Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Dūda: "Londonā varu būt arī finālā"

Dūda: "Londonā varu būt arī finālā"
Andrejs Dūda

Pēc salīdzinoši neveiksmīgā snieguma savā iecienītākajā 100 metru tauriņstila distancē Latvijas peldētājs Andrejs Dūda tomēr saglabā optimismu, un jau domā par nākamajām spēlēm Londonā, kur cer iekļūt pusfinālā, vai pat finālā.

Kā jau ziņots, 100 metru tauriņstila sacensību priekšsacīkstēs Dūda ierindojās 59. vietā 64 dalībnieku konkurencē, no labākā rezultāta īpašnieka atpaliekot piecarpus sekundes. Pats sportists pēc finiša atzina, ka olimpiskajās spēlēs nonācis arī sev par pārsteigumu. "Nebiju cerējis kvalificēties vispār. Nebija pat tāda doma. Viss sanāca nejauši - kā sāka, na haļavu. Man bija ļoti smaga sezona, pleca traumas. Vienkārši gatavojos vietējām štata sacensībām Atlantā kā savām pēdējām šosezon. Acīmredzot bija izdevies labi sagatavoties - labi nopeldēju, uzstādīju divus rekordus," pastāstīja peldētājs, šādi skaidrojot arī savu šās dienas neveiksmi. "Kāpēc neizdevās? Tāpēc, ka manas galvenās sacensības bija tās, kas notika Atlantā. Uz Pekinu nemaz nebija plānots braukt, un attiecīgi arī visa gatavošanās nebija tā saplānota. Plāns bija nopeldēt tuvu savam labākajam rezultātam. Vakar izdevās, šodien - kaut kā nē. Nevar jau visu gribēt..."

Pēdējā laikā Dūda dzīvoja un trenējās Atlantā, kur ne tikai trenējas pats, bet arī gatavo jaunos peldētājus. "Drīzāk piestrādāju, nevis strādāju. Lai varētu samaksāt par dzīvokli, paēst un zupīti mašīnā ieliet. Jāmaksā arī ikmēneša maksa peldēšanas klubā. Taču nesūdzos," pozitīvi noskaņots Dūda, kurš pagaidām nav izlēmis, ko darīs tālāk - paliks Amerikā, vai atgriezīsies. "Latvijā ir grūti. Esmu apsvēris tādu ideju - atgriezties, atrast kādu pagaidu darbu, taču nav viegli. Atrast dzīvesvietu. Nezinu, kā būs ar naudām. Tas ir vislielākais šķērslis."

Latvijas peldēšanas nākotni un tostarp savu vietu tajā viņš nesaskata tik drūmās krāsās, kā varbūt varētu domāt. "Domāju, man ar Romānu [Miloslavski] ir diezgan spoža nākotne, ja mēs vēl turpināsim peldēt. Rezultāti jau ir. Ja Toresa var peldēt vēl 45 gadu vecumā var peldēt, tad es savos 26 vēl esmu jauns puika. Noteikti turpināšu trenēties, un, ja viss būs labi, un varēsim normāli sagatavoties, tad sešpadsmitnieks var spīdēt, arī astoņnieks," ļoti augstu latiņu gatavs stādīt peldētājs.