Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Sievietēm iespaidīga Brazīlija, vīriešiem - ASV

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Sievietēm iespaidīga Brazīlija, vīriešiem - ASV
ASV izlases spēlētājs
Raians Millars. Foto: AP

Pekinas olimpiskajās spēlēs noslēdzies pēc laika visietilpīgākais grupu turnīrs klasiskajā volejbolā - gan vīriešu, gan sieviešu izlasēm. Iepazīstināsim ar līdzšinējiem rezultātiem volejbolā.

Vīriešu turnīrs

A grupā viss nostājās kā pa plauktiņiem. ASV izcīnīja uzvaras visās spēlēs un ieņēma pirmo vietu grupā, itāļi ar vienu zaduējumu ierindojās otrajā vietā, līdzīgi Bulgārija trešā, Ķīna ceturtā, bet turnīrs beidzies Venecuēlas un Japānas komandām. Interesanti, ka ASV, kura vienīgā no visām 12 olimpisko spēļu dalībniecēm ir uzvarējusi visās spēlēs, vislielākās problēmas radās pret vienu no turnīra pastarītēm Venecuēli - uzvara tika gūta piecos setos (3:2). Arī izšķirošajā cīņā par ceturto vietu Venecuēla zaudēja piecos setos - tas notika spēlē pret mājinieci Ķīnu, un izšķirošajā setā ķīnieši uzvarēja ar 16:14...

B grupā situācija bija daudz samudžinātāka - trīs vadošās komandas zaudēja pa reizei. Grupas uzvarētāja Brazīlija zaudēja Krievijai (1:3), krievi šodien atzina poļu pārākumu (2:3), bet Polija vienīgo reizi zaudēja Brazīlijai (0:3). Pateicoties labākai setu attiecībai, Brazīlijai pirmā vieta grupā, otrā vieta Krievijai, bet trešā Polijai. Izšķirošajā spēlē par ceturto vietu un iekļūšanu ceturtdaļfinālā Serbija aizvakar ar 3:1 uzveica Vāciju.

Ne reizi nezaudējusī ASV izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar Serbiju, vissīvākā cīņa varētu būt starp Itāliju un Poliju, kā arī Krieviju un Bulgāriju, bet Brazīlijai vismaz teorētiski būtu jāuzveic Ķīnu. Visi ceturtdaļfināli parīt, trešdien.

A grupas tabula

VietaIzlasePunktiBilance
1. ASV 10 5-0
2. Itālija 9 4-1
3. Bulgārija 8 3-2
4. Ķīna 7 2-3
5. Venecuēla 6 1-4
6. Japāna 5 0-5

B grupas tabula

VietaIzlasePunktiBilance
1. Brazīlija 9 4-1
2. Krievija 9 4-1
3. Polija 9 4-1
4. Serbija 7 2-3
5. Vācija 6 1-4
6. Ēģipte 5 0-5

Ceturtdaļfinālu pāri

Brazīlija - Ķīna
ASV - Serbija
Itālija - Polija
Krievija - Bulgārija

Sieviešu turnīrs

A grupā pie pieciem panākumiem piecās spēlēs tika Kubas izlase. Vissmagāk kubietēm gāja pret mājiecēm ķīnietēm (3:2, 5. setā 15:13), bet veselas trīs spēles Kuba uzvarēja ar 3:0, nopietni piesakoties uz augstākajām vietām visā turnīrā. Otro vietu izcīnīja ASV (vienīgais zaudējums pret Kubu - 0:3), trešo vietu Ķīna, bet ceturto Japāna, kas izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Poliju ar 3:2.

Arī B grupā atradās komanda, kas uzvarēja pilnīgi visās piecās spēlēs. Par to kļuva Brazīlija, kas visas savas pretinieces uzveikusi ar 3:0! Tikai četros no 15 aizvadītajiem setiem brazīlietes ļāvušas pretiniecēm gūt vairāk nekā 16 punktus! Ļoti iespaidīgs sniegums, un Brazīlija ir galvenā favorīte uz Pekinas zeltu. Otrā vieta Itālijai, trešā Krievijai, bet ceturtā Serbijai, kas izšķirošajā spēlē par ceturtdaļfinālu vēl turnīra ievadā (toreiz, protams, vēl nevarēja droši paredzēt, ka tieši šis mačs izšķirts ceturtās vietas likteni) ar 3:1 apspēlēja Kazahstānu.

Ceturtdaļfinālā varenā Brazīlija tiksies ar Japānu, A grupas uzvarētāja Kuba spēlēs ar Serbiju, bet sīvākās cīņas varētu būt starp otro un trešo vietu ieguvējām abās grupās - ASV spēlēs pret Itāliju, bet Krievija pret mājinieci Ķīnu. Ceturtdaļfināli jau rīt!

A grupas tabula

VietaIzlasePunktiBilance
1. Kuba 10 5-0
2. ASV 9 4-1
3. Ķīna 8 3-2
4. Japāna 7 2-3
5. Polija 6 1-4
6. Venecuēla 5 0-5

B grupas tabula

VietaIzlasePunktiBilance
1. Brazīlija 10 5-0
2. Itālija 9 4-1
3. Krievija 8 3-2
4. Serbija 7 2-3
5. Kazahstāna 6 1-4
6. Alžīrija 5 0-5

Ceturtdaļfinālu pāri

Kuba - Serbija
Brazīlija - Japāna
ASV - Itālija
Krievija - Ķīna