Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Arājs paliek priekšsacīkstēs

Arājs paliek priekšsacīkstēs
Ronalds Arājs

Ronaldam Arājam šorīt Pekinas olimpiskajā stadionā neizdevās kvalificēties 200 metru sprinta otrajai kārtai, un sacensības viņam beigušās. "Neesmu apmierināts," pats savu startu novērtēja 20 gadus vecais sprinteris.

"Neesmu apmierināts. Protams, traumas dēļ simtprocentīgi gatavs nebiju, un daudz cilvēki man pārmetīs, ka, to zinādams, braucu uz šejieni, taču es uzskatu, ka savu vietu olimpiskajā komandā izcīnīju, un pārmetumos klausīties netaisos," pēc finiša atzina Arājs, kurš ar rezultātu 21,22 savā skrējienā finišēja piektais. "Biju gatavs par procentiem 85-90. Nebiju ilgi skrējis sacensībās, un sacensību atmosfēra - tas ir kaut kas cits, nekā treniņi. Būtu bijis apmierināts ar 20,85 vai 20,90 - apmēram desmitdaļas tuvumā pie personīgā rekorda. Pāragrais starts? Ne jau man vienīgajam - visiem tas patraucēja. Uz to norakstīt neko netaisos."

Ar to Arājam būtu pieticis iekļūšanai nākamajā kārtā, jo arī konkurenti īstos apgriezienus pirmajās kārtas vēl neieslēdza, un kvalifikācijas robeža bija pusapļa sprintam nepieklājīga - 20,98. Arāja šogad uzstādītais personīgais rekords - 20,75 sekundes, kas viņam izdevās mačos Amerikā, kur latvietis ikdienā studē. "Tie bija jau otrie mači. Gatavojies reāli nebiju, patrenējies tikai divas nedēļas. Taču tobrīd pie manis bija atbraukuši brālis un tētis, droši vien uz emocionālā pacēluma rēķina izdevās. Kaut gan arī tobrīd man bija neliela trauma. Pats nebiju gaidījis neko tamlīdzīgu. Ar 2,7 m/s pavēju toreiz arī 100 metrus izskrēju 10,27."

Arājs pārliecināts, ka turpinās nopietni trenēties un vēlas arī turpmāk lielākajos pasaules mačos pārstāvēt Latvijas krāsas. "Vispirms galvenais - izārstēt līdz galam traumu. Atpūtīšos, un tad jāsāk gatavoties nākamajam gadam - pasaules čempionātam U-23. Tas man būs ļoti svarīgs starts, jo uzskatu, ka sevi vēl neesmu pierādījis. Šis man bija diezgan neveiksmīgs starts, kaut arī pieredzes gūšanai - diezgan labs. Gatavošos un pierādīšu - gan sev, gan visai Latvijai un pasaulei. Tāds ir mans mērķis."

20 gadus vecais sportists pastāstīja, ka, kaut gan Amerikā svarīgākais ir mācības, sportam tiek veltīta liela uzmanība, turklāt, nevis gatavojoties studentu mačiem, kur nepieciešams uzrādīt rezultātu, lai turpinātu saņemt stipendiju, bet gan kā prioritāti stādot lielās sacensības pasaulē, kurās jāpārstāv nevis Elpaso universitāte, bet valsts. "Kad braucu uz Ameriku, noskrienu tik, cik viņiem vajag, taču par svarīgāko uzskatu pārstāvēt Latvijas valsti."

200 metru pirmajā kārtā ātrākais bija zimbabvietis Braians Dzingai (20,25), bet favorīti skrēja bez saprindzinājuma. Olimpiskajam čempionam Usainam Boltam, kurš jau no skrējiena 50 metra pārsvarā skatījās apkārt un kontrolēja konkurentu, nevis pats savu ātrumu, 17. rezultāts - 20,64. Nākamajai kārtai kvalificējās 32 ātrākie, bet Arājam olimpiskajā debijas reizē 63 sprinteru konkurencē - 48. vieta.

1 2 36 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2008-08-18 06:31, pirms 16 gadiem
zeel jaa,,olijaaram gan jaatiek!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 06:35, pirms 16 gadiem
Olijars nepiedalās.
Slēpts komentārs: orlis
Slēpts komentārs: krmas

     [+] [-]

, 2008-08-18 06:38, pirms 16 gadiem
es piss vnk..oolijaars jaa..

  -4 [+] [-]

, 2008-08-18 06:40, pirms 16 gadiem
kas ar Olijaru? trauma kada?
Slēpts komentārs: Viesulis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ivars77

  +8 [+] [-]

, 2008-08-18 08:42, pirms 16 gadiem
Salīdzinot ar personīgo, Arāja rezultāts izskatās ne visai, tomēr, cik atceros, tas ir otrs ātrākais skrējiens viņa karjerā. Saprotams, ka džekam gribējās ātrāk un, ja ne trauma, droši vien tā arī būtu, bet priekš pirmajām lielajām sacīkstēm liekas tīri normāli.

  +8 [+] [-]

, 2008-08-18 08:42, pirms 16 gadiem
Piekrītu sportistam, ka viņš vietu Olimpiādē ir izcīnījis un viņam ir tiesības tajā piedalīties, kaut vai tādēļ, lai gūtu pieredzi! Viņam viss vēl ir priekšā, tādēļ šī pieredze noteikti noderēs! Lai veicas!
Slēpts komentārs: somebody

  -2 [+] [-]

, 2008-08-18 09:03, pirms 16 gadiem
žēl, bet varbūt nākotnē no vinja mēs varēsim cerēt uz daudz augstākiem panākumiem..

  +9 [+] [-]

, 2008-08-18 09:21, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Bļin,gribas jau lamāties!
Ko brauc uz OS,ja zin,ka ir neapārstēta trauma!
Jeb tas tāds mūsu sportistu ,,jajam zirdziņš,, uz ko atsaukties neveiksmju gadijumā!??

Ja nezini, tad nevajag d*rst! Pēc tādas traumas, kāda viņam bija, es domāju ,ka nostartēja labi! Šitie gudrie esportā man jau bik ir piegriezušies! Kaut kādi puņķainie te tagad sēdēs pie kompja un ''gudri'' rakstīs kā vajag un kā nevajag darīt!
Visi brauc uz Olimpiādi cerot, ka līdz startam vēl paspēs traumu apārstēt, jo līdzi brauc LOV ārsti, kuri ir zinoši un var palīdzēt! Vēl tas, ka gūst lielu pieredzi strtējot tāda līmeņa sačos!
Tāpēc pirms raksta visādas stulbības vajag padomāt, nevis tikai degunu rubināt un bezsakarā kaut ko rakstīt..
Mēs vēl n Ronalda daudz ko sagaidīsim, lai tik traumas mazāk! Turies

  -2 [+] [-]

, 2008-08-18 09:29, pirms 16 gadiem
ChrisM rakstīja: Ja nezini, tad nevajag d*rst! Pēc tādas traumas, kāda viņam bija, es domāju ,ka nostartēja labi! Šitie gudrie esportā man jau bik ir piegriezušies! Kaut kādi puņķainie te tagad sēdēs pie kompja un ''gudri'' rakstīs kā vajag un kā nevajag darīt!
Visi brauc uz Olimpiādi cerot, ka līdz startam vēl paspēs traumu apārstēt, jo līdzi brauc LOV ārsti, kuri ir zinoši un var palīdzēt! Vēl tas, ka gūst lielu pieredzi strtējot tāda līmeņa sačos!
Tāpēc pirms raksta visādas stulbības vajag padomāt, nevis tikai degunu rubināt un bezsakarā kaut ko rakstīt..
Mēs vēl n Ronalda daudz ko sagaidīsim, lai tik traumas mazāk! Turies

Acīmredzot esi kāds tuvs Arāja čoms,ja tik dikti viņu aizstāvi!
Kas attiecās uz daudziem OS sportistiem-tūristiem,tad liela daļa no viņiem nemaz līdz nākošām OS netiek! Un tāpēc par pieredzi ir grūti kos spriest!

  +3 [+] [-]

, 2008-08-18 09:36, pirms 16 gadiem
kikiii rakstīja: Piekrītu sportistam, ka viņš vietu Olimpiādē ir izcīnījis un viņam ir tiesības tajā piedalīties, kaut vai tādēļ, lai gūtu pieredzi! Viņam viss vēl ir priekšā, tādēļ šī pieredze noteikti noderēs! Lai veicas!

..pilnīgi piekrītu, viņam ir tikai 20 gadu, lai turpina trenēties - viegli jau nodirst skatoties no malas, bet grūtāk kaut ko darīt reāli.. palasoties šeit vispār liekas ka ja neesi 100% pārliecināts ka būsi pasaules spicē, tad nav jēgas trenēties un startēt...
Slēpts komentārs: Funkcionārs

  +8 [+] [-]

, 2008-08-18 09:52, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Acīmredzot esi kāds tuvs Arāja čoms,ja tik dikti viņu aizstāvi!
Kas attiecās uz daudziem OS sportistiem-tūristiem,tad liela daļa no viņiem nemaz līdz nākošām OS netiek! Un tāpēc par pieredzi ir grūti kos spriest!

Es pats nesen tik beidzu startēt un protams, ka lielu daļu viņus pazīstu..
Katrs, kas tur ir aizbraucis, to tiešām ir nopelnījis un par tūristiem varētu saukt tos, kas braukā pirms starta pa pilsētu un pa savu startu nedomā, nevis katru dienu trennējas iet pie ārstiem un gatavojas savam startam..
Un esmu pārliecināts, ka redzēsim Ronaldu arī nākamajās OS, tāpat kā Urtānu un vēl daudzus, kuriem šī ir debija un kurus citi te baigi saukā par tūristiem..
Man tik žēl, ka daudzi ir tik skaudīgi vai vienkārši lohi, kam žēl, ka sportisti bruac uz OS.. Kas pašiem neļauj aizbraukt! Katram ir dota iespēja izpildīt šos normatīvus!!

  +7 [+] [-]

, 2008-08-18 09:52, pirms 16 gadiem
Personīgi par šo puisi (Arāju) uzzināju tikai pirms pašām OS, tā ka nejūtos ne kripatiņas ieinteresēts viņa cildināšanā. Tomēr ja esi izskrējis olimpisko normatīvu un ir iespēja piedalīties šādā pasākumā kā OS, tas noteikti ir jādara, kaut vai pieredzes uzkrāšanai. Nedomāju ka ir kāds sportists, kurš ieradies Pekinā ar domu: "Man tāpat nekas nespīd, ai labāk notēlošu traumu, vai uz pusslodzi noskriešu un miers".
Visi viņi ir ambiciozi un sevi pierādīt griboši un nedomāju ka Ronalds vai Stasis ir savādāki, jā šoreiz nepaveicās, varbūt kaut kas tika darīts nepareizi, varbūt tiecoties pēc augstākiem rezultātiem kādā treniņā kaut kas tika izdarīts par daudz.
Bet tā laikam ir mazo, kalsno urļiku mentalitāte noknābāt to, kurš spēj ko vairāk kā slēpties aiz monitora, klabināt ar saviem kuslajiem pirkstiem pa pogām un justies liels un varens....
Tā ka nomierinamies un iedrošinam čaļus turpmākajiem sasniegumiem....
Ticu ka šie abi vēl liks latviešu tautai par sevi runāt...
Slēpts komentārs: dimwit

  +3 [+] [-]

, 2008-08-18 10:17, pirms 16 gadiem
Manuprāt, ar vieglatlētiku Latvijā kaut kas nav īsti kārtībā, ja vērtē caur olimpisko prizmu. Protams, vēl jau startēs šķēpmetēji, bet bez šķēpmetējiem pārējās vieglatlētikas disciplīnās izskatās haoss (izņemot A.Grabusti). Visas šīs dienas, atverot eSportu, jāuzzina, ka mūsu sportisti nav kvalificējušies otrajai kārtai, jo 1) iepriekš bijusi trauma, tāpēc nevarēja parādīt labāko rezultātu; 2) laba vieta OS nav bijis pašmērķis, sezonas mērķis ir bijis kvalificēties OS, kas izpildīts; 3) šīs nebija viņu spēles, nākamās (Londona 2012) būs īstās 4) u.c. Vienvārdsakot - SKUMJI!!! Protams, ka sports ir sports un var gadīties visādi, tomēr retorisks jautājums - vai tā ir sakritība, vai jau sistēmiska kļūda??? LATVIJA - UZVARA!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-08-18 10:20, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Acīmredzot esi kāds tuvs Arāja čoms,ja tik dikti viņu aizstāvi!
Kas attiecās uz daudziem OS sportistiem-tūristiem,tad liela daļa no viņiem nemaz līdz nākošām OS netiek! Un tāpēc par pieredzi ir grūti kos spriest!

Tu stulbais idio.t...visi zini, ka Arājs ir spejigs uz ko daudz, daudz vairāk...-šitādu sprintera mums savu dzivi nau bijis!!! tikai 20gadu ir viņam..
Viņam pat parredz , ka varētu būt pirmais balatais zem 10sek. !!!
vieniga problema ir traumas...
bļ.e, shitadi gudrinieki kā tu, vnk tracina...

     [+] [-]

, 2008-08-18 10:29, pirms 16 gadiem
kādsSakars rakstīja: Tu stulbais idio.t...visi zini, ka Arājs ir spejigs uz ko daudz, daudz vairāk...-šitādu sprintera mums savu dzivi nau bijis!!! tikai 20gadu ir viņam..
Viņam pat parredz , ka varētu būt pirmais balatais zem 10sek. !!!
vieniga problema ir traumas...
bļ.e, shitadi gudrinieki kā tu, vnk tracina...


Piekrītu par Arāja potenciālu, ko apliecina arī presē vairākkārt dažādu ekspertu paustais viedoklis, tomēr Olimpiāde ir Olimpiāde. OK, šobrīd varbūt fanos ir daudz emocijas (pārsvarā negatīvas) par mūsu sportistu neveiksmēm pēdējās dienās (basketbols, pludmales volejbols, vieglatlētika u.c.), tomēr kārtīgam fanam vienmēr gribas, lai sportists katrās sacensībās, vēl jo vairāk četrgades galvenajās sacensībās, nostartē savu spēju robežās un pat vēl vairāk!!!

  +5 [+] [-]

, 2008-08-18 10:58, pirms 16 gadiem
Funkcionārs rakstīja: Šīs atrunas es nesaprotu - "nebiju ilgi skrējis sacensībās...".
Nu tad skrien, kas Tev liedz neskriet???!!!

cik es sapratu, tad tā trauma viņam traucēja skriet sacensībās...un bez sacensību pieredzes ir grūti uzreiz parādīt labu sniegumu...domāju, ka viņa starts ir vērtējams visai pozitīvi un ja jau viņam tā ir pamatdisciplīna augstskolā ASV tad līdz nākamajām OS viņš nepazudīs bet tikai progresēs...

  +4 [+] [-]

, 2008-08-18 11:40, pirms 16 gadiem
Funkcionārs rakstīja: Šīs atrunas es nesaprotu - "nebiju ilgi skrējis sacensībās...".
Nu tad skrien, kas Tev liedz neskriet???!!!

A es mlje tavus komentarus nesaprotu - ko tu te puksti, kas tev pasam liedz izpildit normativu uz OS? Pats gan jau kaut kads siks tizlenis sedi un punkojies pie monitora, bet uz OS normatiivu savu muuzhu neizpildisi, loxs.

  -1 [+] [-]

, 2008-08-18 11:43, pirms 16 gadiem
Jaaa jaaa.. vnk shitie gudrie komenteetaaji ir tie muusu latvijas dizie sporta veidi kaa basketbols es domaju vir.. futbols uttt. kuri savu muuzu liidz taadaam lietaam netiks..un tik gudri dir... vieniigi valsts un dazi citi fruktinji vinjus aizstaavees un dos naudu.. juus esat galiigas nulles...

  -3 [+] [-]

, 2008-08-18 12:10, pirms 16 gadiem
ar traumu braukt uz olimpiadi, ta nju ir valsts naudas izskerdesana.....tas laikam saucas olimpiskais turisms

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 13:19, pirms 16 gadiem
lidzjutejs3 rakstīja: ar traumu braukt uz olimpiadi, ta nju ir valsts naudas izskerdesana.....tas laikam saucas olimpiskais turisms

Un tas ko Tu raksti liecina par dauņa! sindromu, turklāt neārstējamu!!!
Uzzini vispirms par to, kas un cik maksā un ta raksti..
Un atradies kapeiku skaitītājs.. īsta vieta kur.. lohs!!

     [+] [-]

, 2008-08-18 13:29, pirms 16 gadiem
lidzjutejs3 rakstīja: ar traumu braukt uz olimpiadi, ta nju ir valsts naudas izskerdesana.....tas laikam saucas olimpiskais turisms

Cik tad valsts izteereeja? cik tieshi, saki summu! Domaa ka sportistiem nekad nepariet traumas??? to nevar paredzet, kad tieshi traumas "aties" un varees darboties ar pilnu atdevi. protams, ka sportisti klusiiba cer, ka liidz startam viss tomer varetu but kartibaa, bet ne vienmer taa notiek..

     [+] [-]

, 2008-08-18 13:43, pirms 16 gadiem
Roland,tāds pasaules čempionāts u-23 nemaz nepastāv un nekad naw bijis nākamgad būs Eiropas u-23 čempis!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-18 13:47, pirms 16 gadiem
Butu labak priecājušies, ka mums beidzot atkal ir paradījies normāls gludo distanču sprinteris nevis te nolikuši šo perspektīvo sportistu, esiet takš reālisti 20 gados cinities baltajam ar pasaules eliti sprinta nav reāli un es ticu, ka šis džeks pēc 4 gadiem Londona būs vismaz fināla.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-18 13:56, pirms 16 gadiem
optima liinija rakstīja: Roland,tāds pasaules čempionāts u-23 nemaz nepastāv un nekad naw bijis nākamgad būs Eiropas u-23 čempis!

pirmkārt - Ronalds nevis Rolands.
otrkārt - viņš to ļoti labi zina, ka ir Eiropas nevis Pasaules čempis. kļūdījās raksta autors.

     [+] [-]

, 2008-08-18 21:23, pirms 16 gadiem
sorry Rolands

  +2 [+] [-]

, 2008-08-18 23:20, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Acīmredzot esi kāds tuvs Arāja čoms,ja tik dikti viņu aizstāvi!
Kas attiecās uz daudziem OS sportistiem-tūristiem,tad liela daļa no viņiem nemaz līdz nākošām OS netiek! Un tāpēc par pieredzi ir grūti kos spriest!

Laikam jau Ivars77 ir pasaules klases sportists , kurš ir guvis pieredzi viās pasaules klases sacensībās! Nez ko Tu pats spēj...bez zākāšanās...Varbūt esi vismaz Latvijas čempions?

  -3 [+] [-]

, 2008-08-19 09:38, pirms 16 gadiem
Nu tak arajs nepalidiis zem 10 sekundeem,ja nu vieniigi kautko ieriis!
1 2 36 komentāri