Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Argentīna pieveic Krieviju, izcīna otro vietu A grupā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Olimpiskie čempioni Argentīnas basketbolisti ar uzvaru pār Krieviju 91:79 noslēguši Pekinas grupu turnīru, un trešdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Grieķiju.

Atlikušos trīs ceturtdaļfinālu pārus veidos Lietuva - Ķīna, ASV – Austrālija un Spānija – Horvātija.

Krievija jau pirms spēles bija zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, jo iepriekš piekāpās Lietuvai, Horvātijai un Austrālijai. Deivida Blata vadītā komanda cerēja atstāt Pekinu ar uzvaru pār Olimpiskajiem čempioniem, taču tas neizdevās. Argentīna izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, iegūstot tiesības spēlēt ar B grupas trešo labāko vienību Grieķiju.

Interesanta cīņa gaidāma ceturtdaļfināla pārī Spānija – Horvātija. Tieši ar šīm divām komandām 2007. gada Eiropas čempionāta grupu turnīrā tikās Latvijas valstsvienība. Horvātu pēdējo sekunžu uzvara liedza latviešiem iekļūt nākamajā kārtā, savukārt spāņi vēlāk finālā līdzīgā veidā piekāpās Krievijai. Pērnais zaudējums Seviļā noteikti nav aizmirsts un Pekinā pasaules čempioni mēģinās revanšēties Jasmīna Repešas diriģētajiem horvātiem.

Spānijas – Horvātijas dueļa uzvarētāji pusfinālā sacentīsies ar divu lietuviešu treneru vadītās Ķīnas un Lietuvas divkaujas veiksminiekiem. ASV – Austrālijas cīņas triumfētājiem pusfinālā pretī stāsies Argentīnas – Grieķijas sacīkstes stiprākā vienība.

1/4 finālu kalendārs, 20. augusts
09:30 Spānija - Horvātija
11:45 Lietuva - Ķīna
15:00 ASV - Austrālija
17:15 Argentīna - Grieķija

A grupas kopvērtējums

VietaKomandaUZPunkti
1. Lietuva 4 1 9
2. Argentīna 4 1 9
3. Horvātija 3 2 8
3. Austrālija 3 2 8
5. Krievija 1 4 6
6. Irāna 0 5 5

B grupas kopvērtējums

VietaKomandaUZPunkti
1. ASV 5 0 10
2. Spānija 4 1 9
3. Grieķija 3 2 8
4. Ķīna 2 3 7
5. Vācija 1 4 6
6. Angola 0 5 5

Komandu salīdzinošais rangs

VietaValstsPunkti
1. ASV 10
2. Spānija 9
3. Lietuva 9
4. Argentīna 9
5. Grieķija 8
6. Horvātija 8
7. Austrālija 8
8. Ķīna 7
9. Vācija 6
10. Krievija 6
11. Irāna 5
12. Angola 5

Dāmas sāk cīņu par medaļām: Spānija vēlas revanšēties Krievijai
Otrdien sāksies cīņa par medaļam devītajā Olimpiskajā Sieviešu basketbola turnīrā. Īpaši interesanta solās būt Krievijas un Spānijas sacensība jeb 2007. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojums.

Krievietes un spānietes laukumā izies, kad pirmās trīs pusfinālistes jau būs noskaidrotas. Nav īpašu šaubu, ka ceturtdaļfinālu barjeru pārvarēs ASV un Austrālijas komandas, kuras tiksies ar Korejas un Čehijas vienībām, bet dienu ievadīs grūti prognozējamais Ķīnas un Baltkrievijas duelis.

Gan Ķīnas galvenais treneris Toms Mahers, gan Baltkrievijas boss Anatolijs Bujaļskis ir īsti sava amata lietpratēji, tāpēc aizraujoša cīņa gaidāma laukumā un tā malās. Abas vienības iepriekš nav tikušās, taču Ķīna baudīs mājinieces priekšrocības. Tiesa, Baltkrievijai spēlēšana pretinieku nometnē nav jaunums, jo pērn Eiropas čempionātā „Bujaļska meitenes” no tālākas dalības izslēdza laukuma saimnieces itālietes, arī vēlāk izcīnot ne mazums citu negaidītu uzvaru.

Informācija tiek papildināta...