Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: Grūti spriest par konkurentu gatavību

Jānis Pārums

Eksperta viedoklis: Grūti spriest par konkurentu gatavību
Raimonds Bergmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Bijušais svarcēlājs un spēkavīrs Raimonds Bergmanis uzskata, ka pretinieki ar Eiropas un pasaules čempionu svarcelšanā Viktoru Ščerbatihu Pekinas olimpiādes svarcelšanas turnīrā varbūt spēs konkurēt tad, ja būs sasnieguši labu sportisko formu.

"Man grūti spriest kādā formā ir Viktora pretinieki. Tas, ko viņi pacēluši pirms olimpiādes ir viena lieta un nebūt nenozīmē, ka tik daudz viņi cels arī olimpiādē (kontrolmačos Vācijā pirms kāda laika Matiass Šteiners esot pacēlis 451 kilogramus (201+250) – aut.). Turklāt kā mēs jau redzējām vieglatlētikā, savainojumi var skart ikvienu."

"Konkurenti ir labi zināmi – vācietis Matiass Šteiners, krievs Jevgeņijs Čigiševs, ukrainis Artjoms Udačins, katarietis Saīds Džabers Salems un korejietis Sanguens Jeons. Vairāk nevienu neredzu. Manis nosauktie svarcēlāji varbūt varēs konkurēt ar Viktoru, ja būs labā sportiskā formā."

"Eiropas čempionātā bija kļūdiņas, taču neviens nav perfekts. Ja sportistam kaut kas sāp, tad attiecīgi mainās arī tehnika. Šobrīd, cik es esmu lasījis, viss ir kārtībā un problēmām nevajadzētu būt."

Augusta sākumā Bergmanis, kurš pats piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs, publikācijā diena.lv portālā Ščerbatiha izredzes uzvarēt vērtēja ar 85% varbūtību.