Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: "Miķelim taupīties neiesaku"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Eksperta viedoklis: "Miķelim taupīties neiesaku"
Dagnis Vinogradovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Pieļauju, ka 1000 metru distancē Miķeļa iegūtā vieta varētu izrādīties augstāka. Viņš ir pietiekami spēcīgs, un lieka atpūta nav vajadzīga," eSports.lv Pekinas olimpiādes airēšanas eksperts Dagnis Vinogradovs uzskata, ka mūsu jaunajam airētājam Miķelim Ežmalim visi spēki jāatdod abās distancēs.

"Ne Ežmali, ne Straumi/Zaļupi pēc šodienas starta nevar vērtēt, jo zinu, ka viņi brauca ļoti mierīgi. Pilnīgi treniņrežīmā - varbūt tikai mazliet paairē. Protams, viņi brauca ar lielāku spēku, bet pēc pusdistances noteikti saprata, ka nekur nav jēgas steigties. Loģiski, ka viņi tika pusfinālā, citu iespēju pieļaut nemaz nevarēja," mūsu airētāju šodienas startu komentēja Vinogradovs, kurš 2004. gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs ierindojās 6. vietā C-1 1000 m distancē.

Runājot par rītdienas startu 500 metru distancē, kas skaitās spēcīgākā gan Ežmalim, gan Straumem/Zaļupem, Vinogradovs skaidri norāda, kāds rezultāts katram būtu pa spēkam: "Miķelim būs ļoti grūti. Viņš ir jauns - 10. - 15. vieta Miķelim būs labs sasniegums jebkurā gadījumā. Veiksmes gadījumā viņš varbūt varētu tikt arī finālā, kaut gan reāli, ja man prasa teikt objektīvi, nevis kā draugam, tad 10. vieta būtu maksimums.

Mūsu divniekam ir izredzes rīt savā braucienā iekļūt trijniekā, uzreiz kvalificējoties finālam. Trešā vieta ir reāla. Vācieši uzvarēs, ja paši to vēlēsies, bet lietuviešus tagad jau pieskaitu pie mūsu līmeņa airētājiem. Un vēl cīņa būs ar itāļiem - šo četru valstu starpā vajadzētu tikt sadalītam trijniekam."

Vai būtu pareizi taupīt spēkus parīt gaidāmajā 1000 metru distances pusfinālā, lai labāk nostartētu ceturtdien gaidāmajā 500 metru pusfinālā? "Par Ežmali - domāju, ka tieši otrādi. Pieļauju, ka 1000 metru distancē Miķeļa iegūtā vieta varētu izrādīties augstāka, tā bieži gadās. Viņam abas vietas būs svarīgas. Un var divas dienas pēc kārtas ar pilnu atdevi nobraukt [smejas]. To viņš pats ir darījis junioru čempionātā, kur vienā dienā ir pat trīs starti - un tur Miķelis startēja ļoti labi. Abās distancēs būs diezgan līdzīgs rezultāts. Manuprāt, viņš ir pietiekami spēcīgs, un lieka atpūta nav vajadzīga.

Savukārt Straumem/Zaļupem pat ieteiktu pataupīt spēkus. Ir labi, ka viņi tūkstotī piedalās, bet varbūt tiešām visus spēkus izlikt nevajadzētu," viedokli izsaka Vinogradovs.

Saistītais viedoklis:
Eksperta viedoklis: Straume/ Zaļupe būs finālā!