Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: Ceram sadzirdēt Latvijas himnu

Jānis Pārums

Eksperta viedoklis: Ceram sadzirdēt Latvijas himnu
Aigars Fadejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv Pekinas olimpiādes eksperts Aigars Fadejevs šoreiz vērtē šķēpmetējas Sintas Ozoliņas iespējas, kā arī pasaules un Eiropas čempiona svarcelšanā Viktora Ščerbatiha izredzes cīņā ar konkurentiem.

Ozoliņa var sasniegt rekordu

"Šīs Ozoliņai būs pirmās tik augsta līmeņa sacensībās. Pērn viņa izcīnīja sudrabu Eiropas junioru čempionātā, taču pieredzes un visādā citādā ziņā lēciens no junioriem uz pieaugušo olimpiādi ir liels. Būs labi, ja viņa kā debitante parādīs rezultātu sava personiskā rekorda robežās. "

"Varbūt viņai izdodas izšaut un sasniegt jaunu Latvijas rekordu kā Vadimam pirms četriem gadiem tas izdevās Atēnās, taču mēs labi zinām, ka Latvijas rekords sievietēm šķēpmešanā ir tālu no pasaules vadošo šķēpmetēju rezultātiem. Sieviešu šķēpmešana mums nav tādā līmenī kā vīriešiem, taču tas, ka viņu trenē Valentīna Eiduka vieš cerības, ka meitene varētu labi nostartēt."

Piebilde. Dāmu šķēpmešanā ir milzīga konkurence – uz starta izies 54 šķēpmetējas un 20 gadus vecā Ozoliņa plkst. 4:00 startēs A kvalifikācijas grupā. Sportistes personiskais rekords 58.29 metri, bet kvalifikācijas norma – 61.50 metri. Latvijas rekords (59.97) pieder Ingai Kožarenokai.

Svarcelšanas stratēģija kā pokers

"Vissvarīgākais, ko daudzi nepamana un nemin, ir trenera Andruškeviča faktors. Viktors, protams, ir spēcīgs un varbūt sagatavojies tik labi kā vēl nekad iepriekš savā karjerā, bet šeit varbūt pat lielāku lomu nospēlēs tieši trenera tālredzība. Ir bijuši gadījumi, kad nenovērtē vai pārvērtē savus konkurentus un tad šis rezultāts ir bijis tāds kāds bijis. Jāņem vērā, ka treneris tīri psiholoģiski Viktoram daudz ko nosaka gan sadzīvē, gan sportā un jebkurā solī, ko Viktors veic."

"Taču domāju, ka viss būs kārtībā. Galvenais, lai nepārrēķinātos un nenobītos. Svarcelšanas sacensības būs kaut kas līdzīgs pokera spēlītei. Ir trīs, četri atlēti, kuri ir spējīgi sacensties ar Viktoru, bet viņi var noblefot, uz ko mūsējie nedrīkst iekrist."

"Ja Andruškevičs ar Viktoru būs tālredzīgi, tad es domāju, ka nav šaubu, ka mēs rīt sagaidīsim Latvijas himnu Pekinā. "