Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Finālā Brazīlija pret ASV

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Finālā Brazīlija pret ASV
ASV futbolistes priecājas
Foto: AFP

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs aizvadīti abi pusfināli sieviešu futbola turnīrā. Par Brazīlijas triumfu pār Vāciju (4:1) jau ziņojām. Otrajā pusfinālā ASV ar 4:2 uzvarēja Japānas futbolistes.

Amerikānietes bija izteiktas šī mača favorītes, taču 16. minūtē vadībā izvirzījās tieši Japāna - precīza bija Šinobu. Kas zina, kā būtu beigusies šī spēle, ja pirmā puslaika izskaņa nebūtu tik ļoti veiksmīga amerikānietēm. 41. minūtē Hakla panāca 1:1, bet 44. minūtē Helupnija jau 2:1 ASV labā.

Šāds rezultāts saglabājās līdz 70. minūtei, kad Reilija panāca jau drošo 3:1. 80. minūtē Hakla iesita savus otros vārtus, panākot 4:1 un tikai pašā mača izskaņā japānietei Eriko izdevās rezultātu padarīt cienīgāku. 4:2 ASV uzvara.

Finālā ceturtdien tiksies Brazīlija un ASV. Interesanti, ka arī Atēnu olimpiskajās spēlēs finālā spēlēja šīs pašas komandas. Toreiz ar 2:1 papildlaikā uzvarēja amerikānietes. Teorētiski pastāv iespēja, ka viss goda pjedestāls ne par matu neatšķirsies no Atēnu spēlēm - tādā gadījumā ASV jāuzvar fināls, bet Vācijai spēle par trešo vietu pret Japānu.

Pekinas olimpiskās spēles

Sieviešu futbola turnīrs, pusfināli

Brazīlija - Vācija 4:1
ASV - Japāna 4:2