Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Grabuste: "Esmu ļoti motivēta"

Grabuste: "Esmu ļoti motivēta"
Aiga Grabuste
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēc veiksmīgā starta olimpisko spēļu septiņcīņas sacensībās Aiga Grabuste atzina, ka gandarīta gan par uzrādīto rezultātu, gan visiem atbalstītājiem Latvijā sagādāto prieku. Tagad gan plānos beidzot atpūsties. "Tas bija viens liels nervu murgs..."

"Cik tad man ir?!" pēc finiša Grabuste tikai no žurnālistiem uzzināja, ka tomēr uzlabojusi personisko rekordu. "Super! Varbūt tikai par dažiem punktiem labāk, nekā iepriekšējais [rekords], taču galvenais - olimpiskajās spēlēs uzstādīts personiskais rekords! Lai arī šķēpā patraucēja iepriekš traumētais elkonis, tas nekas - tas līdz Londonai ārstējams. Esmu ļoti priecīga - liels gandarījums gan par sevi, gan Latviju un latviešiem, kas turēja par mani īkšķus. Liels paldies visiem! Darīju visu, kas manos spēkos. Tagad gan nervi galīgā čupā - pati domāju, kaut ātrāk šis murgs beigtos. Patiešām - tas bija viens liels nervu murgs..."

Sportiste atzina, ka pirms 800 metru skrējiena nav zinājusi precīzu rezultātu, kas nepieciešams 6000 punktu robežas sasniegšanai vai personiskā rekorda labošanai. "Man Ļuda [trenere Ludmila Olijare - I.J.] pateica, lai izskrienu ātrāk par 2:20, un tad būs pāri sešiem tūkstošiem. Taču precīzāk nezināju. Sakostiem zobiem..." Grabuste Pekinā uzrādīja personiskos rekordus (septiņcīņas ietvaros) piecās no septiņām disciplīnām - izņemot tikai lodes grūšanu un šķēpa mešanu (augstlēkšanā - atkārtots labākais rezultāts). "Ir jātrenējas, ir jāvelta tam laiks, un domāju, ka pienāks arī mana daudzcīņa, kad visos veidos būs vēl labāk. Pati esmu ļoti motivēta." Neveiksmi lodes grūšanā sportiste skaidro ar faktu, ka Pekinā negaidīti nebija pieejama tā izmēra lode, ar kādu pēdējā laikā bija strādāts treniņos. "Biju pārliecināta, ka olimpiskajās spēlēs būs visāda veida lodes - lielas, mazas, vidējas. Taču... Būs labāk jānopērk pašai."

Uzvaras aplī latviete pamanījās iespraukties līdzās uzvarētājai, tādējādi ilgi demonstrējot Latvijas krāsas visai pasaulei. "Nu, jālien, jāreklamē sevi! [Smejas.] Jāreklamē Latvija - speciāli noņēmu numuru, lai to izdarītu!" Pēc tāllēkšanas daudzi jau sāka pamazām rēķināt, cik tad atlicis līdz Līgai Kļaviņai piederošā Latvijas rekorda robežai, taču pati Grabuste pagaidām nevēlas skriet notikumiem pa priekšu. "Lai arī no manis spiež laukā to informāciju, man ļoti nepatīk solīt. Ja pasaku un neizdaru - tas man ļoti nepatīk. Labāk nevajag no manis to vilkt laukā." Šosezon vēl viena daudzcīņa nav Grabustes plānos. "Tagad es gribu atpūsties. Ļaujiet man atpūsties! Man bijusi tik gara sezona, ka ārprāts..."

  +4 [+] [-]

, 2008-08-16 18:15, pirms 16 gadiem
nu godam vari atpuusties

  +2 [+] [-]

, 2008-08-16 18:16, pirms 16 gadiem
malace

nu jaa, ja buutu šķēpā personīgais (par sešiem metriem tālāk), tad jau baigs rezultāts, bet nu viss naak ar laiku. prieks, ka katrās sacensībās viņa labo rekordus, tātad izaugsme ir un līdz Londonai būs ne tikai elkonis vesels, bet arī daudz augstāki pamatoti mērķi.

veiksmi Aigai!

  -3 [+] [-]

, 2008-08-16 18:52, pirms 16 gadiem
Nu super meica

     [+] [-]

, 2008-08-16 18:53, pirms 16 gadiem
Grabuste vienmēr iepozē ar uzvarētājām.....viņai patīk zīmēties! Bet rezultāts ir OK...būtu savā līmenī sagrūdusi lodi un izmetusi šķēpu...un varbūt pat LV rekords kristu....

     [+] [-]

, 2008-08-17 00:38, pirms 16 gadiem
respect, ka pareklamēja Latvijas krāsas - patriotisms... es pat no UK sekoju līdz kā viņai iet un nenožēloju... varbūt lodi un šķēpu neaizmeta tik tālu cik varēja, bet viņa cīnījās pat ar traumu...tiešām labi!!!

     [+] [-]

, 2008-08-17 12:26, pirms 16 gadiem
Malacis meitene!!!!Ja nepametīs iesākto,tad pēc četriem gadiem būs jaukāks skats rezultātu tabulā.800-niekā gan uz beigām likās,ka vezums jāvelk,skrējās smagi...