abos finālos"

Zaļupe: "Mērķis - airēt abos finālos"
Krists Straume un Kristaps Zaļupe
Foto: Mārtiņš Sudrabs

Pēc savas olimpiskās debijas - starta 1000 metru distances priekšscīkstēs, kurās tika nodrošināta vieta pusfinālā, Latvijas smaiļotāji Kristaps Zaļupe un Krists Straume neslēpa, ka klusībā bija cerēts uz automātisko ceļazīmi uz finālu, tomēr pamata pārdzīvot neesot - visa cīņa vēl priekšā.

Lai uzreiz iekļūtu finālā, bija jāfinišē brauciena trijniekā. "Bija tāda doma, bet nu... Pirmā gonka mums vienmēr ir tāda kā ieskrējiena gonka. Cerējām jau, cerējām, ka varbūt izdosies tur ieskriet. Bet nu neieskrējām, un īpaši par to nepārdzīvojam," atzina Zaļupe. "Pēc 750 metriem apmēram jau sapratām, ka nav vairs jēgas skriet." Piebalsoja arī Straume: "Sanāca plus mīnus tas, ko gaidījām, kaut gan bišķi labāk gribējās. Bet nekas, rīt. Šodien tomēr pirmais starts."

Neliels uztraukums, kas laikam jau piedien olimpiskajai debijai, esot bijis, un turpmāk jau būs psiholoģiski vieglāk, pārliecināts Zaļupe. Viņš uzsvēra, ka dalībnieku šeit ir mazāk nekā pasaules čempionātā, taču konkurence vieglāka tāpēc nekļūst. "Pasaules čempionātos ir seši pilni priekšbraucieni. Kāpēc šeit tikai 14 komandu? Šeit ir tikai pašas spēcīgākās. Sešas laivas no pasaules čempionāta, pa vienai no katra kontinenta, un vēl divas šogad atlasījās no Eiropas. Kā jūs mīlat teikt "tūristi" te tikpat kā nav. Līdz ar to neteikšu, ka olimpiskajās spēlēs kvalificēties finālam būtu vieglāk, nekā pasaulē. Tur ir četri pusfināli, un spēcīgās laivas tomēr izretojas, bet šeit - visi spēcīgie kopā vienā pusfinālā."

Pekinā Latvijas smaiļotāji stāda pakāpeniskus mērķus, un notikumiem pa priekšu steigties nevēlas. "Mērķis ir iebraukt finālā abās distancēs. 500 noteikti, bet arī tūkstotī ir visas iespējas. Cerams, ka izdosies. Vispirms fināls, bet pēc tam - tur jau būt visādi. Arī tas jau ir daudz. 500 metros izteiktāki favorīti ir vācieši, bet 1000 metros - pat neņemos kādu izcelt. Pagrūti prognozēt, kas varētu pat trijniekā būt. Pēdējo gadu laikā uzvarētāji šajā distancē regulāri mainījušies," pastāstīja Kristaps, taču prognozēt, ko būtu iespējams sasniegt, ja viss sakrīt un izdodas pašiem, tomēr atturējās. "[Pauze.] Nav komentāru..."

Saistītie raksti:
Straume/Zaļupe neiekļūst finālā, startēs pusfinālā

  -2 [+] [-]

, 2008-08-18 12:45, pirms 16 gadiem
davai veči turās un parādat uz ko esat spējīgi!!!!
savādāk apgāzīšu abus un varēsiet papeldēt Limbažu lielezerā!!!

  +5 [+] [-]

, 2008-08-18 12:45, pirms 16 gadiem
Lai izdodas!

  +6 [+] [-]

, 2008-08-18 12:51, pirms 16 gadiem
Pilnīgi vietā paironizēja par tiem "tūristiem", man arī kaitina dažu tā saucamo "fanu" izteicieni, ka visi tie, kuri neiekļūst pusfinālos, finālos ir tūristi....rrrrrrr...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 13:34, pirms 16 gadiem
Starp citu 1000 vieni no favorītiem zviedri izstājās salūzuša aira dēļ.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 14:10, pirms 16 gadiem
jaatiek ir labas izredzes

     [+] [-]

, 2008-08-18 14:15, pirms 16 gadiem
prieksacisktee musejiem 9ais rezultaats !

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 14:30, pirms 16 gadiem
Tas ko daudzi nesaprot skatoties TV un klausoties mūsu sporta "diktorus" ir ideāli pateikts šeit:
[..]Kāpēc šeit tikai 14 komandu? Šeit ir tikai pašas spēcīgākās. Sešas laivas no pasaules čempionāta, pa vienai no katra kontinenta, un vēl divas šogad atlasījās no Eiropas.[..]

KUR VAR REDZĒT VIDEO~!?!?

     [+] [-]

, 2008-08-18 14:45, pirms 16 gadiem
Vai kāds var pateikt, cikos pēc Latvijas laika adresē-http://www.eurovisionsports.tv/olympics/ varēs noskatīties rītdienas startus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja