Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Indonēzieši apspēlē ķīniešus un izcīna zeltu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Indonēzieši apspēlē ķīniešus un izcīna zeltu
Indonēzijas badmintonisti priecājas
Foto: AFP

Šodien Pekinas olimpiskajās spēlēs sadalīts trešais no pieciem medaļu komplektiem badmintonā. Vīriešu dubultspēļu finālā Indonēzijas pāris Markis Kido un Hendra Setiavans apspēlēja ķīniešus un kļuva par olimpiskajiem čempioniem.

Indonēzieši bija izlikti ar pirmo numuru, bet ķīnieši Fu Haifengs un Cai Juns ar otro, tātad līdz finālam tika potenciāli spēcīgākie divi pāri.

Kad šīs dienas finālā pirmo setu ar 21:12 ļoti pārliecinoši uzvarēja Ķīnas pāris, šķita, ka spēles uzvarētājs ir skaidrs, īpaši ņemot vērā Ķīnas sportistu varenos panākumus Pekinā un nedaudz piemirstot, ka tieši indonēzieši bija izlikti ar pirmo numuru. Un aizmirst to nedrīkstēja, otrajā setā viss tikai sākās.

Otro setu Kido/Setiavans aizvadīja ļoti pārliecinoši, pieveicot ķīniešus ar 21:11. Savukārt trešajā setā indonēzieši sākumā spēlēja vienkārši žilbinoši, iekrājot izšķirošo pārsvaru. Ķīnieši Haifengs / Juns beigās rezultāta starpību nedaudz sadeldēja, taču Kido/Setiavans savu no rokām vairs neizlaida - 21:16 un 2:1 pa setiem. Pelnīta Indonēzijas pāra uzvara.

Līdz ar to Pekinā badmintona turnīrā sadalīti trīs komplekti - sieviešu dubultspēlēs, sieviešu vienspēlēs un vīriešu dubultspēlēs. Divi zelti Ķīnai, bet nu pirmais arī Indonēzijai.

Atlikuši divi medaļu komplekti - vīriešu vienspēlēs un jauktajos pāros. Vīru vienspēļu finālā ķīnietis Lins Dans tiksies ar Malaizijas badmintonistu Lī Čongu Vei, savukārt jauktajās dubultspēlēs finālā Indonēzijas pāris Nova Vidianto/Liliana Nastira spēlēs ar Dienvidkorejas duetu Lī Jong-Dae/Lī Huo-Jungu.

Pekinas olimpiskās spēles

Badmintons, vīriešu dubultspēles

VietaPārisValsts
1. M.Kido/H.Setiavans Indonēzija
2. F.Haifengs/C.Juns Ķīna
3. L.Jae-Jins/H.Ji-Mans Dienvidkoreja
4. L.Pāske/J.Rasmusens Dānija

  -2 [+] [-]

, 2008-08-16 18:10, pirms 16 gadiem
negaidiiti ka sheit kjiinieshus kaads var apspeelet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-16 18:18, pirms 16 gadiem
Kas tur negaidīts? Indonēzijā badmintons ir nacionālais sporta veids! Tur cilvēki to spēlē apmēram tā, kā Lietuvā basketbolu.

Tā kā paralēli skatījos tenisa dubultspēles finālu, tad šai spēlei neveltīju tik daudz uzmanības, cik būtu gribējis, bet liels prieks par Indonēzijas dueta uzvaru. Vienīgi žēl, ka dāņi zaudēja cīņā par 3. vietu. Eiropieši šoreiz paliek bez badmintona medaļām Atēnās bija veselas divas...

     [+] [-]

, 2008-08-16 19:18, pirms 16 gadiem
Tiesam nekaa negaidita tur nav. No 20 Indonezijas medalaam 15 ir badmintonaa ieskaitot visas 5 (tagad 6) zelta.

Dani ir vienigie kas vel arpus Azijas spelee so speli visaugstakajaa limenii. Sogad gan diezgan pasvaki...